Originele relatiegeschenken voor de feestdagen
24 juni 2023 
9 min. leestijd

Originele relatiegeschenken voor de feestdagen

Waarom originele relatiegeschenken belangrijk zijn

Versterkt de relatie met klanten

Het geven van originele relatiegeschenken tijdens de feestdagen kan de relatie met klanten versterken. Door het geven van een persoonlijk cadeau laat je zien dat je de klant waardeert en dat je aandacht hebt voor hun behoeften. Bovendien kan een goed gekozen relatiegeschenk de klant herinneren aan jouw bedrijf en de samenwerking die jullie hebben. Dit kan leiden tot een versterking van de band tussen jouw bedrijf en de klant, wat kan resulteren in een betere klanttevredenheid en loyaliteit. Kortom, het geven van originele relatiegeschenken tijdens de feestdagen is een slimme investering in de relatie met jouw klanten.

Laat zien dat je om de klant geeft

Een van de beste manieren om te laten zien dat je om je klanten geeft, is door ze persoonlijke en op maat gemaakte relatiegeschenken te geven. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde notitieboekjes, pennen of mokken met hun naam erop. Of misschien kun je een cadeaubon geven voor een activiteit die je weet dat ze leuk vinden. Door deze extra moeite te doen, laat je zien dat je hun interesses en behoeften begrijpt en dat je hun loyaliteit waardeert. Dit kan leiden tot een sterkere klantrelatie en meer vertrouwen in jouw bedrijf.

Onderscheidt je van de concurrentie

Het is belangrijk om je te onderscheiden van de concurrentie, zeker tijdens de feestdagen wanneer bedrijven elkaar overtreffen met cadeaus en attenties. Door originele relatiegeschenken te geven, laat je zien dat je aandacht besteedt aan de ontvanger en dat je moeite hebt gedaan om iets unieks te vinden. Dit kan bijdragen aan een positieve indruk van jouw bedrijf en kan leiden tot meer loyaliteit en betrokkenheid van klanten en partners. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde cadeaus, duurzame producten of lokale lekkernijen. Zo maak je niet alleen indruk, maar draag je ook bij aan een betere wereld en lokale economie.

Ideeen voor originele relatiegeschenken

Duurzame cadeaus

Duurzame cadeaus zijn een geweldige manier om uw waardering te tonen voor uw klanten en tegelijkertijd bij te dragen aan een betere wereld. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare waterflessen, bamboe snijplanken of gerecyclede notitieboekjes. Deze cadeaus zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook praktisch en stijlvol. Bovendien laat u met duurzame cadeaus zien dat u begaan bent met het milieu en dat u zich inzet voor een duurzame toekomst. Kies daarom voor duurzame cadeaus en maak een positieve impact op de wereld.

Persoonlijke cadeaus

Persoonlijke cadeaus zijn altijd een goed idee als het gaat om relatiegeschenken. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde mokken, pennen of notitieboekjes met de naam van de ontvanger erop. Ook kun je kiezen voor een cadeau met een persoonlijke boodschap, zoals een gegraveerde sleutelhanger of een bedrukte tas. Door te kiezen voor een persoonlijk cadeau laat je zien dat je de ontvanger goed kent en waardeert, wat zorgt voor een extra speciaal gebaar tijdens de feestdagen.

Cadeaus met een verhaal

Cadeaus met een verhaal zijn perfect voor de feestdagen. Deze cadeaus hebben namelijk niet alleen een praktisch nut, maar ook een emotionele waarde. Denk bijvoorbeeld aan een handgemaakte kaars van een lokale ambachtsman of een sjaal die is geweven door vrouwen uit een ontwikkelingsland. Door deze cadeaus te geven, geef je niet alleen iets moois, maar ook een verhaal en een stukje cultuur mee. Het is een manier om te laten zien dat je om de ontvanger geeft en dat je bewust bent van de wereld om je heen.

Cadeaus die bijdragen aan een goed doel

Cadeaus die bijdragen aan een goed doel zijn niet alleen origineel, maar ook nog eens hartverwarmend. Door te kiezen voor een relatiegeschenk dat een deel van de opbrengst doneert aan een goed doel, draag je bij aan een betere wereld. Denk bijvoorbeeld aan een duurzame waterfles waarvan een deel van de opbrengst naar een organisatie gaat die zich inzet voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Of wat dacht je van een setje kaarten waarvan een deel van de opbrengst naar een organisatie gaat die zich inzet voor het behoud van bedreigde diersoorten? Zo geef je niet alleen een mooi cadeau, maar draag je ook nog eens bij aan een goed doel.

Cadeaus die passen bij de interesses van de klant

Het geven van cadeaus die passen bij de interesses van de klant is een geweldige manier om een persoonlijke touch toe te voegen aan uw relatiegeschenken. Als uw klant bijvoorbeeld een fervent golfer is, kunt u overwegen om een gepersonaliseerde golfbal of een golfaccessoire set te geven. Voor de wijnliefhebber kunt u een gepersonaliseerde wijnfles of een wijnproeverij set overwegen. Door te laten zien dat u de interesses van uw klant kent en waardeert, kunt u een sterke band opbouwen en uw bedrijfsrelatie versterken.

Voorbeelden van originele relatiegeschenken

Planten in een gerecyclede pot

Planten in een gerecyclede pot zijn een geweldig cadeau-idee voor de feestdagen. Niet alleen zijn planten een mooie decoratie voor in huis, maar ze hebben ook nog eens een positief effect op de luchtkwaliteit. Door te kiezen voor een gerecyclede pot draag je bij aan een duurzamere wereld. Er zijn talloze opties voor planten die geschikt zijn voor binnen, zoals vetplanten, cactussen en varens. Kies een plant die past bij de ontvanger en de pot die je hebt uitgekozen. Zo geef je niet alleen een mooi cadeau, maar ook een cadeau met een positieve impact op het milieu.

Gepersonaliseerde notitieboekjes

Gepersonaliseerde notitieboekjes zijn een geweldig cadeau voor klanten en medewerkers. Door het toevoegen van een persoonlijke touch, zoals hun naam of initialen, maak je het cadeau extra speciaal en laat je zien dat je hun inzet waardeert. Bovendien zijn notitieboekjes een praktisch geschenk dat dagelijks gebruikt kan worden op het werk of thuis. Kies voor een luxe uitstraling door te kiezen voor een leren notitieboekje of ga voor een duurzame optie met een gerecycled papieren notitieboekje. Er zijn talloze mogelijkheden om het notitieboekje te personaliseren en aan te passen aan de huisstijl van jouw bedrijf.

Chocolade met een verhaal

Chocolade met een verhaal is een geweldig cadeau-idee voor de feestdagen. Er zijn veel chocolademakers die hun chocolade maken van bonen die afkomstig zijn uit specifieke regio's of landen. Deze chocolademakers hebben vaak een verhaal te vertellen over de herkomst van de bonen en hoe ze worden verwerkt tot chocolade. Door chocolade te geven met een verhaal, geef je niet alleen een heerlijk cadeau, maar ook een verhaal dat de ontvanger kan delen met anderen. Bovendien steun je hiermee vaak ook nog eens duurzame en eerlijke handel.

Een donatie aan een goed doel namens de klant

Een andere manier om je klanten te verrassen tijdens de feestdagen is door een donatie te doen aan een goed doel namens hen. Dit is niet alleen een origineel relatiegeschenk, maar het laat ook zien dat je bedrijf maatschappelijk betrokken is. Kies een goed doel dat past bij de waarden van jouw bedrijf en waarvan je denkt dat je klanten het ook belangrijk vinden. Stuur vervolgens een persoonlijke boodschap naar je klanten waarin je uitlegt welk goed doel je hebt gesteund en waarom. Dit zal zeker gewaardeerd worden door je klanten en kan zelfs leiden tot een betere relatie tussen jouw bedrijf en je klanten.

Een boek dat past bij de interesses van de klant

Een boek is altijd een goed idee als relatiegeschenk, maar het is nog beter als het boek past bij de interesses van de klant. Door te weten wat de klant leuk vindt om te lezen, kunt u een boek selecteren dat echt bij hem of haar past. Dit laat zien dat u de klant goed kent en dat u moeite heeft gedaan om een persoonlijk cadeau te geven. Bovendien kan het boek ook dienen als een gespreksonderwerp voor toekomstige ontmoetingen met de klant. Kies dus zorgvuldig en maak indruk met een boek dat perfect past bij de interesses van uw klant.

Tips voor het kiezen van het juiste relatiegeschenk

Denk aan de interesses van de klant

Het is belangrijk om bij het kiezen van een relatiegeschenk rekening te houden met de interesses van de klant. Als je weet waar de klant van houdt, kun je een geschenk kiezen dat echt bij hem of haar past. Denk bijvoorbeeld aan een boek over een onderwerp waar de klant veel van af weet, een gepersonaliseerde mok met een afbeelding van zijn of haar favoriete sportteam, of een set luxe pennen voor de klant die veel schrijft. Door te laten zien dat je de interesses van de klant kent en waardeert, maak je een goede indruk en vergroot je de kans op een langdurige zakelijke relatie.

Kies voor duurzame en milieuvriendelijke cadeaus

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om duurzame en milieuvriendelijke cadeaus te geven tijdens de feestdagen. Dit past bij de groeiende bewustwording rondom het belang van duurzaamheid en het verminderen van onze impact op het milieu. Denk bijvoorbeeld aan een herbruikbare waterfles gemaakt van gerecycled materiaal, een biologisch afbreekbare koffiebeker of een plant die bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit op kantoor. Door te kiezen voor duurzame en milieuvriendelijke cadeaus laat je als bedrijf zien dat je geeft om het welzijn van de planeet en draag je bij aan een betere toekomst voor ons allemaal.

Personaliseer het cadeau

Een manier om een cadeau extra speciaal te maken, is door het te personaliseren. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van een naam, logo of persoonlijke boodschap. Er zijn verschillende relatiegeschenken die zich hier goed voor lenen, zoals mokken, pennen, notitieboekjes en tassen. Door het cadeau te personaliseren, laat je zien dat je echt aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat je de ontvanger waardeert. Bovendien zorgt het ervoor dat het cadeau langer bewaard wordt en daarmee ook de herinnering aan jouw bedrijf of organisatie.

Kies voor een cadeau met een verhaal

Een cadeau met een verhaal is niet alleen origineel, maar ook persoonlijk en betekenisvol. Denk bijvoorbeeld aan handgemaakte producten van lokale ambachtslieden of fairtrade artikelen uit ontwikkelingslanden. Door te kiezen voor een cadeau met een verhaal, laat je zien dat je bewust bezig bent met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bovendien maak je de ontvanger blij met een uniek en bijzonder geschenk. Er zijn talloze mogelijkheden, van gerecyclede tassen tot biologische wijnen en van handgemaakte sieraden tot duurzame kleding. Kies voor een cadeau met een verhaal en geef een cadeau dat écht iets betekent.

Overweeg een donatie aan een goed doel

Overweeg om dit jaar een donatie aan een goed doel te doen in plaats van traditionele relatiegeschenken te geven. Het is een mooie manier om uw waardering te tonen en tegelijkertijd iets terug te geven aan de samenleving. Er zijn tal van organisaties die zich inzetten voor verschillende doelen, zoals het bestrijden van armoede, het beschermen van het milieu of het ondersteunen van onderwijs. Door een donatie te doen, draagt u bij aan een betere wereld en laat u zien dat uw bedrijf maatschappelijk betrokken is. Bovendien kan het een positief effect hebben op de reputatie van uw bedrijf en kan het uw klanten en medewerkers inspireren om ook bij te dragen aan een goed doel.

Conclusie

Originele relatiegeschenken zijn belangrijk voor het versterken van de relatie met klanten

Originele relatiegeschenken zijn van groot belang voor het versterken van de relatie met klanten. Het is een manier om waardering te tonen voor hun loyaliteit en vertrouwen in uw bedrijf. Door het geven van een uniek en persoonlijk cadeau, laat u zien dat u de klant waardeert en dat u bereid bent om een extra stap te zetten om hun tevredenheid te waarborgen. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook helpen om uw bedrijf te onderscheiden van de concurrentie en om uw merk te versterken. Het is dus belangrijk om zorgvuldig na te denken over het juiste geschenk dat past bij uw bedrijf en bij de interesses en behoeften van uw klanten.

Er zijn veel ideeen voor originele relatiegeschenken

Er zijn talloze ideeën voor originele relatiegeschenken tijdens de feestdagen. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde kerstballen met het logo van het bedrijf erop, luxe chocoladeletters met een persoonlijke boodschap of een mooie fles wijn met een gepersonaliseerd etiket. Ook duurzame cadeaus zoals een herbruikbare koffiebeker of een gerecyclede notitieboekje zijn een goede keuze. Het is belangrijk om te bedenken wat bij het bedrijf past en wat de ontvanger zal waarderen. Met een origineel relatiegeschenk laat je zien dat je waarde hecht aan de relatie en dat je graag iets bijzonders wilt geven.

Het kiezen van het juiste relatiegeschenk vergt wat tijd en aandacht

Het kiezen van het juiste relatiegeschenk voor de feestdagen is geen gemakkelijke taak. Het vergt wat tijd en aandacht om het perfecte cadeau te vinden dat past bij de ontvanger en tegelijkertijd de waarden van uw bedrijf weerspiegelt. Het is belangrijk om te overwegen wat uw doel is met het geven van het relatiegeschenk en wat u wilt bereiken. Wilt u uw klanten bedanken voor hun loyaliteit of wilt u nieuwe klanten aantrekken? Door deze vragen te beantwoorden, kunt u een weloverwogen keuze maken en een relatiegeschenk kiezen dat indruk maakt en gewaardeerd wordt.

Met een origineel relatiegeschenk onderscheidt je je van de concurrentie

Het geven van een origineel relatiegeschenk tijdens de feestdagen kan een groot verschil maken in de manier waarop jouw bedrijf wordt gezien door klanten en partners. Door te kiezen voor een uniek en persoonlijk cadeau laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan de relatie en dat je waarde hecht aan de samenwerking. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ervoor zorgen dat jouw bedrijf blijft hangen in het geheugen van de ontvanger, waardoor de kans groter wordt dat er in de toekomst opnieuw zaken worden gedaan. Kortom, met een origineel relatiegeschenk onderscheid je je van de concurrentie en laat je zien dat jouw bedrijf net dat beetje extra geeft.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen