Duurzame relatiegeschenken: waarom en hoe?
24 juni 2023 
3 min. leestijd

Duurzame relatiegeschenken: waarom en hoe?

Waarom duurzame relatiegeschenken?

Positieve impact op het milieu

Duurzame relatiegeschenken hebben een positieve impact op het milieu. Door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken draag je bij aan een betere wereld. Duurzame relatiegeschenken zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en zijn vaak recyclebaar. Hierdoor wordt er minder afval geproduceerd en wordt er minder gebruik gemaakt van schaarse grondstoffen. Bovendien zijn duurzame relatiegeschenken vaak geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden en wordt er rekening gehouden met dierenwelzijn. Door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken laat je zien dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt en draag je bij aan een betere wereld voor toekomstige generaties.

Versterking van het imago van het bedrijf

Een duurzaam relatiegeschenk kan bijdragen aan de versterking van het imago van het bedrijf. Door te laten zien dat het bedrijf bewust bezig is met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, kan het bedrijf zich onderscheiden van concurrenten. Bovendien kan het geven van een duurzaam relatiegeschenk bijdragen aan een positieve associatie met het bedrijf bij de ontvanger. Dit kan leiden tot een versterking van de relatie tussen het bedrijf en de ontvanger, wat weer kan leiden tot meer zakelijke kansen in de toekomst.

Waardering van de ontvanger

Een duurzaam relatiegeschenk kan bijdragen aan de waardering van de ontvanger. Door een geschenk te geven dat niet alleen nuttig is, maar ook bijdraagt aan een beter milieu of maatschappij, laat je zien dat je als bedrijf verantwoordelijkheid neemt. Dit kan bijdragen aan een positief imago van het bedrijf en de relatie met de ontvanger versterken. Bovendien kan een duurzaam relatiegeschenk ook een gespreksonderwerp zijn en zo zorgen voor meer interactie tussen de gever en ontvanger. Kortom, een duurzaam relatiegeschenk kan niet alleen bijdragen aan een betere wereld, maar ook aan een betere relatie tussen bedrijven en hun klanten of partners.

Lange termijn investering

Een duurzaam relatiegeschenk is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de lange termijn relatie met de ontvanger. Door te kiezen voor een relatiegeschenk dat lang meegaat en van hoge kwaliteit is, laat je zien dat je waarde hecht aan de relatie en dat je bereid bent te investeren in een langdurige samenwerking. Bovendien zal de ontvanger het geschenk langer gebruiken en daardoor vaker herinnerd worden aan jouw bedrijf of organisatie. Dit kan leiden tot meer loyaliteit en een hogere klanttevredenheid, wat uiteindelijk kan resulteren in meer omzet en groei voor jouw bedrijf. Kortom, duurzame relatiegeschenken zijn een slimme lange termijn investering voor zowel het milieu als jouw bedrijf.

Hoe duurzame relatiegeschenken te kiezen?

Kies voor producten met een keurmerk

Als je duurzame relatiegeschenken wilt geven, is het belangrijk om te kiezen voor producten met een keurmerk. Een keurmerk geeft aan dat het product voldoet aan bepaalde duurzaamheidsnormen en dat het op een verantwoorde manier is geproduceerd. Er zijn verschillende keurmerken op het gebied van duurzaamheid, zoals het Fairtrade keurmerk, het FSC keurmerk voor houtproducten en het GOTS keurmerk voor biologisch katoen. Door te kiezen voor producten met een keurmerk, laat je zien dat je bewust bezig bent met duurzaamheid en draag je bij aan een betere wereld.

Kies voor producten met een lange levensduur

Het kiezen van relatiegeschenken met een lange levensduur is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de reputatie van uw bedrijf. Door te kiezen voor duurzame producten laat u zien dat u begaan bent met het milieu en dat u verantwoordelijkheid neemt voor de impact die uw bedrijf heeft op de wereld. Bovendien zullen de ontvangers van uw relatiegeschenken deze langer gebruiken en daardoor vaker aan uw bedrijf denken. Kies daarom voor producten van goede kwaliteit die lang meegaan en die ook nog eens een positieve boodschap uitdragen.

Kies voor producten die gerecycled kunnen worden

Het kiezen van relatiegeschenken die gerecycled kunnen worden, is een belangrijke stap in het verduurzamen van je bedrijf. Door te kiezen voor producten die gemaakt zijn van gerecycled materiaal, draag je bij aan het verminderen van de afvalberg en het behoud van natuurlijke grondstoffen. Denk bijvoorbeeld aan notitieboekjes gemaakt van gerecycled papier of pennen van gerecycled plastic. Ook kun je kiezen voor producten die na gebruik weer gerecycled kunnen worden, zoals herbruikbare waterflessen of tassen. Door bewust te kiezen voor duurzame relatiegeschenken, laat je zien dat jouw bedrijf begaan is met het milieu en draag je bij aan een betere toekomst voor ons allemaal.

Kies voor producten die lokaal geproduceerd zijn

Het kiezen van relatiegeschenken die lokaal geproduceerd zijn, heeft verschillende voordelen. Ten eerste draagt het bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot, omdat er minder transport nodig is. Daarnaast steun je de lokale economie en werkgelegenheid, wat bijdraagt aan een duurzame samenleving. Bovendien kun je er zeker van zijn dat de producten op een eerlijke en verantwoorde manier zijn geproduceerd, omdat lokale producenten vaak meer controle hebben over hun productieproces. Kortom, door te kiezen voor lokaal geproduceerde relatiegeschenken, draag je bij aan een duurzame toekomst voor ons allemaal.

Kies voor producten die passen bij de ontvanger

Het is belangrijk om relatiegeschenken te kiezen die passen bij de ontvanger. Denk hierbij aan de interesses en behoeften van de persoon of het bedrijf. Zo kan een duurzame waterfles een geschikt geschenk zijn voor een sportief persoon, terwijl een biologisch afbreekbare pen beter past bij een bedrijf dat zich bezighoudt met duurzaamheid. Door te kiezen voor producten die passen bij de ontvanger, toont u niet alleen uw waardering, maar ook uw betrokkenheid bij hun interesses en waarden. Dit kan leiden tot een sterke en langdurige relatie tussen u en de ontvanger.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen