Liefmans Chocolademousse recept
Heerlijke Liefmans Chocolademousse
Ontdek de rijke en fluweelzachte ervaring van onze Liefmans Chocolademousse.
Ingrediƫnten
- 1 flesje Liefmans kriekbier
- 1 liter gezoete slagroom (Debic of een vergelijkbaar merk)
- 600 gram pure chocolade van hoge kwaliteit (bijvoorbeeld Callebaut 811)
Bereidingswijze
- Slagroom opkloppen tot het net iets steviger is dan yoghurt en daarna koel bewaren.
- Verhit het kriekbier in een sauspan tot ongeveer 80 graden, en haal dan van het vuur.
- Gradueel de chocolade toevoegen aan de warme kriek, constant roerend om een glad mengsel te krijgen.
- Laat het chocolademengsel afkoelen tot het op kamertemperatuur is en vouw het vervolgens voorzichtig door de geklopte slagroom.
- Verdeel het mousse mengsel in portieschaaltjes of gebruik een spuitzak voor een elegante presentatie en laat het opstijven in de koelkast.
- Personaliseer je creatie met jouw favoriete garnering.
- Wil je het nog specialer maken? Bereid dan een extra ganache door wat kriek op te warmen en een grotere hoeveelheid chocolade te mengen. Na licht afkoelen, giet je een dun laagje over de mousse voor het ultieme genot.