Belgische food wood op Pukkelpop: bij ons ma!
Food wood is de culinaire hoogmis van Pukkelpop en wij gingen proeven! We wisten al dat Chokri Mahassine voor de affiche van Pukkelpop 2019 vol de kaart trekt van Belgische bands. Maar liefst 65 van de 190 bands zijn puur Belgisch. Maar hoe zit dat nu precies met “food”? Wel, wij gingen een kijkje nemen op de “food wood” van Pukkelpop en er was één stand die ons Belgische food-hartje kon bekoren: Giovanni Oosters en team presenteren concept: “bij ons ma”!
Het decor zorgt ervoor dat je je helemaal thuis voelt en katapulteert je terug naar de ouderwetse living van je (groot)ouders. Eye catchers zijn de grote tapijten en old-fashioned lampadaires van de jaren stillekes.
Aan de lange wachtrij te zien, valt het concept in de smaak bij de festivalgangers:
Eten bij ons ma, dat is genieten van een eenvoudige, plezierige keuken met een tikkeltje nostalgie. Volgende hapjes staan op het menu:
- Tante Maria haar overlekkere bouletjes in stroopsaus met gebakken ui en nonk jean z’n puree
- Vidée met gebakken patatjes, sla en mayonaise
- Heerlijke kalfsworst met spek, pickles en nonk jean z’n puree
- Mama Sonja hare pasta, sla met tonijn of veggy
De gerechtjes
Belgische drankjes: koffie, bier en cocktails
Java koffie met Belgische speculaas
Belgische streekbieren bij Vince de kebab-prins: Blù en Ultima
Als de “beer Shack” u dit jaar niet kan bekoren, dan moet u zeker eens een bezoekje brengen aan “Vince de kebab prins” net buiten het festival. Naast een top kebab broodje kunt u daar ook terecht voor 2 heerlijke Belgische streekbieren: Blù en Ultima! Zeker een bezoekje waard!
De geheime cocktailbar van Bacardi
Waar u de geheime “space bar” van Bacardi kunt vinden, gaan we niet verklappen, maar we gaan u een reden geven om te zoeken… Wij konden proeven van de “Klingon Bloodwine” met Bacardi Carta Blanca, Lime juice, sugar en aardbeien en het was heerlijk! Ga zeker op zoek naar de geheime locatie van de “space bar” zodat je ook kunt proeven van deze hemelse cocktail (tip: locatie is niet ver weg van de “food wood”)