Tips om uw originele relatiegeschenken te laten opvallen
04 juli 2023 
8 min. leestijd

Tips om uw originele relatiegeschenken te laten opvallen

Kies unieke relatiegeschenken

Denk buiten de standaard geschenken

Wanneer het aankomt op relatiegeschenken, is het belangrijk om buiten de standaard geschenken te denken. Originele relatiegeschenken kunnen namelijk een blijvende indruk achterlaten bij uw klanten en zakenpartners. Overweeg bijvoorbeeld om gepersonaliseerde geschenken te geven die aansluiten bij de interesses en behoeften van de ontvanger. Denk hierbij aan unieke gadgets, handgemaakte producten of duurzame cadeaus. Daarnaast kunt u ook experimenteren met creatieve verpakkingen of het toevoegen van een persoonlijke boodschap. Door buiten de standaard geschenken te denken, kunt u uw relatiegeschenken laten opvallen en een blijvende indruk maken.

Personaliseer de geschenken

Personaliseer de geschenkenEen effectieve manier om uw originele relatiegeschenken op te laten vallen, is door ze te personaliseren. Door het toevoegen van een persoonlijk tintje aan uw geschenken, laat u zien dat u echt aandacht besteedt aan uw klanten en relaties. Dit kan bijvoorbeeld door het bedrukken van uw bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap op de geschenken. Daarnaast kunt u ook denken aan het toevoegen van de naam van de ontvanger of het gebruik van kleuren die passen bij de huisstijl van het bedrijf. Door te personaliseren creëert u een uniek en memorabel relatiegeschenk dat gegarandeerd opvalt en een blijvende indruk achterlaat.

Kies voor duurzame geschenken

Duurzaamheid is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van originele relatiegeschenken. Door te kiezen voor duurzame geschenken laat u niet alleen zien dat u geeft om het milieu, maar ook om de ontvanger van het geschenk. Duurzame geschenken zijn gemaakt van materialen die minder belastend zijn voor het milieu en vaak ook langer meegaan. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare waterflessen, biologisch afbreekbare pennen of gerecyclede notitieboekjes. Door te kiezen voor duurzame geschenken maakt u een positieve indruk op uw klanten en relaties, en draagt u bij aan een duurzamere wereld.

Maak gebruik van opvallende verpakkingen

Gebruik kleurrijke en creatieve verpakkingen

Een effectieve manier om uw originele relatiegeschenken op te laten vallen, is door gebruik te maken van kleurrijke en creatieve verpakkingen. Door te kiezen voor verpakkingen met opvallende kleuren en unieke ontwerpen, trekt u direct de aandacht van de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan felgekleurde geschenkdozen, vrolijke linten of speciale verpakkingsmaterialen met een creatieve twist. Deze kleurrijke en creatieve verpakkingen geven uw relatiegeschenken een extra wow-factor en zorgen ervoor dat ze direct in het oog springen. Bovendien creëert u met deze verpakkingen een positieve eerste indruk, wat de waardering en het enthousiasme van de ontvanger zal vergroten. Kortom, door te kiezen voor kleurrijke en creatieve verpakkingen maakt u uw originele relatiegeschenken nog aantrekkelijker en onderscheidt u zich van de rest.

Voeg een persoonlijke boodschap toe

Een persoonlijke boodschap toevoegen aan uw originele relatiegeschenken is een geweldige manier om uw waardering en dankbaarheid te tonen aan uw klanten en zakenpartners. Door een persoonlijke touch toe te voegen, laat u zien dat u hun relatie waardeert en dat u de tijd en moeite hebt genomen om iets speciaals voor hen te creëren. Of het nu gaat om een handgeschreven kaartje, een gegraveerde boodschap op het geschenk zelf of een gepersonaliseerde verpakking, een persoonlijke boodschap zal zeker opvallen en een blijvende indruk achterlaten. Het laat zien dat u hun behoeften en voorkeuren begrijpt, en dat u bereid bent om een extra stap te zetten om hen tevreden te stellen. Kortom, het toevoegen van een persoonlijke boodschap is een effectieve manier om uw originele relatiegeschenken te laten opvallen en uw zakelijke relaties te versterken.

Maak gebruik van onverwachte materialen

Maak gebruik van onverwachte materialenEen effectieve manier om uw originele relatiegeschenken te laten opvallen, is door gebruik te maken van onverwachte materialen. Denk hierbij aan gerecyclede of duurzame materialen die een unieke uitstraling geven aan uw geschenken. Bijvoorbeeld, in plaats van traditionele plastic verpakkingen, kunt u kiezen voor biologisch afbreekbare materialen zoals bamboe of karton. Daarnaast kunt u ook denken aan het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, kurk of zelfs steen. Door te kiezen voor deze onverwachte materialen, creëert u niet alleen een milieuvriendelijk imago, maar zorgt u er ook voor dat uw relatiegeschenken eruit springen en een blijvende indruk achterlaten bij uw klanten en zakenrelaties.

Organiseer een originele presentatie

Creëer een unieke sfeer

Om een unieke sfeer te creëren bij het geven van originele relatiegeschenken, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de presentatie en verpakking van de geschenken. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende en gepersonaliseerde verpakking die past bij de identiteit van uw bedrijf. Daarnaast kunt u ook overwegen om de geschenken te voorzien van een persoonlijke boodschap of een handgeschreven kaartje. Door deze extra touch toe te voegen, zorgt u ervoor dat uw relatiegeschenken niet alleen opvallen, maar ook een blijvende indruk achterlaten bij de ontvangers.

Doe iets interactiefs tijdens de presentatie

Een geweldige manier om uw originele relatiegeschenken op te laten vallen, is door iets interactiefs tijdens de presentatie te doen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een spel of een mini-workshop waarbij uw klanten actief betrokken worden. Dit kan niet alleen zorgen voor een leuke en memorabele ervaring, maar het stelt u ook in staat om uw relatiegeschenken op een unieke manier te presenteren. Door interactie toe te voegen, creëert u een dynamische sfeer en kunt u de aandacht van uw klanten vasthouden. Bovendien biedt dit de mogelijkheid om uw relatiegeschenken op een meer persoonlijke manier te presenteren en de voordelen ervan direct te demonstreren. Kortom, door iets interactiefs tijdens de presentatie te doen, kunt u ervoor zorgen dat uw originele relatiegeschenken echt opvallen en een blijvende indruk achterlaten.

Zorg voor een verrassend element

Een verrassend element toevoegen aan uw originele relatiegeschenken kan een geweldige manier zijn om op te vallen en een blijvende indruk achter te laten bij uw klanten en zakenrelaties. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een persoonlijk tintje aan het geschenk, zoals het graveren van de naam van de ontvanger op een pen of het bedrukken van een foto op een mok. Een andere optie is om een onverwachte functionaliteit aan het relatiegeschenk toe te voegen, zoals een USB-stick vermomd als sleutelhanger of een notitieboekje met een geheime opbergvakje. Door te zorgen voor een verrassend element in uw relatiegeschenken, zult u gegarandeerd de aandacht trekken en uw bedrijf positief laten opvallen.

Maak gebruik van social media

Deel foto's en video's van de geschenken

Het delen van foto's en video's van uw originele relatiegeschenken is een effectieve manier om ze op te laten vallen. Door deze visuele content te delen op uw website, sociale media kanalen en nieuwsbrieven, kunt u uw klanten en prospects laten zien hoe uniek en bijzonder uw geschenken zijn. Het tonen van foto's en video's geeft een realistisch beeld van de geschenken en kan potentiële klanten inspireren om ook een relatiegeschenk bij u af te nemen. Zorg ervoor dat de foto's en video's van hoge kwaliteit zijn en de geschenken op een aantrekkelijke manier presenteren. Daarnaast kunt u ook klanten vragen om hun eigen foto's en video's van de geschenken te delen, wat zorgt voor extra exposure en betrokkenheid bij uw merk. Kortom, het delen van foto's en video's is een krachtige marketingtool om uw originele relatiegeschenken te laten opvallen.

Organiseer een winactie op social media

Een effectieve manier om uw originele relatiegeschenken op te laten vallen, is door het organiseren van een winactie op social media. Door een winactie te creëren, kunt u niet alleen de aandacht van uw doelgroep trekken, maar ook hun betrokkenheid vergroten. U kunt bijvoorbeeld vragen stellen, zoals "Wat is uw favoriete relatiegeschenk?" of "Tag een vriend die een origineel relatiegeschenk verdient". Door deelname aan de winactie kunnen uw volgers kans maken op een uniek relatiegeschenk, wat hen stimuleert om uw bedrijf te volgen en uw producten of diensten te ontdekken. Vergeet niet om de winactie te promoten op al uw social media kanalen en de regels en voorwaarden duidelijk te communiceren. Met een goed georganiseerde winactie op social media kunt u uw originele relatiegeschenken op een opvallende manier onder de aandacht brengen en uw merkbekendheid vergroten.

Werk samen met influencers

Een effectieve manier om uw originele relatiegeschenken op te laten vallen, is door samen te werken met influencers. Deze invloedrijke personen hebben een grote online aanhang en kunnen uw merk op een authentieke en geloofwaardige manier promoten. Door influencers te voorzien van uw unieke relatiegeschenken, kunnen zij deze delen met hun volgers en zo uw merkbekendheid vergroten. Het is belangrijk om influencers te kiezen die aansluiten bij uw doelgroep en waarmee u een goede samenwerking kunt opbouwen. Door hun invloed en bereik kunnen zij uw relatiegeschenken onder de aandacht brengen bij een breed publiek, wat kan leiden tot meer naamsbekendheid en potentiële klanten.

Bied gepersonaliseerde diensten aan

Graveer namen of logo's op de geschenken

Een effectieve manier om uw originele relatiegeschenken op te laten vallen, is door het graveren van namen of logo's op de geschenken. Door het personaliseren van de relatiegeschenken met de namen van uw klanten of het logo van uw bedrijf, creëert u een unieke en persoonlijke touch. Dit zorgt ervoor dat uw geschenken niet alleen functioneel zijn, maar ook een blijvende herinnering vormen voor de ontvangers. Bovendien versterkt het graveren van namen of logo's de merkbekendheid en zorgt het voor een professionele uitstraling. Kies voor een duidelijke en opvallende gravure, zodat uw geschenken direct herkenbaar zijn en een positieve indruk achterlaten bij uw klanten.

Bied maatwerkopties aan

Bied maatwerkopties aanEen effectieve manier om uw originele relatiegeschenken te laten opvallen, is door maatwerkopties aan te bieden. Door uw klanten de mogelijkheid te geven om hun geschenken aan te passen aan hun specifieke wensen en behoeften, creëert u een unieke en persoonlijke ervaring. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een bedrijfslogo, het kiezen van een specifieke kleur of het personaliseren van de verpakking. Door maatwerkopties aan te bieden, laat u zien dat u oog heeft voor detail en dat u bereid bent om aan de individuele wensen van uw klanten te voldoen. Dit zal niet alleen de attentiewaarde van uw relatiegeschenken vergroten, maar ook de loyaliteit van uw klanten versterken.

Verpak de geschenken in een gepersonaliseerde verpakking

Een effectieve manier om uw originele relatiegeschenken op te laten vallen, is door ze te verpakken in een gepersonaliseerde verpakking. Door de verpakking aan te passen aan uw bedrijfsidentiteit of het thema van het geschenk, creëert u een unieke en opvallende presentatie. Denk bijvoorbeeld aan het bedrukken van de verpakking met uw logo, bedrijfsnaam of een persoonlijke boodschap. Hiermee laat u niet alleen zien dat u aandacht besteedt aan de details, maar het zorgt er ook voor dat uw geschenken direct herkenbaar zijn. Daarnaast kan een gepersonaliseerde verpakking ook bijdragen aan de merkbeleving van uw klanten, waardoor zij uw bedrijf positief zullen associëren met het ontvangen geschenk. Kortom, het verpakken van uw relatiegeschenken in een gepersonaliseerde verpakking is een slimme en effectieve manier om op te vallen en uw bedrijf te promoten.

Zorg voor een verrassend element

Voeg een klein cadeautje toe aan het geschenk

Een geweldige manier om uw originele relatiegeschenken nog specialer te maken, is door een klein cadeautje toe te voegen aan het geschenk. Dit extraatje kan een leuke verrassing zijn voor de ontvanger en laat zien dat u extra moeite heeft gedaan om het geschenk persoonlijk en attent te maken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een gepersonaliseerde sleutelhanger, een handgeschreven kaartje met een persoonlijke boodschap of zelfs een klein doosje met heerlijke chocolaatjes. Door een klein cadeautje toe te voegen, creëert u een extra wow-factor en zorgt u ervoor dat uw relatiegeschenk echt opvalt tussen de rest.

Verstop een boodschap in het geschenk

Een creatieve manier om uw originele relatiegeschenken op te laten vallen, is door een boodschap te verstoppen in het geschenk. Dit kan een persoonlijke boodschap zijn die speciaal is afgestemd op de ontvanger, of een boodschap die uw bedrijfswaarden en -doelen weerspiegelt. Denk bijvoorbeeld aan het verstoppen van een inspirerende quote in de verpakking, of het toevoegen van een gepersonaliseerde boodschap op het relatiegeschenk zelf. Door een verborgen boodschap toe te voegen, creëert u niet alleen een verrassingselement, maar laat u ook zien dat u extra moeite heeft gedaan om uw relatiegeschenk uniek en memorabel te maken.

Organiseer een speciale onthulling van de geschenken

Een geweldige manier om uw originele relatiegeschenken op te laten vallen, is door het organiseren van een speciale onthulling. Dit creëert een gevoel van anticipatie en opwinding bij uw klanten en zorgt ervoor dat uw geschenken een blijvende indruk achterlaten. U kunt ervoor kiezen om een evenement te organiseren waarbij u de geschenken op een unieke en creatieve manier presenteert. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een thema dat aansluit bij uw bedrijf of het creëren van een interactieve ervaring waarbij klanten de geschenken kunnen ontdekken. Door een speciale onthulling te organiseren, geeft u uw relatiegeschenken een extra dimensie en zorgt u ervoor dat ze niet alleen opvallen, maar ook langdurig herinnerd worden.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen