Zoete aardappelchips
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder
- 1 snuifje lookpoeder cayennepeper
- 1 zoete aardappel
- 1 rijpe avocado
- Scheutje olijfolie
- 1/4limoen
- Grof zeezout
- 2 takjes koriander
Meng het kerriepoeder, het paprikapoeder en het lookpoeder, en voeg een snuif zout en cayennepeper toe. Verhit de friteuse met olie op 150 ·c.
Snijd de zoete aardappel met een mandoline in lange plakjes van 1 millimeter dik Leg ze één voor één in de hete olie en bak ze krokant in beurten. Zodra de belletjes in de olie verdwijnen, zijn de chips klaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bepoeder ze met de kruidenmix.
Snijd de rijpe avocado middendoor, haal er de pit uit, snijd elke helft nog eens in twee en strip er het vel af.
Plet de avocado met een vork en giet er een beetje olijfolie en limoensap over. Kruid met zout en cayennepeper. Spoel de koriander en snipper de blaadjes fijn, en voeg toe. Dien de chips op met de guacamole.