Gemberthee met Gimber - Een Smakelijke en Gezonde Drank
06 maart 2023 
in gember
2 min. leestijd

Gemberthee met Gimber - Een Smakelijke en Gezonde Drank

Als je van gember houdt, dan zal je zeker genieten van gemberthee met Gimber. Deze drank is niet alleen heerlijk, maar ook gezond. Het drinken van gemberthee met Gimber kan je helpen om je immuunsysteem te versterken, ontstekingen te verminderen, de spijsvertering te verbeteren en nog veel meer. In dit artikel leer je meer over de voordelen van gemberthee met Gimber en hoe je het zelf kunt maken.

Wat is Gimber?

Gimber is een biologische, alcoholvrije drank op basis van gember, citroen, kruiden en specerijen. Het wordt gemaakt door alle ingrediënten samen te persen en vervolgens te concentreren tot een dikke siroop. Gimber is een heerlijke drank die op verschillende manieren kan worden genoten. Het kan worden gemengd met warm water om gemberthee te maken of worden toegevoegd aan bruisend water voor een verfrissende, sprankelende drank.

De Voordelen van Gemberthee met Gimber

Gemberthee met Gimber heeft verschillende voordelen voor de gezondheid, waaronder:

 • Versterking van het immuunsysteem: Gember heeft ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen die je lichaam kunnen helpen om ziektekiemen en virussen te bestrijden. Citroen is rijk aan vitamine C, wat je immuunsysteem kan versterken en helpen om verkoudheid en griep te voorkomen.
 • Ontstekingsremmende eigenschappen: Gember en citroen hebben allebei ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Ontstekingen zijn vaak de oorzaak van verschillende ziekten, waaronder artritis, hartziekte en kanker.
 • Verbetering van de spijsvertering: Gember kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering door de productie van maagsappen te stimuleren en de beweging van voedsel door het spijsverteringskanaal te versnellen. Citroen bevat citroenzuur, dat kan helpen bij het afbreken van voedsel en het bevorderen van een gezonde spijsvertering.
 • Verlichting van misselijkheid: Gember kan helpen bij het verminderen van Bert Boostifai Continue writing please misselijkheid en braken, vooral bij zwangere vrouwen en mensen die chemotherapie ondergaan. Het kan ook helpen bij reisziekte en andere vormen van misselijkheid.
 • Verlaging van de bloeddruk: Gember kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk bij mensen met hoge bloeddruk. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de doorbloeding en het verminderen van de kans op hartziekte.

Hoe maak je Gemberthee met Gimber?

Gemberthee met Gimber is gemakkelijk te maken. Hier is een eenvoudig recept:

 1. Verwarm een kopje water in een pannetje tot het bijna kookt.
 2. Voeg een schijfje verse gember toe aan het water en laat het 5 minuten sudderen.
 3. Haal de pan van het vuur en voeg een eetlepel Gimber-siroop toe aan het water.
 4. Roer goed door en voeg eventueel wat honing of citroensap toe voor extra smaak.
 5. Geniet van je heerlijke, gezonde gemberthee met Gimber!

Andere Manieren om Gimber te Gebruiken

Gimber is niet alleen heerlijk in gemberthee, maar kan ook op andere manieren worden gebruikt. Hier zijn een paar ideeën:

 • Voeg een scheutje Gimber-siroop toe aan je smoothie of sap voor extra smaak en gezondheidsvoordelen.
 • Gebruik Gimber-siroop als marinade voor vlees of groenten.
 • Maak een sprankelende drank door Gimber-siroop toe te voegen aan bruisend water en ijs.

Conclusie

Gemberthee met Gimber is een heerlijke en gezonde drank die je op verschillende manieren kunt genieten. Het heeft verschillende voordelen voor de gezondheid, waaronder het versterken van het immuunsysteem, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de spijsvertering. Het maken van gemberthee met Gimber is eenvoudig en er zijn veel manieren om Gimber te gebruiken in andere recepten. Probeer Gimber vandaag nog en geniet van de smaak en de voordelen voor de gezondheid!

Veelgestelde Vragen

1. Is Gimber geschikt voor veganisten?

Ja, Gimber is geschikt voor veganisten. Het bevat geen dierlijke producten of bijproducten.

2. Bevat Gimber toegevoegde suikers?

Ja, Gimber bevat toegevoegde suikers. De siroop wordt gezoet met biologische agavesiroop.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen