10 creatieve manieren om je relatiegeschenken in te zetten
24 juni 2023 
4 min. leestijd

10 creatieve manieren om je relatiegeschenken in te zetten

10 creatieve manieren om je relatiegeschenken in te zetten

Geef ze weg tijdens evenementen

Geef je relatiegeschenken weg tijdens evenementen om je merk te promoten en nieuwe klanten aan te trekken. Zorg ervoor dat je geschenken relevant zijn voor het evenement en dat ze opvallen tussen andere giveaways. Bijvoorbeeld, als je op een beurs staat voor gezondheidsproducten, geef dan een gezondheidsgerelateerd relatiegeschenk weg, zoals een waterfles met je logo erop. Dit zal niet alleen de aandacht trekken van potentiële klanten, maar het zal ook een positieve associatie creëren tussen je merk en gezondheid. Vergeet niet om je contactgegevens op het geschenk te vermelden, zodat mensen weten hoe ze je kunnen bereiken.

Stuur ze als bedankje na een succesvolle samenwerking

Een bedankje sturen na een succesvolle samenwerking is een mooie manier om waardering te tonen en de relatie met je klant te versterken. Maar waarom zou je niet een stapje verder gaan en hierbij een relatiegeschenk toevoegen? Dit kan variëren van een gepersonaliseerde pen tot een luxe giftbox. Door het toevoegen van een relatiegeschenk laat je zien dat je echt om de klant geeft en dat je de samenwerking waardeert. Bovendien blijft jouw bedrijf op deze manier langer in het geheugen van de klant hangen.

Gebruik ze als incentive voor klanten om een aankoop te doen

Relatiegeschenken kunnen ook worden gebruikt als incentives voor klanten om een aankoop te doen. Door bijvoorbeeld een gratis geschenk aan te bieden bij een bepaald aankoopbedrag, kunnen klanten worden gestimuleerd om meer te kopen. Dit kan niet alleen de verkoop verhogen, maar ook de klanttevredenheid verbeteren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het geschenk relevant is voor de klant en dat het van goede kwaliteit is. Op deze manier zal de klant het geschenk waarderen en zich gewaardeerd voelen door het bedrijf.

Maak er een wedstrijd van op social media

Een leuke manier om je relatiegeschenken in te zetten is door er een wedstrijd van te maken op social media. Laat je volgers bijvoorbeeld een foto of video posten waarin ze jouw relatiegeschenk gebruiken op een originele manier. De persoon met de meest creatieve inzending wint dan een prijs. Dit zorgt niet alleen voor meer interactie met je volgers, maar ook voor meer exposure van je relatiegeschenken. Zorg er wel voor dat je duidelijke regels en voorwaarden opstelt voor de wedstrijd en dat je de winnaar op een eerlijke manier selecteert.

Geef ze aan werknemers als blijk van waardering

Een van de beste manieren om je werknemers te laten zien dat je hun harde werk waardeert, is door ze relatiegeschenken te geven. Dit kan variëren van kleine cadeautjes zoals pennen en notitieblokken tot grotere geschenken zoals gepersonaliseerde mokken of tassen. Het geven van relatiegeschenken aan werknemers kan niet alleen hun motivatie en betrokkenheid vergroten, maar het kan ook helpen om een positieve bedrijfscultuur te creëren waarin werknemers zich gewaardeerd voelen en zich meer verbonden voelen met het bedrijf. Zorg er wel voor dat de geschenken relevant zijn voor de werknemers en dat ze passen bij de bedrijfscultuur.

Gebruik ze als onderdeel van een loyaliteitsprogramma

Een van de beste manieren om relatiegeschenken in te zetten, is door ze te gebruiken als onderdeel van een loyaliteitsprogramma. Door klanten te belonen met een gepersonaliseerd geschenk, zullen ze zich gewaardeerd voelen en eerder geneigd zijn om terug te keren naar jouw bedrijf. Bovendien kan het aanbieden van exclusieve geschenken aan loyale klanten helpen om nieuwe klanten aan te trekken en je merk te promoten. Zorg ervoor dat je relatiegeschenken kiest die passen bij de interesses en behoeften van je klanten, zodat ze echt gewaardeerd worden.

Stuur ze als verrassing naar klanten op hun verjaardag

Een verjaardag is een speciale dag voor iedereen en het is een perfecte gelegenheid om je klanten te laten zien dat je aan ze denkt. Stuur ze een verrassingspakketje met een gepersonaliseerd relatiegeschenk om hun dag nog specialer te maken. Denk bijvoorbeeld aan een mok met hun naam erop, een gepersonaliseerde pen of een notitieboekje met hun initialen. Door deze kleine gebaren laat je zien dat je om je klanten geeft en dat je hun loyaliteit waardeert. Het zal zeker bijdragen aan het versterken van de relatie tussen jou en je klanten.

Geef ze weg als prijs bij een loterij of tombola

Een loterij of tombola is een geweldige manier om je relatiegeschenken te promoten en tegelijkertijd je klanten te betrekken bij je bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld een loterij organiseren waarbij klanten een kans maken om een van je relatiegeschenken te winnen. Dit kan een leuke manier zijn om je klanten te bedanken voor hun loyaliteit en tegelijkertijd je merk te promoten. Zorg er wel voor dat je de regels van de loterij duidelijk communiceert en dat je de winnaars op een eerlijke manier selecteert.

Gebruik ze als onderdeel van een goodiebag op een evenement

Relatiegeschenken zijn een geweldige manier om je merk te promoten tijdens evenementen. Door ze als onderdeel van een goodiebag te gebruiken, kun je je gasten een leuke verrassing geven en tegelijkertijd je merk versterken. Zorg ervoor dat je relatiegeschenken relevant zijn voor het evenement en de doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde waterfles voor een sportevenement of een notitieboekje voor een zakelijke bijeenkomst. Door je relatiegeschenken slim in te zetten, kun je een blijvende indruk achterlaten bij je gasten en je merk versterken.

Maak er een persoonlijk cadeau van door het te laten bedrukken met de naam van de ontvanger

Een van de beste manieren om een relatiegeschenk persoonlijk te maken, is door het te laten bedrukken met de naam van de ontvanger. Dit kan variëren van het bedrukken van een mok met de naam van de ontvanger tot het graveren van een pen met hun initialen. Door het cadeau te personaliseren, laat je zien dat je echt om de ontvanger geeft en dat je de tijd hebt genomen om iets speciaals voor hen te vinden. Het is ook een geweldige manier om je merk te promoten, omdat de ontvanger het cadeau zal gebruiken en anderen zal laten zien wat voor geweldige relatiegeschenken je hebt.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen