Volkorenpasta Met Spinazie en Achelse Blauwe
- 300 g spinazie
- 50 g walnoten
- 3 rode uien
- scheutje olijfolie
- 1 teentje look
- enkele takjes verse tijm 500 g volkorenpasta
- 1 theelepel chilivlokken (gedroogde chilipepers)
- 4 dl groentebouillon
- 150 à 200 g Achelse blauwe (Grevenbroecker) van Catharina dal
zout
Beng een grote pot water met een flinke snuif zout aan de kook voor de pasta.
Spoel de spinazie en verwijder de dikste stelen en nerven. Hak de walnoten grof en rooster ze in een hoge pan een paar minuten op een matig vuur. Schud regelmatig op. haal ze uit de pan en zet opzij.
Snijd de uien in halve ringen en stoof ze in dezelfde pan. in een scheutje olijfolie. Plet de look, en laat meestoven. Zet het vuur zachter zodat de uien niet verkleuren.
Hak de verse tijm fijn en strooi bij de uien. Kook de pasta beetgaar: reken één minuut minder dan de opgegeven gaartijd. Giet af maar vang een beetje kook- vocht op. Strooi de chilivlokken in de pan bij de uien en roer. Schenk er de groentebouillon over. Breek de Achelse blauwe in stukjes. doe er de spinazie bij en laat een paar minuten mee smelten. Voeg de pasta toe en giet er een schepje van het kookvocht bij. voor extra glans. Dien op met wat extra brokjesAchelse blauwe en de geroosterde walnoten.