Hoe originele relatiegeschenken jouw bedrijfsimago verbeteren
23 juni 2023 
9 min. leestijd

Hoe originele relatiegeschenken jouw bedrijfsimago verbeteren

Waarom originele relatiegeschenken belangrijk zijn

Versterkt de relatie met klanten

Door het geven van originele relatiegeschenken aan klanten, kan de relatie tussen het bedrijf en de klant versterkt worden. Het laat zien dat het bedrijf waarde hecht aan de relatie met de klant en dat het niet alleen om de verkoop gaat. Het kan ook zorgen voor een positieve associatie met het bedrijf en de klant kan zich meer verbonden voelen met het merk. Dit kan leiden tot meer loyaliteit en herhaalaankopen. Bovendien kan het geven van relatiegeschenken een manier zijn om de klant te bedanken voor hun loyaliteit en vertrouwen in het bedrijf.

Verhoogt de merkbekendheid

Door het geven van originele relatiegeschenken aan klanten en zakenpartners, kan de merkbekendheid van jouw bedrijf worden verhoogd. Wanneer deze geschenken worden gebruikt of getoond, wordt jouw merknaam op een positieve manier onder de aandacht gebracht. Bovendien kan het geven van relatiegeschenken ervoor zorgen dat klanten en zakenpartners jouw bedrijf beter onthouden en eerder geneigd zijn om terug te komen voor herhaalaankopen of samenwerkingen. Het is daarom belangrijk om te investeren in originele en kwalitatieve relatiegeschenken die passen bij jouw bedrijf en doelgroep.

Onderscheidt jouw bedrijf van de concurrentie

Het is belangrijk om je als bedrijf te onderscheiden van de concurrentie. Originele relatiegeschenken kunnen hierbij helpen. Door het geven van unieke en persoonlijke geschenken laat je zien dat je aandacht hebt voor de relatie met de klant en dat je bereid bent om net dat beetje extra te doen. Dit kan ervoor zorgen dat klanten eerder voor jouw bedrijf kiezen dan voor de concurrentie. Bovendien kan het geven van originele relatiegeschenken ervoor zorgen dat jouw bedrijf beter wordt onthouden en dat de klant eerder geneigd is om positief over jouw bedrijf te spreken. Dit kan leiden tot meer mond-tot-mondreclame en uiteindelijk tot meer klanten.

Hoe je originele relatiegeschenken kunt kiezen

Ken je doelgroep

Het is belangrijk om je doelgroep goed te kennen voordat je relatiegeschenken gaat uitdelen. Wie zijn je klanten en wat vinden zij belangrijk? Zijn ze bijvoorbeeld geïnteresseerd in duurzaamheid of juist in luxe producten? Door hier rekening mee te houden bij het kiezen van je relatiegeschenken, laat je zien dat je de behoeften van je klanten begrijpt en dat je hen waardeert. Dit kan leiden tot een positiever beeld van je bedrijf en een betere relatie met je klanten.

Kies iets dat past bij jouw bedrijf

Het kiezen van een relatiegeschenk dat past bij jouw bedrijf is van groot belang. Het geschenk moet namelijk aansluiten bij de identiteit en waarden van jouw bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor duurzame relatiegeschenken als jouw bedrijf zich richt op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Of ga voor een praktisch geschenk als jouw bedrijf zich richt op efficiëntie en productiviteit. Door een relatiegeschenk te kiezen dat past bij jouw bedrijf, versterk je niet alleen het imago van jouw bedrijf, maar laat je ook zien dat je aandacht besteedt aan de behoeften en interesses van jouw klanten en relaties.

Denk aan de functionaliteit

Bij het kiezen van relatiegeschenken is het belangrijk om na te denken over de functionaliteit van het cadeau. Door een geschenk te geven dat daadwerkelijk gebruikt kan worden, vergroot je de kans dat jouw bedrijfsnaam en logo regelmatig onder de aandacht komen. Denk bijvoorbeeld aan praktische items zoals een powerbank, een notitieboekje of een waterfles. Door deze geschenken te voorzien van jouw bedrijfslogo, zorg je ervoor dat jouw bedrijf op een positieve manier wordt geassocieerd met handige en bruikbare producten.

Kies voor duurzaamheid

Kies voor duurzaamheidDuurzaamheid is een belangrijk thema in onze samenleving en ook in de zakelijke wereld wordt hier steeds meer aandacht aan besteed. Door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken laat je als bedrijf zien dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt en dat je oog hebt voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan relatiegeschenken gemaakt van gerecyclede materialen of producten die op een duurzame manier zijn geproduceerd. Door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar verbeter je ook het imago van je bedrijf.

Maak het persoonlijk

Maak het persoonlijkEen persoonlijk cadeau kan een groot verschil maken in hoe het wordt ontvangen. Door het relatiegeschenk te personaliseren met bijvoorbeeld de naam van de ontvanger of het bedrijfslogo, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te creëren. Dit kan de ontvanger het gevoel geven dat ze gewaardeerd worden en dat je om hen geeft. Bovendien kan een gepersonaliseerd relatiegeschenk een blijvende herinnering zijn aan de relatie tussen jouw bedrijf en de ontvanger. Het kan ook helpen om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten, omdat anderen het cadeau kunnen zien en vragen waar het vandaan komt. Het personaliseren van relatiegeschenken kan dus een slimme investering zijn in het verbeteren van je bedrijfsimago.

Voorbeelden van originele relatiegeschenken

Eco-vriendelijke producten

Eco-vriendelijke producten zijn een geweldige manier om je bedrijf te laten zien dat je geeft om het milieu en duurzaamheid. Door het geven van relatiegeschenken die zijn gemaakt van gerecyclede materialen of die biologisch afbreekbaar zijn, laat je zien dat je als bedrijf verantwoordelijkheid neemt voor de impact die je hebt op de planeet. Dit kan niet alleen helpen om je bedrijfsimago te verbeteren, maar kan ook een positieve invloed hebben op de perceptie van klanten en potentiële klanten. Bovendien zijn eco-vriendelijke relatiegeschenken vaak uniek en onderscheidend, waardoor ze een geweldige manier zijn om je bedrijf te onderscheiden van de concurrentie.

Gepersonaliseerde cadeaus

Gepersonaliseerde cadeaus zijn een geweldige manier om een blijvende indruk achter te laten bij klanten en zakenpartners. Door het toevoegen van een persoonlijke touch, zoals een bedrijfslogo of de naam van de ontvanger, wordt het cadeau nog specialer en waardevoller. Bovendien laat het zien dat je als bedrijf aandacht besteedt aan de relatie met de ontvanger en dat je hun waardering op prijs stelt. Gepersonaliseerde cadeaus kunnen variëren van kleine items zoals pennen en notitieblokken tot grotere geschenken zoals tassen en kleding. Het is belangrijk om te investeren in kwalitatief hoogwaardige cadeaus die lang meegaan en die de ontvanger ook daadwerkelijk zal gebruiken.

Technologische gadgets

Technologische gadgets zijn tegenwoordig erg populair als relatiegeschenk. Denk bijvoorbeeld aan powerbanks, draadloze opladers, USB-sticks en bluetooth speakers. Deze gadgets zijn niet alleen handig, maar ook trendy en modern. Door het geven van technologische gadgets als relatiegeschenk laat je zien dat jouw bedrijf up-to-date is en meegaat met de laatste ontwikkelingen. Bovendien zijn deze gadgets vaak te bedrukken met het logo van jouw bedrijf, waardoor de ontvanger regelmatig aan jouw bedrijf zal denken bij het gebruik ervan. Dit kan leiden tot meer naamsbekendheid en een positiever imago van jouw bedrijf.

Luxe geschenken

Luxe geschenken zijn een geweldige manier om indruk te maken op klanten en zakenpartners. Door het geven van een luxe geschenk laat je zien dat je hun relatie waardeert en dat je bereid bent om te investeren in de samenwerking. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde fles champagne, een exclusieve pen of een luxe leren tas. Deze geschenken stralen niet alleen klasse uit, maar zijn ook praktisch en bruikbaar. Bovendien zullen ontvangers deze geschenken waarschijnlijk lang bewaren en gebruiken, waardoor ze regelmatig aan jouw bedrijf zullen worden herinnerd.

Ervaringscadeaus

Ervaringscadeaus zijn een geweldige manier om je klanten en medewerkers te verrassen en te laten zien dat je om hen geeft. In plaats van een traditioneel relatiegeschenk, zoals een pen of een mok, geef je een ervaring cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een dagje uit naar een pretpark, een wijnproeverij of een kookworkshop. Door een ervaring cadeau te geven, geef je niet alleen een leuk uitje, maar ook een blijvende herinnering. Dit kan leiden tot een positieve associatie met jouw bedrijf en kan bijdragen aan een betere relatie met je klanten en medewerkers.

Tips voor het geven van originele relatiegeschenken

Geef op het juiste moment

Het is belangrijk om op het juiste moment relatiegeschenken te geven. Dit kan bijvoorbeeld zijn tijdens een bedrijfsbezoek, een belangrijke meeting of bij het afsluiten van een contract. Door op deze momenten een origineel relatiegeschenk te geven, laat je zien dat je de relatie waardeert en dat je oog hebt voor detail. Het is ook belangrijk om te bedenken wie je het geschenk geeft en wat zijn of haar interesses zijn. Zo kun je een persoonlijk geschenk geven dat echt bij de ontvanger past. Dit zal zeker bijdragen aan een positief imago van jouw bedrijf.

Maak het speciaal

Maak het speciaalHet is belangrijk om relatiegeschenken speciaal te maken voor de ontvanger. Dit kan door het geschenk te personaliseren met bijvoorbeeld de naam van de ontvanger of het bedrijfslogo. Ook kan er rekening gehouden worden met de interesses van de ontvanger, zodat het geschenk echt bij hem of haar past. Door het geschenk speciaal te maken, voelt de ontvanger zich gewaardeerd en zal hij of zij een positief beeld hebben van jouw bedrijf. Dit kan leiden tot meer loyaliteit en een betere relatie tussen jouw bedrijf en de ontvanger.

Zorg voor een mooie verpakking

Een mooie verpakking kan het verschil maken bij het geven van relatiegeschenken. Het laat zien dat je als bedrijf aandacht hebt besteed aan de presentatie en dat je waarde hecht aan de ontvanger. Een originele verpakking kan ook bijdragen aan de merkbeleving van je bedrijf. Door het gebruik van bijvoorbeeld de bedrijfskleuren of het logo op de verpakking, wordt de ontvanger herinnerd aan jouw bedrijf. Daarnaast kan een mooie verpakking ook zorgen voor een positieve eerste indruk en kan het de nieuwsgierigheid van de ontvanger prikkelen. Kortom, een mooie verpakking kan bijdragen aan het verbeteren van jouw bedrijfsimago en het versterken van de relatie met de ontvanger.

Voeg een persoonlijke noot toe

Een persoonlijke noot toevoegen aan je relatiegeschenken kan een groot verschil maken. Het laat zien dat je de ontvanger waardeert en dat je moeite hebt gestoken in het cadeau. Dit kan de relatie tussen jouw bedrijf en de ontvanger versterken en kan leiden tot meer loyaliteit en vertrouwen. Er zijn verschillende manieren om een persoonlijke noot toe te voegen, zoals het toevoegen van een handgeschreven kaartje of het graveren van de naam van de ontvanger op het geschenk. Het is belangrijk om te onthouden dat het toevoegen van een persoonlijke noot niet alleen de ontvanger blij maakt, maar ook een positief effect kan hebben op het imago van jouw bedrijf.

Vergeet de follow-up niet

Na het versturen van het relatiegeschenk is het belangrijk om de follow-up niet te vergeten. Stuur bijvoorbeeld een persoonlijk bedankje of vraag om feedback over het geschenk. Dit toont aan dat je waarde hecht aan de relatie met de ontvanger en dat je betrokken bent bij hun mening. Bovendien kan het feedbackproces helpen om toekomstige relatiegeschenken te verbeteren en beter aan te passen aan de behoeften van de ontvangers. Het is ook een goede gelegenheid om te informeren naar eventuele toekomstige samenwerkingen of om gewoon in contact te blijven. Door de follow-up niet te vergeten, kan je de relatie met de ontvanger versterken en je bedrijfsimago verbeteren.

Conclusie

Originele relatiegeschenken kunnen een groot verschil maken voor jouw bedrijfsimago

Het geven van originele relatiegeschenken kan een groot verschil maken voor jouw bedrijfsimago. Het laat zien dat je als bedrijf aandacht besteedt aan de relatie met je klanten en partners. Door het geven van een uniek en persoonlijk cadeau, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden dat past bij de ontvanger. Dit kan leiden tot een positieve associatie met jouw bedrijf en kan zelfs leiden tot meer loyaliteit en herhaalde zaken. Bovendien kan het geven van originele relatiegeschenken ook helpen om je te onderscheiden van de concurrentie en kan het een gespreksonderwerp zijn dat de ontvanger deelt met anderen, waardoor je bedrijf meer exposure krijgt.

Kies iets dat past bij jouw bedrijf en doelgroep

Het kiezen van een relatiegeschenk dat past bij jouw bedrijf en doelgroep is van groot belang. Het geeft namelijk aan dat je als bedrijf nadenkt over wat je wilt uitstralen en wie je wilt bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een duurzaam relatiegeschenk als je als bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan. Of ga voor een praktisch geschenk dat jouw doelgroep dagelijks kan gebruiken, zoals een notitieboekje of een mok. Door goed na te denken over wat past bij jouw bedrijf en doelgroep, laat je zien dat je oog hebt voor detail en dat je je klanten en relaties waardeert.

Maak het persoonlijk en zorg voor een mooie presentatie

Een persoonlijke touch kan het verschil maken bij het geven van relatiegeschenken. Door het cadeau te personaliseren met bijvoorbeeld de naam van de ontvanger of het bedrijfslogo, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te geven. Daarnaast is de presentatie van het geschenk ook belangrijk. Zorg voor een mooie verpakking en voeg eventueel een persoonlijke boodschap toe. Dit maakt het cadeau niet alleen extra speciaal, maar laat ook zien dat je aandacht hebt besteed aan de details. Een goed gepresenteerd en gepersonaliseerd relatiegeschenk kan bijdragen aan een positief imago van jouw bedrijf.

Vergeet niet om op te volgen en de relatie te versterken

Het geven van originele relatiegeschenken is slechts het begin van het opbouwen van een sterke relatie met je klanten. Het is belangrijk om op te volgen en de relatie te versterken door regelmatig contact te houden en te laten zien dat je waarde hecht aan hun bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld door het versturen van een persoonlijke e-mail, het uitnodigen van klanten voor een evenement of het sturen van een bedankkaartje na een succesvolle samenwerking. Door deze extra inspanningen te leveren, zal je bedrijf niet alleen in het geheugen van de klant blijven, maar ook een positief imago opbouwen als een betrouwbare en zorgzame partner.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen