Trends in originele relatiegeschenken voor bedrijven
07 juli 2023 
8 min. leestijd

Trends in originele relatiegeschenken voor bedrijven

Duurzame relatiegeschenken

Eco-vriendelijke materialen

Eco-vriendelijke materialen worden steeds populairder als het gaat om originele relatiegeschenken voor bedrijven. Bedrijven hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, en dit vertaalt zich ook naar hun keuze voor relatiegeschenken. Eco-vriendelijke materialen, zoals gerecyclede kunststoffen, bamboe, biologisch katoen en hennep, worden steeds vaker gebruikt voor het maken van relatiegeschenken. Deze materialen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar stralen ook een positief imago uit naar klanten en zakenpartners. Door te kiezen voor eco-vriendelijke relatiegeschenken laten bedrijven zien dat ze begaan zijn met het milieu en hun verantwoordelijkheid nemen in het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Daarnaast kunnen deze geschenken ook bijdragen aan het vergroten van de naamsbekendheid en het imago van het bedrijf, omdat steeds meer mensen waarde hechten aan duurzaamheid en bewust consumeren.

Herbruikbare en recyclebare geschenken

Herbruikbare en recyclebare geschenken zijn een groeiende trend in de wereld van originele relatiegeschenken voor bedrijven. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om duurzame geschenken te geven die niet alleen een positieve indruk achterlaten, maar ook bijdragen aan een beter milieu. Denk hierbij aan herbruikbare waterflessen gemaakt van gerecyclede materialen, eco-vriendelijke tassen van biologisch katoen, of zelfs planten die in biologisch afbreekbare potten worden geleverd. Deze geschenken laten zien dat het bedrijf waarde hecht aan duurzaamheid en milieubewustzijn, en kunnen tevens dienen als een inspiratiebron voor klanten en zakenpartners om ook bewuste keuzes te maken. Door te kiezen voor herbruikbare en recyclebare geschenken, kunnen bedrijven een positieve impact hebben op het milieu en tegelijkertijd hun merkimago versterken.

Biologisch afbreekbare opties

Biologisch afbreekbare opties zijn een groeiende trend in de wereld van originele relatiegeschenken voor bedrijven. Steeds meer bedrijven streven ernaar om milieuvriendelijke en duurzame producten te gebruiken, en dit geldt ook voor relatiegeschenken. Biologisch afbreekbare opties bieden een alternatief voor traditionele relatiegeschenken die vaak gemaakt zijn van plastic of andere niet-afbreekbare materialen. Deze opties zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe, hout, gerecycled papier en biologisch afbreekbare kunststoffen. Ze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor het imago van het bedrijf. Door te kiezen voor biologisch afbreekbare relatiegeschenken laten bedrijven zien dat ze zich bewust zijn van de impact van hun acties op het milieu en dat ze zich inzetten voor duurzaamheid. Daarnaast kunnen deze relatiegeschenken ook een positieve indruk achterlaten bij klanten en zakenpartners, omdat ze laten zien dat het bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt.

Technologische relatiegeschenken

Gadgets en accessoires

Gadgets en accessoires zijn tegenwoordig populaire keuzes als originele relatiegeschenken voor bedrijven. Deze items bieden niet alleen een praktisch gebruik, maar ook een leuke en moderne uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan bedrukte powerbanks, USB-sticks in unieke vormen, draadloze opladers en trendy telefoonhoesjes. Deze gadgets en accessoires zijn niet alleen handig voor dagelijks gebruik, maar ook een slimme manier om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten. Door het bedrukken van het logo of de slogan van het bedrijf op deze items, worden ze een effectieve marketingtool. Bovendien kunnen ze ook dienen als gespreksonderwerp en zorgen voor positieve associaties met het bedrijf. Kortom, gadgets en accessoires zijn een eigentijdse en aantrekkelijke keuze als relatiegeschenk voor bedrijven.

Slimme apparaten

Slimme apparaten zijn tegenwoordig enorm populair als relatiegeschenken voor bedrijven. Deze apparaten, zoals slimme speakers, smartwatches en slimme thermostaten, bieden niet alleen praktische functionaliteit, maar zijn ook een slimme manier om de band met klanten en zakenrelaties te versterken. Met slimme speakers kunnen gebruikers eenvoudig muziek afspelen, informatie opvragen en zelfs hun slimme huisapparaten bedienen. Smartwatches bieden daarentegen handige functies zoals het bijhouden van gezondheidsstatistieken en het ontvangen van meldingen. Daarnaast kunnen slimme thermostaten helpen om energie te besparen en het comfort in huis te verbeteren. Door deze slimme apparaten als relatiegeschenken aan te bieden, laat een bedrijf zien dat het meegaat met de nieuwste technologische ontwikkelingen en tegelijkertijd waarde hecht aan het welzijn en gemak van zijn klanten.

Virtual Reality (VR) geschenken

Virtual Reality (VR) geschenken zijn een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken voor bedrijven. Met de opkomst van VR-technologieën kunnen bedrijven hun klanten en partners een unieke ervaring bieden. VR-geschenken stellen ontvangers in staat om volledig ondergedompeld te worden in virtuele werelden, waardoor ze een geheel nieuwe manier van interactie en beleving kunnen ervaren. Van VR-headsets tot VR-games en -applicaties, er zijn talloze mogelijkheden om VR-geschenken aan te passen aan de specifieke behoeften en interesses van de ontvangers. Door het geven van VR-geschenken kunnen bedrijven niet alleen hun waardering tonen, maar ook een blijvende indruk achterlaten bij hun relaties.

Personaliseerbare relatiegeschenken

Gepersonaliseerde merchandise

Gepersonaliseerde merchandise is een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken voor bedrijven. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun relatiegeschenken te personaliseren met hun eigen logo, bedrijfsnaam of zelfs individuele namen van klanten of medewerkers. Dit zorgt niet alleen voor een unieke en persoonlijke touch, maar ook voor een effectieve manier om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten. Gepersonaliseerde merchandise kan variëren van bedrukte pennen en mokken tot custom-made kleding en accessoires. Door het aanbieden van gepersonaliseerde relatiegeschenken kunnen bedrijven hun waardering tonen aan klanten en medewerkers, terwijl ze tegelijkertijd hun merk versterken en een blijvende indruk achterlaten.

Maatwerk en unieke ontwerpen

Maatwerk en unieke ontwerpen zijn tegenwoordig een belangrijke trend in originele relatiegeschenken voor bedrijven. Steeds meer bedrijven willen zich onderscheiden van de massa en streven naar gepersonaliseerde geschenken die perfect aansluiten bij hun merkidentiteit. Het aanbieden van maatwerk stelt bedrijven in staat om hun waardering en betrokkenheid bij hun klanten en zakenpartners te tonen. Of het nu gaat om het graveren van bedrijfslogo's op luxe pennen, het produceren van op maat gemaakte notitieboekjes of het ontwerpen van exclusieve relatiegeschenken, maatwerk en unieke ontwerpen bieden een persoonlijke touch die de ontvangers zeker zullen waarderen. Door te investeren in deze trend, kunnen bedrijven hun relaties versterken en tegelijkertijd hun merk versterken.

Individuele aanpassingsmogelijkheden

Individuele aanpassingsmogelijkheden zijn een opkomende trend in originele relatiegeschenken voor bedrijven. Bedrijven willen zich steeds meer onderscheiden en een persoonlijke touch toevoegen aan hun relatiegeschenken. Met individuele aanpassingsmogelijkheden kunnen bedrijven hun relatiegeschenken volledig afstemmen op de ontvanger en hun eigen merkidentiteit. Denk hierbij aan het toevoegen van een bedrijfslogo, het graveren van een naam of het kiezen van specifieke kleuren en materialen. Door deze aanpassingsmogelijkheden kunnen bedrijven een uniek en gepersonaliseerd relatiegeschenk creëren dat indruk maakt op hun klanten en zakenrelaties. Het biedt tevens de mogelijkheid om een langdurige en persoonlijke relatie op te bouwen met de ontvanger, wat de merkloyaliteit kan vergroten. Kortom, individuele aanpassingsmogelijkheden zijn een waardevolle toevoeging aan de wereld van originele relatiegeschenken voor bedrijven.

Gezondheidsgerelateerde relatiegeschenken

Fitness- en sportartikelen

Fitness- en sportartikelen zijn een populaire keuze geworden als originele relatiegeschenken voor bedrijven. In een tijd waarin gezondheid en welzijn steeds belangrijker worden, is het aanbieden van fitness- en sportgerelateerde geschenken een slimme zet. Bedrijven kunnen kiezen uit een breed scala aan opties, zoals gepersonaliseerde sportflessen, fitness trackers, yoga matten en sportkleding. Door deze geschenken aan te bieden, kunnen bedrijven hun waardering tonen voor een gezonde levensstijl en tegelijkertijd hun merk promoten. Bovendien kunnen deze relatiegeschenken ook bijdragen aan het creëren van een positieve werkomgeving, waarin medewerkers worden gestimuleerd om actief te blijven en hun gezondheidsdoelen te bereiken.

Gezonde snacks en drankjes

Gezonde snacks en drankjes zijn een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken voor bedrijven. Steeds meer bedrijven erkennen het belang van gezondheid en welzijn, zowel voor hun werknemers als voor hun klanten. Daarom kiezen ze ervoor om gezonde snacks en drankjes aan te bieden als relatiegeschenk. Deze gezonde alternatieven, zoals vers fruit, notenmixen en biologische sappen, worden steeds populairder omdat ze bijdragen aan een gezonde levensstijl. Bovendien tonen bedrijven met het aanbieden van gezonde snacks en drankjes hun betrokkenheid bij het welzijn van hun relaties, wat positief wordt ontvangen. Het is een manier om een positieve indruk achter te laten en tegelijkertijd een gezonde boodschap uit te dragen.

Wellness- en ontspanningsproducten

Wellness- en ontspanningsproducten zijn tegenwoordig erg populair als originele relatiegeschenken voor bedrijven. In een wereld waarin stress en drukte vaak de boventoon voeren, is het belangrijk om momenten van ontspanning en zelfzorg te stimuleren. Bedrijven erkennen dit en kiezen daarom steeds vaker voor relatiegeschenken die bijdragen aan het welzijn van hun medewerkers en klanten. Denk hierbij aan luxe spa-sets, aromatherapieproducten, massageapparaten en yoga-accessoires. Deze wellness- en ontspanningsproducten bieden niet alleen een moment van rust, maar dragen ook bij aan een gezonde levensstijl. Door dergelijke relatiegeschenken te geven, laten bedrijven zien dat ze waarde hechten aan het welzijn van hun relaties en dat ze willen bijdragen aan een gezonde work-life balance.

Digitale relatiegeschenken

Digitale cadeaubonnen

Digitale cadeaubonnen zijn een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken voor bedrijven. Deze cadeaubonnen bieden een moderne en gemakkelijke manier om waardering te tonen aan zakenpartners, werknemers en klanten. In plaats van fysieke cadeaubonnen die kunnen worden vergeten of verloren, kunnen digitale cadeaubonnen eenvoudig worden verzonden via e-mail of sms. Bovendien kunnen ze vaak worden gepersonaliseerd met een bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap, waardoor ze een extra persoonlijk tintje krijgen. Met de groeiende populariteit van online winkelen en het gemak van digitale transacties, bieden digitale cadeaubonnen bedrijven de mogelijkheid om hun relaties op een moderne en efficiënte manier te belonen en te verrassen.

Online abonnementen en lidmaatschappen

Online abonnementen en lidmaatschappen zijn een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken voor bedrijven. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun klanten en zakenrelaties te verrassen met een online abonnement of lidmaatschap als relatiegeschenk. Dit biedt niet alleen een unieke ervaring, maar ook een langdurige relatie tussen het bedrijf en de ontvanger. Met een online abonnement of lidmaatschap kunnen bedrijven hun klanten toegang geven tot exclusieve content, speciale aanbiedingen of zelfs gepersonaliseerde diensten. Dit zorgt voor een gevoel van waardering en loyaliteit bij de ontvanger, wat uiteindelijk kan leiden tot een versterkte zakelijke relatie. Bovendien biedt het bedrijven de mogelijkheid om hun merk op een innovatieve manier te promoten en zich te onderscheiden van de concurrentie. Kortom, online abonnementen en lidmaatschappen zijn een effectieve en eigentijdse manier om originele relatiegeschenken aan te bieden aan bedrijven.

Exclusieve digitale content

Exclusieve digitale content is een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken voor bedrijven. In plaats van traditionele relatiegeschenken zoals pennen of mokken, kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun klanten en zakenpartners te verrassen met exclusieve digitale content. Dit kan variëren van gepersonaliseerde e-books en online cursussen tot exclusieve toegang tot webinars en podcasts. Door het aanbieden van deze digitale content kunnen bedrijven niet alleen hun waardering tonen, maar ook waardevolle kennis en informatie delen met hun relaties. Bovendien biedt deze trend bedrijven de mogelijkheid om hun merk op een innovatieve en moderne manier te promoten, waardoor ze zich kunnen onderscheiden van hun concurrenten.

Lokale en ambachtelijke relatiegeschenken

Streekproducten en delicatessen

Streekproducten en delicatessen zijn tegenwoordig een populaire keuze als origineel relatiegeschenk voor bedrijven. Deze geschenken bieden niet alleen een unieke smaakervaring, maar dragen ook bij aan het ondersteunen van lokale producenten en het behouden van traditionele ambachten. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke kazen, ambachtelijk gebrouwen bieren, vers gebrande koffiebonen of zelfs handgemaakte chocolade. Door het geven van streekproducten en delicatessen als relatiegeschenk laat een bedrijf zien dat het oog heeft voor kwaliteit, duurzaamheid en het stimuleren van de lokale economie. Bovendien kunnen deze geschenken gepersonaliseerd worden met het bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap, waardoor ze een extra persoonlijke touch krijgen. Kortom, streekproducten en delicatessen zijn een smakelijke en originele manier om waardering te tonen aan zakelijke relaties.

Handgemaakte kunst en ambachten

Handgemaakte kunst en ambachten zijn een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken voor bedrijven. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om unieke en handgemaakte items te geven als blijk van waardering aan hun klanten en zakenpartners. Deze kunstwerken en ambachtelijke producten stralen authenticiteit en vakmanschap uit, wat de ontvangers enorm waarderen. Of het nu gaat om handgeschilderde schilderijen, handgemaakte keramiek of ambachtelijk vervaardigde sieraden, deze geschenken zijn niet alleen bijzonder, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. Door te kiezen voor handgemaakte kunst en ambachten als relatiegeschenken, laten bedrijven zien dat ze waarde hechten aan creativiteit, traditie en het ondersteunen van lokale ambachtslieden.

Samenwerking met lokale ondernemers

Samenwerking met lokale ondernemers is een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken voor bedrijven. Steeds meer bedrijven realiseren zich de waarde van het ondersteunen van lokale ondernemers en het bevorderen van de lokale economie. Door samen te werken met lokale ondernemers kunnen bedrijven unieke en authentieke relatiegeschenken aanbieden die een verhaal vertellen en een lokale connectie hebben. Denk bijvoorbeeld aan handgemaakte producten, ambachtelijke lekkernijen of kunstwerken van lokale kunstenaars. Deze samenwerkingen bieden niet alleen een meerwaarde aan het relatiegeschenk zelf, maar dragen ook bij aan het versterken van de band tussen het bedrijf en de lokale gemeenschap. Bovendien kunnen bedrijven hiermee hun maatschappelijke betrokkenheid tonen en laten zien dat ze duurzaamheid en lokale economie belangrijk vinden. Kortom, de samenwerking met lokale ondernemers biedt bedrijven de mogelijkheid om originele relatiegeschenken te creëren die niet alleen gewaardeerd worden door de ontvangers, maar ook een positieve impact hebben op de lokale gemeenschap.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen