Guylian, het meest geliefde chocolademerk van België
28 februari 2023 
2 min. leestijd

Guylian, het meest geliefde chocolademerk van België

De geschiedenis van het meest geliefde chocolademerk van België - Guylian

Guylian zeevruchten

Guylian, het meest geliefde chocolademerk van België, verwent al meer dan een halve eeuw de smaakpapillen van chocoladeliefhebbers. Opgericht door Guy Foubert in 1958, heeft het bedrijf een lange weg afgelegd sinds het bescheiden begin in Sint-Niklaas. Van zijn kenmerkende zeeschelpen tot zijn unieke smaakcombinaties, Guylian is synoniem geworden met Belgische kwaliteitschocolade. Tegenwoordig is Guylian een van de meest herkenbare merken ter wereld en wordt het geëxporteerd naar meer dan 100 landen over de hele wereld. Met een engagement voor duurzaamheid en innovatie blijft Guylian een van de toonaangevende chocolademerken in België en daarbuiten.

Introductie: Hoe het merk Guylian Chocolate is ontstaan

Guylian Chocolate is een Belgische chocolatier die al bestaat sinds 1967. Het begon allemaal met Guy Foubert, een gepassioneerde chocolatier die de perfecte chocolade wilde creëren. Hij experimenteerde met recepten en ingrediënten tot hij de perfecte combinatie van smaken en texturen vond om de iconische Guylian Chocolade pralines te creëren. Vanaf dat moment is het merk steeds sterker geworden en is het een van de meest geliefde chocolademerken van België geworden. Guylian Chocolade wordt nu in meer dan 100 landen over de hele wereld verkocht en geniet nog steeds elke dag van miljoenen mensen.

Het opmerkelijke succes en de populariteit van Guylian Chocolates wereldwijd

Guylian Chocolates zijn sinds de oprichting in 1967 een geliefde traktatie voor velen over de hele wereld. Het opmerkelijke succes en de populariteit van dit merk is te danken aan zijn unieke smaak en textuur, evenals aan zijn toewijding aan duurzaamheid en ethische productie. Guylian is in veel landen een begrip geworden en levert heerlijke Belgische chocolaatjes waar mensen van alle leeftijden van genieten. Het bedrijf heeft ook stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat hun producten op verantwoorde wijze worden ingekocht, met de nadruk op Fairtrade-cacaobonen. Met hun innovatieve smaken en toewijding aan kwaliteit is het geen verrassing dat Guylian Chocolates de wereld stormenderhand heeft veroverd!

Introductie: Wat is Guylian en wat maakt het speciaal?

Guylian is een premium Belgisch chocolademerk dat al meer dan 60 jaar chocoladeliefhebbers verrukt. Het bedrijf staat bekend om zijn voortreffelijke smaak en kwaliteit, en om zijn kenmerkende chocolaatjes in de vorm van een zeeschelp. Guylian's chocolaatjes zijn gemaakt met de beste ingrediënten en met zorg vervaardigd, waardoor ze echt speciaal zijn. De unieke vorm van de Sea Shells stelt Guylian in staat om een breed scala aan verschillende smaken te creëren, waaronder donkere chocolade, witte chocolade, karamel en meer. Guylian's toewijding aan kwaliteit zorgt ervoor dat elk stuk chocolade met liefde en zorg wordt gemaakt, waardoor het een ideale traktatie is voor elke gelegenheid.

Het begin van Guylian en hoe het wereldwijd populair werd

Guylian is al meer dan zestig jaar een geliefd chocolademerk en begon in het kleine Belgische stadje Sint-Niklaas. Opgericht door Guy en Liliane Foubert, heette het bedrijf oorspronkelijk Chocolaterie Guylian, naar de twee oprichters. Met een focus op kwaliteit en smaak werd Guylian al snel populair in België en daarbuiten. Het kenmerkende product van het bedrijf is de iconische Sea Shells-chocoladereep, die is gemaakt van een unieke mix van heerlijke Belgische chocolade en romige hazelnootpralinévulling. Vandaag is Guylian een van de meest populaire chocolaatjes ter wereld geworden, met producten die in meer dan 100 landen over de hele wereld worden verkocht.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen