Top-5-Belgische-producten

Top 5 Belgische producten

Top-5-Belgische-producten

Top 5 Belgische producten

We houden van Belgische producten, daarom wilden we een speciale selectie maken van de top 5 producten die je steeds kunt blijven verdiepen in de Belgische cultuur
Cuberdon

Cuberdon

Een cuberdon, ook bekend als neuzeke, tsoepke, Gentse neus of topneus, is een kegelvormig Belgisch snoepje dat qua vorm veel wegheeft van een neus.

Cuberdons van streekmarkt zijn steeds kraakvers, rechtstreeks van bij de producent!

     

Cuberdon
€28.20
€ 28.20

Cuberdon

Antwerpse-handjes

De naam Antwerpen zou een verbastering zijn van het woord "handwerpen". Volgens de legende zou de reus Druoon Antigoon van ieder schipper die op de Schelde passeerde een hoge tol eisen. Indien men weigerde te betalen werd door de reus genadeloos een hand afgehakt. De moedige Romeinse soldaat Silvius Brabo trok ten strijde en doodde de reus. Vervolgens hakte hij zijn reusachtige hand af en wierp deze in de Schelde (handwerpen). Zo werd de hand het symbool van Antwerpen en jaren later inspiratiebron voor de creatie van de meeste bekende delicatesse van de Scheldestad. 
Antwerpse handjes
€7,00

€7.00

Antwerpse handjes

Hasseltse-Speculaas

Hasseltse Speculaas

Hasseltse speculaas vindt zijn oorsprong in de jeneverstokerijen waar suiker een belangrijk restproduct was. Met deze gedeeltelijk verbrande suikers werd potsuiker of bruine suiker gemaakt. Hier werd bloem aan toegevoegd en de Hasseltse speculaas was geboren.

In de geschiedschrijving duikt een verwijziging naar de Hasseltse speculaas voor het eerst op in 1830 ten tijde van de Tiendaagse veldtocht. Er was toen sprake van een zeer voedzame koek die de bakkers van Hasselt bakten voor de Belgische troepen. Later werd de koek verfijnd met honing, kaneel, kruiden, eieren en maagzout. Die toegevoegde grondstoffen maakten van het eindproduct iets speciaals, een woord dat trouwens zeer dicht aanleunt bij het Hasseltse Speculaas.

Hasseltse Speculaas
€6,36 
€6,36

Hasseltse Speculaas

Potjesvlees

Potjesvlees

Potjesvlees wordt bereid met de 3 K's (3 K's= kip kalf en konijn), doch de bereiding met enkel kippenvlees wordt ook als potjesvlees omschreven of krijgt de benaming hennepot. Naast de 3K's wordt het potjesvlees op smaak gebracht met een bouillon van citroen, azijn, witte wijn of bier.
Potjesvlees
€9,55

€9,55

Potjesvlees

Jules-de-strooper-Natuurboterwafels

Jules de strooper Natuurboterwafels

Zomerboter, suiker, eieren en bloem... Samen maken ze een crunchy biscuit die charmeert door de volle smaak van boter en gekarameliseerde suiker. Een legende.       

Jules de strooper Natuurboterwafels
€2,54 
€2,54

Jules de strooper Natuurboterwafels