Babbu kan wel eens hét drankje van de zomer worden! [geproefd]
31 januari 2020 
2 min. leestijd

Babbu kan wel eens hét drankje van de zomer worden! [geproefd]

Babbu: Cheeky and fruity

Aha, een nieuw drankje. Altijd bereid om eens te ‘proefkonijnen’. Ik moet wel snel zijn, want vrouwlief was meteen gevallen voor het fancy kleurtje van het blikje. BABBU in witte hoofdletters op een roos blikje. Ik zie daaronder staan: ‘Cheeky and fruity’ en ook dat het blikje 4% alcohol bevat. Mijn nieuwsgierigheid is danig geprikkeld. Pas als ik het blikje draai, krijg ik een beter beeld van waaraan ik me mag verwachten: een combinatie van watermeloen en groene appel. Is dit een cider? Een biertje? Of…? Ook de schuins gedrukte boodschap: ‘light alcoholic drink with sparkling water’ vertelt wel iets, maar ook niet alles. Om een lang verhaal kort te maken: ik zal dit Belgische drankje moeten proeven.

babbu watermeloen en appel

babbu watermeloen en appel

Babbu is speels en uitdagend

Babbu is een combinatie van de zalige zoetheid van watermeloen en de frisheid van Granny Smith, de beroemdste zure appel. De lichte hoeveelheid suikerrietalcohol geeft een speelse en verrassende wending. Harmonie in een heerlijk drankje dat bij elke gelegenheid goed smaakt.
Babbu is Corsicaans voor baviaan, een speelse en uitdagende primaat. Zijn mooie en elegante kop staat duidelijk zichtbaar op het blik. De blikken zijn erg aantrekkelijk en trendy. De kleur van de sleeve rond het blik is gebaseerd op de kleur van het drankje.

Het drankje van de zomer!

Ik open het blikje. Het ziet er als een fruitige limonade uit. De eerste slok. Ik proef vooral watermeloen… ah, wacht. Plots komt de zure appel erdoor. Cider meets lemonade. Iets in die zin. De smaak is beter dan wat ik ervan had verwacht. Het gaat er bijzonder snel in. Pas op het einde voel ik ‘m ‘aankomen’. Verraderlijk. Zeker bij warme dagen. En meteen heb ik mijn punt ook gemaakt: ik voorspel dat Babbu wel eens hét drankje van de zomer kan worden.

Hippe cider meets lemonade

Het ziet er hip uit, smaakt door zijn mooie mix van zoet en zuur voor zowel mannen als vrouwen en heeft een laag alcoholpercentage. Zeker bij warme dagen met vrienden op het terras als aperitief voor je de barbecue aansteekt, kan je hier met zekerheid mee scoren. Maar het is ook ideaal om zo te drinken met lekker veel ijsblokjes.
Ik ben al fan van Babbu. Probeer het eens! Je zal zien dat ik gelijk heb…

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen