arrow_drop_up arrow_drop_down
12 maart 2020 

Perfecte kaas en bier pairing

Ons land staat bekend om zijn chocolade, wafels, mosselen, frieten- Maar ook om zijn vele soorten bier en abdijkazen. Logisch dus dat we aandacht besteden aan die combinatie. Hier zijn een paar tips om de perfecte harmonie te vinden.

Enkele tips voor een geslaagde kaas bier pairing

  • Begin de degustatie met de zachtste kaas en lichtste bieren, en eindig met de meer uitgesproken smaken.
  • Haal de kazen uit de koelkast 45 minuten voor je begint te proeven. Ook het bier moet weliswaar fris maar niet
    te koud zijn, om al zijn aroma’s te behouden.
  • Denk eraan naast de kaasplank ook een selectie fruit,
    noten en brood op tafel te zetten.

De beste kaas bier combinaties

  • Kaas met schimmelkorst -> lichte blonde bieren, amberbier
  • Kaas met zachte korst -> sterke blonde-, bruine en amberbieren
  • Kaas met geperste, rauwe korst -> bruin bier, fruitbieren
  • Verse kaas -> witbier, lichte blonde bieren
  • Fromage à pâte pressée cuite -> Fruitbieren
  • Fromage à pâte persillée -> amberbier, bruin bier
bier kaas pairing

bier kaas pairing

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen