Kwaremont-streekbier

Beste streekbier uit Oost-Vlaanderen

Kwaremont-streekbier

Kwaremont streekbier

Kwaremont is net als de befaamde kuitenbijter uit de Vlaamse Ardennen, de Oude Kwaremont, karaktervol en pittig gekruid. Het is een volmout bier dat zorgt voor een flinke dosis vloeibare suikers na een stevige inspanning. Je beloning? Een uitgesproken dorstlessende afdronk… met een stijgingspercentage van 6,6%.

Gruut of Gentse Strop

Gruut of Gentse Strop

Geur/aroma’s: Vrij complexe neus met hinten van fruit (banaan, citrus), kruiden, gist, honing en zoete mout.

Smaak: Verfrissend mondgevoel, aangename moutzoete aanzet gevolgd door kruidige en gistige toetsen, een medium lange afdronk met een ingetogen milde hopbitterheid.

Ename pater abdijbier

Ename pater abdijbier

Verrassend licht en smaakvol is dit ongefilterd abdijbier, hergist op fles. In de neus voeren citrus, kruiden en hop de boventoon. De afdronk is droog en hoppig door de dry hopping toegepast aan het einde van het brouwproces.

Geur/aroma’s: Frisse aangename neus met nuances van hop en mout, een lichte kruidigheid steekt de kop op.

Smaak: Verfrissend, toetsen van mout en kruiden, mooi verweven bitterheid, korte droge afdronk.

Speciale Belge Ale

Speciale Belge Ale

De bierstijl ‘Spéciale Belge Ale’ is het betere Belgische bier van het begin van de 20e eeuw. Dit vlotdrinkend amberkleurig bier van hoge gisting heeft een verstandig alcoholgehalte.
De speciale PALM-mouten bepalen haar honingachtige malsheid en de eigen geselecteerde PALM-gist haar fruitige gistingsaroma. Fijne aromahoppen uit Kent zorgen voor een subtiele harmonie.

De unieke ambermouten bepalen de basissmaak van PALM: lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid. Het moutproces gebeurt volgens de specifiëke voorschriften van PALM en is gericht op een natuurlijke karamelisatie die de specifiëke smaak aan het bier geeft.

Oudenaards bruin bier

Oudenaards bruin bier

Het Oudenaards oud bruin was nogal zurig van smaak. Het huidige Oudenaards bruin maakte daar komaf mee. Na de Tweede Wereldoorlog stapten de meeste Oudenaardse brouwers van de traditionele brouwmethode af. De gemende gisting maakte plaats voor hoge gisting, of net lage gisting. De bruine kleur van de bieren bleef, maar de zure toets verdween.

Special DE RYCK

Special DE RYCK

Spécial De Ryck is ons vlaggenschipbier dat in 1920 werd gecreëerd en sindsdien met passie en volgens het originele recept wordt gebrouwen. Het is een authentieke speciale Belge amberkleurige Ale gemaakt met pure ingrediënten (hop, mout, gist en water) en heeft een fruitige hopsmaak en een licht bittere afdronk. Het is een erkend streekproduct van de Vlaamse Ardennen.

Dubbele winnaar van de bronzen prijs op de World Beer Cup 2006 in Seattle en 2008 in San Diego

Pater lieven Tripel

Pater lieven Tripel

Kruidig-bitter met fruitig karakter.

Pater Lieven tripel is een licht-amberkleurig bier. De schuimkraag houdt het midden tussen wit en gebroken wit. Een kruidige bitterheid overheerst de neus, al duiken in de geur ook florale toetsen op. Van lichtzoete mout- en alcoholaccenten evolueert de smaak naar een intense bitterheid. Een lange afdronk laat een blijvend aangename indruk achter.

Pater Lieven tripel is een hogegistingsbier van 8% abv dat hergist op fles.

Delirium Red fruitbier

Delirium Red fruitbier

Zeer donkerrode kleur, met een licht roze en compact schuim. Licht fruitig aroma, met tonen van licht zure kersen en amandelen. Zoete en fruitige smaak, met een aangename zoetzure balans. Een uitstekend bier als toetje.