Marbi, ambachtelijk chocopasta met een knapperig laagje pure chocola
29 augustus 2018 
1 min. leestijd

Marbi, ambachtelijk chocopasta met een knapperig laagje pure chocola

Marbi chocopasta is een klassieker, kent u hem nog? De chocopasta met het laagje pure chocola erbovenop? Als inkoper heb ik een geweldige baan. Voordat we bepalen wat er wordt opgenomen in ons assortiment, mag ik proeven. Authentieke Belgische producten hebben natuurlijk onze voorkeur.

Marbi choco met een laagje chocolade

Marbi choco met een laagje chocolade

Authentiek Belgisch

Marbi, choco-smeerpasta werd tot enkele jaren geleden gemaakt door chocoladefabriek Martougin. Zij waren eerder gevestigd in de Helmstraat. Tegenwoordig is daar een hip loftenproject gevestigd.

In de jaren ’60 trokken ze naar het Krugerplein. Als je tussen de twee meest rechtse luifels de donkere poort binnentrad, kwam je in de betreffende chocoladefabriek. Nog verder terug, rond het begin van ‘Den Eerste Grooten Oorlog’ bevond zich op die locatie een diamantslijperij. Die slijperij heeft daar jaren gezeten. Toen de slijperij wegtrok, stond het gebouw lange tijd leeg, tot in de jaren ’60 de chocoproducent hier ‘Marbi’ ging produceren. Marbi-pasta werd tot een paar jaar geleden geproduceerd en verdween toen uit de schappen.

Met een krokant laagje pure chocola

Sommigen zullen zich de chocopasta nog wel herinneren. Ik in ieder geval wel. Denkend aan die melkchocolade die werd afgedekt met een stuk chocolade, waar je dan eerst moest doorprikken… Geen roze ruby chocolade (ook heerlijk!), maar zwarte pure chocolade! Het water liep mij al in de mond. De verwachtingen waren dan ook hoog toen de nieuwe Marbi-pasta op mijn bureau belandde.

Krokant puur laagje marbi choco

Krokant puur laagje marbi choco

Krokant puur laagje marbi choco

Krokant puur laagje marbi choco

Nieuwe producent, hetzelfde recept

Tegenwoordig wordt Marbi Choco geproduceerd door chocolaterie Carmina uit Deurne. Beroemd vanwege haar pralinés en andere choco-heerlijkheden. Dat ze verstand hebben van chocola blijkt al uit de eerste hap. Nog steeds is er het krokante laagje waar je doorheen prikt, om uit te komen bij de zachte chocobereiding. Ook die is vol van smaak en stelt absoluut niet teleur. Het recept is dan ook gehandhaafd. Wat een genot dat dit heerlijke product weer opnieuw op de markt is!

Tijdelijk proefaanbod: bestel nu en laat deze lekkernij aan uw deur leveren

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
d+=
Door

d+=

op 03 Jan 2021

Marbi ook in Limburg verkrijgbaar ? waar ?

Bert Vissers
Bert Vissers
Door

Bert Vissers

op 10 Oct 2021

Bestellen kan via foodbelgium.com en wij leveren aan uw deur

Reactie plaatsen