Top 5 beste Limburg streekproducten

Top 5 beste Limburg streekproducten

De regio Limburg heeft veel gastronomie te ontdekken, van bier tot mosterd, het blijft ons verbazen.

We brengen je een lijst met de top 5 producten op dit gebied! We nodigen je uit om ze allemaal te proberen!

Haspengouwse mosterd

Haspengouwse mosterd

Met producten die 100% gezaaid en geoogst zijn door dezelfde producent, belooft deze mosterd een heerlijke twist aan je tafel te geven.

Het is gemaakt volgens traditionele methoden, ze voegen geen kleurstoffen, conserveermiddelen of smaakstoffen toe.

Het resultaat is een pittige mosterd, maar niet te sterk met een milde smaak dankzij honing.

Loonse stroop

Loonse stroop

Loonse siroop is een heerlijke spread die met vrijwel alles te combineren is. Je vindt het in verschillende smaken, zoals aardbei, peer, appel, framboos en zelfs suikervrij. Probeer het nu!
Blauw bessensap

Blauw bessensap

Sap van bosbessen Antioxidant Power N°1 is 100% echt fruit in een flesje en van Blueberry Fields, uw producent, een 100% Belgisch bedrijf. Het sap bevat veel vezels en goede eigenschappen die ook in bosbessen voorkomen. Heerlijk. Zonder toegevoegde suikers.
hasseltse-speculaas_verboven

Hasseltse speculaas

Hasselt is de stad van de speculaas. Hoewel in de rest van België speculaas vrij dun en krokant is, kan je in Hasselt spreken van “hompen” dikke, zachte speculaas. Niet zo in Hasselt. De Hasseltse “spek-lââs” is vrij dik; men spreekt dan ook over een “homp”. Dit beïnvloedt zijn smaak: de Hasseltse speculaas is minder gekruid in vergelijking met andere varianten. Ook de structuur is anders. Onder de krokante korst schuilt malse speculaas.
wilderen-blond-bier

Wilderen Goud streekbier

Wilderen Goud is een blond, vlot toegankelijk en jong hoge gistingsbier van 6,2% Vol.Alc. Het vormt een perfect alternatief voor een dorstlessende pils of een licht abdijbier. Het excentrieke glas is een eigen ontwerp en wordt nu al een icoon onder de bierglazen genoemd.