arrow_drop_up arrow_drop_down
Marbi, ambachtelijk chocopasta met een knapperig laagje pure chocola
29 augustus 2018 

Marbi, ambachtelijk chocopasta met een knapperig laagje pure chocola

Marbi chocopasta is een klassieker, kent u hem nog? De chocopasta met het laagje pure chocola erbovenop? Als inkoper heb ik een geweldige baan. Voordat we bepalen wat er wordt opgenomen in ons assortiment, mag ik proeven. Authentieke Belgische producten hebben natuurlijk onze voorkeur.

Marbi choco met een laagje chocolade

Marbi choco met een laagje chocolade

Authentiek Belgisch

Marbi, choco-smeerpasta werd tot enkele jaren geleden gemaakt door chocoladefabriek Martougin. Zij waren eerder gevestigd in de Helmstraat. Tegenwoordig is daar een hip loftenproject gevestigd.

In de jaren ’60 trokken ze naar het Krugerplein. Als je tussen de twee meest rechtse luifels de donkere poort binnentrad, kwam je in de betreffende chocoladefabriek. Nog verder terug, rond het begin van ‘Den Eerste Grooten Oorlog’ bevond zich op die locatie een diamantslijperij. Die slijperij heeft daar jaren gezeten. Toen de slijperij wegtrok, stond het gebouw lange tijd leeg, tot in de jaren ’60 de chocoproducent hier ‘Marbi’ ging produceren. Marbi-pasta werd tot een paar jaar geleden geproduceerd en verdween toen uit de schappen.

Met een krokant laagje pure chocola

Sommigen zullen zich de chocopasta nog wel herinneren. Ik in ieder geval wel. Denkend aan die melkchocolade die werd afgedekt met een stuk chocolade, waar je dan eerst moest doorprikken… Geen roze ruby chocolade (ook heerlijk!), maar zwarte pure chocolade! Het water liep mij al in de mond. De verwachtingen waren dan ook hoog toen de nieuwe Marbi-pasta op mijn bureau belandde.

Krokant puur laagje marbi choco

Krokant puur laagje marbi choco

Krokant puur laagje marbi choco

Krokant puur laagje marbi choco

Nieuwe producent, hetzelfde recept

Tegenwoordig wordt Marbi Choco geproduceerd door chocolaterie Carmina uit Deurne. Beroemd vanwege haar pralinés en andere choco-heerlijkheden. Dat ze verstand hebben van chocola blijkt al uit de eerste hap. Nog steeds is er het krokante laagje waar je doorheen prikt, om uit te komen bij de zachte chocobereiding. Ook die is vol van smaak en stelt absoluut niet teleur. Het recept is dan ook gehandhaafd. Wat een genot dat dit heerlijke product weer opnieuw op de markt is!

Tijdelijk proefaanbod: bestel nu en laat deze lekkernij aan uw deur leveren met gratis levering

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen