Vanillewafeltjes met aardbeien van Hoogstraten
Ingrediënten voor de wafels
- 400 gram boter
- 300 gram bloem
- 200 gram amandelpoeder
- 300 gram suiker
- 1 eetlepel puddingpoeder (vanille)
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- Enkele druppels amandelextract (of een scheutje amandellikeur)
- 6 eieren
- zout
Ingrediënten voor de afwerking
- 3 dl volle room
- 40 g kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- 500 g aardbeien van Hoogstraten
- enkele takjes munt
- een scheutje Elixir d’Anvers (of Sambuca)
Bereidingswijze voor de wafels
Smelt de boter op een zacht vuur.
Doe de bloem. het amandelpoeder. de suiker. het pudding- poeder. het bakpoeder en een snuif zout in de mengkom van de keukenmachine. Druppel er het amandelextract bij. Laat de machine langzaam draaien en voeg de eieren een voor een toe. tot een homogeen beslag. Giet er de gesmolten boter in een fijn straaltje bij en laat de machine nog even draaien. Laat het wafelbeslag opstijven in de koelkast.
Bereidingswijze voor de afwerking
Meng de room met de suiker. Snijd de vanillestok overlangs in twee. schraap er de zaadjes uit en voeg ze toe aan de room. Klop de room op. Spoel de aardbeien heel kort en snijd de kroontjes weg. Snijd elke aardbei in 4 of 6. Pluk de blaadjes van de munt en snijd ze in flinterdunne reepjes. Meng ze onder de aardbeien. Druppel er wat Elixir d’Anvers over.
Verhit het wafelijzer en schep er met een eetlepel porties beslag op.
Bak de wafeltjes goudbruin en serveer ze warm. Schep op elk warm wafeltje een rijkelijke portie aard- beiensla en een flinke toef vanilleroom.