Video Aspect Ratio: 16:9

 Geldhof Confiserie

Cuberdons uit Gent!

cuberdon in productie


cuberdons in productie

cuberdon of gentse neus

De originele ambachtelijke cuberdon uit Gent (Eeklo)

Het enige echte Gents neuzeke!

Confiserie Geldhof

Confiserie Geldhof

Het was Antoine Geldhof, vader van huidig gedelegeerd bestuurder Tony Geldhof, die als veertienjarige het geheime negentiende-eeuwse recept van de cuberdons kreeg aangeleerd door de kleinzoon van de oorspronkelijke uitvinder. In 1954 startte hij een eigen productiebedrijf op in Eeklo.

De cuberdons – beter bekend als ‘neuzen’ – zijn paarse snoepjes van zachte stroop met daarrond een dun versuikerd korstje. De suikermassa heeft een typische smaak op basis van frambozen en rood fruit en wordt gebonden met Arabische gom. In 2009 erkende de VLAM de cuberdons van Confiserie Geldhof als Vlaams streekproduct.

lekkere-cuberdon

Verse verzending rechtstreeks van de productielijn!

Cuberdons gaan al een hele tijd mee. Net als veel andere uitvindingen zijn ook deze toevallig ontstaan. In 1873 mislukte het sirooppreparaat van de Gentse apotheker De Vynck. In plaats van het weg te gooien kwam hij op het idee om de receptuur te bewaren en het product op de markt te brengen als snoep: hard vanbuiten met een geleiachtige stroop vanbinnen.

traditionele-cuberdon

Van traditioneel streekproduct tot trendsetter

Confiserie Geldhof produceert al sinds 1954 cuberdons (in de volksmond: ‘neuzekes’) volgens een oud recept. Die aloude traditie staat evenwel geen evolutie in de weg, integendeel. Op een erg creatieve en innovatieve manier diversifieert Geldhof zijn productgamma met een goede ‘neus’ voor trends.

Benieuwd hoe ze smaken? Proef vandaag nog!