Waarom gin tonic zo geweldig is?
01 december 2018 
1 min. leestijd

Waarom gin tonic zo geweldig is?

Het enige probleem dat we kunnen bedenken van gin-tonic? Dat je je soms een tikkeltje schuldig voelt als je er weer een op hebt.

Helemaal niet nodig en dat laten we je zien aan de hand van deze 6  (volkomen willekeurige) redenen waarom je er best nog eentje kunt drinken.

1. Een natuurproduct

Jeneverbessen, koriander, nootmuskaat, rozemarijn: je kunt het zo gek niet verzinnen of het zit in gin. Zoveel kruiden kunnen nooit slecht voor je zijn.

 gin tonic

2. Jeneverbessen zitten barstensvol goede eigenschappen

Het hoofdingrediënt van gin zijn jeneverbessen en die zijn hartstikke goed voor je. De jeneverbes helpt tegen infecties, als je een vervelend hoestje hebt en zelfs bij nierproblemen. Sommige mensen slikken zelfs dagelijks supplementen met jeneverbesextract, maar als je deze met het drinken van een gin tonic ook binnen krijgt, dan heb je er veel meer lol van.

Schenk dus nog maar een glas in!

3. Natuurlijke remedie tegen artritis

Een andere gunstige bijwerking: gin bevat bestanddelen die helpen om chronische aandoeningen als artritis en gewichtspijn tegen te gaan. Gin-rozijnen zijn zelfs een homeopathisch geneesmiddel tegen ontstekingen.

4. Minder rimpels

Alcohol in zijn algemeenheid bevat antioxidanten. Bovendien helpt de jenever-boost je lichaam om cellen te regenereren, waardoor ook je huid beter wordt.

5. Tegen nier- en leveraandoeningen

Ok, dit moet je dit niet te letterlijk nemen en direct vissenkommen met komkommer en ijs volgieten met gin. Dit geldt natuurlijk alleen wanneer je het met mate drinkt. Gin bevat namelijk gin diureticum-ingrediënten, die ervoor zorgen dat je nieren makkelijker kunnen filteren.

6. Slanke lijn

Gin tonic bevat relatief weinig calorieën. Dit geldt althans wanneer je de goede tonic erbij gebruikt. Gin heeft namelijk nauwelijks vet en calorieën én de jeneverbes helpt je spijsverteringsstelsel goed op gang. Een slank drankje dus.

Bovenal gewoon lekker

Het belangrijkste om gin tonic te drinken, is natuurlijk dat het een lekker verfrissend drankje is, waar je niet snel genoeg van krijgt.

Heb je al dorst gekregen? Kijk dan op onze website en kies je favoriete gin. Makkelijk bij jou thuis bezorgd!

In de tekst worden maar 6 redenen genoemd dus is dit aantal aangepast van 8 naar 6.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen