10 redenen waarom originele relatiegeschenken werken
04 juni 2023 
8 min. leestijd

10 redenen waarom originele relatiegeschenken werken

Originele relatiegeschenken maken indruk

Een uniek geschenk valt op tussen de standaard relatiegeschenken

Het is geen geheim dat bedrijven vaak dezelfde soort relatiegeschenken uitdelen, zoals pennen, notitieblokken en mokken. Hoewel deze geschenken nuttig kunnen zijn, zijn ze niet altijd even memorabel. Een uniek geschenk daarentegen, zal zeker opvallen tussen de standaard relatiegeschenken. Het laat zien dat je als bedrijf moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden voor je klanten of partners. Bovendien zal een origineel geschenk langer in het geheugen blijven van de ontvanger, waardoor de kans groter is dat ze in de toekomst weer aan jouw bedrijf denken.

Het toont dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden. Dit toont aan dat je de ontvanger waardeert en dat je de relatie belangrijk vindt. Het is een teken van respect en kan de band tussen jou en de ontvanger versterken. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk de ontvanger verrassen en blij maken, wat de kans vergroot dat ze positief over jou en je bedrijf zullen praten. Het is dus de moeite waard om tijd en aandacht te besteden aan het vinden van een uniek en persoonlijk relatiegeschenk.

Het laat zien dat je de ontvanger waardeert en respecteert

Door het geven van een origineel relatiegeschenk laat je zien dat je de ontvanger waardeert en respecteert. Het is een blijk van waardering voor de relatie die je hebt opgebouwd en het laat zien dat je de tijd hebt genomen om iets speciaals uit te zoeken. Het is een manier om te laten zien dat je de ontvanger serieus neemt en dat je hun inzet en betrokkenheid waardeert. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk een blijvende herinnering zijn aan de samenwerking en kan het de band tussen jou en de ontvanger versterken. Kortom, het geven van een origineel relatiegeschenk is een effectieve manier om je waardering en respect te tonen en de relatie te versterken.

Originele relatiegeschenken versterken de relatie

Het creëert een positieve associatie met jouw bedrijf

Wanneer je originele relatiegeschenken geeft aan je klanten, zullen zij dit waarderen en zich gewaardeerd voelen. Dit zal resulteren in een positieve associatie met jouw bedrijf. Klanten zullen zich herinneren dat jouw bedrijf hen een uniek en attent cadeau heeft gegeven, wat hun loyaliteit aan jouw bedrijf zal vergroten. Bovendien zullen zij positief praten over jouw bedrijf tegen anderen, wat kan leiden tot nieuwe klanten en meer omzet. Het geven van originele relatiegeschenken is dus een slimme investering in de reputatie en groei van jouw bedrijf.

Het kan de ontvanger aanmoedigen om terug te keren voor meer zaken

Wanneer u een origineel relatiegeschenk geeft aan uw klanten of zakenpartners, kan dit hen aanmoedigen om terug te keren voor meer zaken. Door het geven van een geschenk dat opvalt en persoonlijk is, laat u zien dat u om uw klanten geeft en dat u bereid bent om extra moeite te doen om hen tevreden te stellen. Dit kan leiden tot een verhoogde loyaliteit en vertrouwen in uw bedrijf, waardoor klanten eerder geneigd zijn om terug te keren voor meer zaken in de toekomst. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook een gespreksonderwerp zijn tussen de ontvanger en zijn of haar collega's, wat kan leiden tot meer exposure voor uw bedrijf en potentiële nieuwe klanten.

Het kan de ontvanger aanmoedigen om jouw bedrijf aan te bevelen aan anderen

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft aan een klant of zakenpartner, kan dit ervoor zorgen dat zij jouw bedrijf aanbevelen aan anderen. Dit komt doordat zij zich gewaardeerd voelen en een positieve associatie hebben met jouw bedrijf. Bovendien kan het geschenk ervoor zorgen dat zij jouw bedrijf beter onthouden en eerder aanraden aan anderen wanneer zij iemand kennen die op zoek is naar een product of dienst die jij aanbiedt. Het is dus een slimme investering om te kiezen voor originele relatiegeschenken die de ontvanger aanmoedigen om jouw bedrijf aan te bevelen aan anderen.

Originele relatiegeschenken zijn memorabel

Ze blijven langer in de herinnering van de ontvanger dan standaard geschenken

Originele relatiegeschenken hebben een grotere impact op de ontvanger dan standaard geschenken. Dit komt doordat ze vaak uniek en persoonlijk zijn. De ontvanger zal zich herinneren wie het geschenk heeft gegeven en waarom. Hierdoor blijft het geschenk langer in de herinnering van de ontvanger dan een standaard geschenk. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook een gespreksonderwerp zijn, waardoor het nog meer opvalt en blijft hangen. Het is daarom belangrijk om te investeren in originele relatiegeschenken die passen bij de ontvanger en de boodschap die je wilt overbrengen.

Ze kunnen een gespreksonderwerp worden tussen de ontvanger en anderen

Originele relatiegeschenken kunnen niet alleen de ontvanger blij maken, maar ook anderen in zijn of haar omgeving. Wanneer iemand een uniek en opvallend geschenk ontvangt, zal hij of zij er waarschijnlijk over praten met vrienden, familie en collega's. Dit kan leiden tot interessante gesprekken en kan zelfs nieuwe relaties of zakelijke kansen opleveren. Bovendien kan het geschenk ook dienen als een ijsbreker tussen mensen die elkaar nog niet kennen. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om te investeren in originele relatiegeschenken die een gespreksonderwerp kunnen worden tussen de ontvanger en anderen.

Ze kunnen de ontvanger aanmoedigen om jouw bedrijf te onthouden voor toekomstige zaken

Het geven van een origineel relatiegeschenk kan ervoor zorgen dat de ontvanger jouw bedrijf beter zal onthouden voor toekomstige zaken. Door het geven van een geschenk dat past bij de interesses of behoeften van de ontvanger, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan de relatie en dat je het waardeert. Dit kan leiden tot een positieve associatie met jouw bedrijf en kan ervoor zorgen dat de ontvanger eerder aan jouw bedrijf zal denken wanneer er behoefte is aan jouw producten of diensten. Het kan zelfs leiden tot aanbevelingen aan anderen, waardoor jouw bedrijf meer exposure krijgt en de kans op toekomstige zaken vergroot.

Originele relatiegeschenken zijn persoonlijk

Ze kunnen worden aangepast aan de interesses en behoeften van de ontvanger

Het aanpassen van relatiegeschenken aan de interesses en behoeften van de ontvanger is een geweldige manier om een blijvende indruk achter te laten. Door te laten zien dat je de ontvanger kent en begrijpt, creëer je een persoonlijke band en versterk je de relatie. Originele relatiegeschenken kunnen worden aangepast aan de specifieke interesses en behoeften van de ontvanger, waardoor ze niet alleen nuttig zijn, maar ook gewaardeerd worden. Of het nu gaat om een gepersonaliseerde mok voor de koffieliefhebber of een draagbare oplader voor de tech-savvy professional, het aanpassen van relatiegeschenken is een slimme manier om je bedrijf te promoten en tegelijkertijd de ontvanger te laten zien dat je om hen geeft.

Ze kunnen worden aangepast aan de gelegenheid of het seizoen

Originele relatiegeschenken zijn niet alleen uniek, maar ze kunnen ook worden aangepast aan de gelegenheid of het seizoen. Dit betekent dat je als bedrijf de mogelijkheid hebt om je geschenken af te stemmen op speciale gelegenheden zoals Kerstmis, Valentijnsdag of zelfs een bedrijfsjubileum. Door het aanpassen van je relatiegeschenken aan de gelegenheid, kun je een persoonlijke touch toevoegen en je waardering tonen voor je klanten en zakenpartners. Bovendien kan het aanpassen van je relatiegeschenken aan het seizoen ervoor zorgen dat je geschenken relevant blijven en dat ze opvallen tussen de rest. Bijvoorbeeld, in de zomer kun je kiezen voor een koeltas of strandlaken als relatiegeschenk, terwijl je in de winter kunt gaan voor een warme sjaal of muts. Het aanpassen van je relatiegeschenken aan de gelegenheid of het seizoen is dus een slimme zet om je bedrijf te onderscheiden en je klanten en zakenpartners te laten zien dat je aan hen denkt.

Ze kunnen worden aangepast aan de relatie tussen jouw bedrijf en de ontvanger

Het aanpassen van relatiegeschenken aan de relatie tussen jouw bedrijf en de ontvanger is een slimme zet. Door het geschenk te personaliseren, laat je zien dat je aandacht hebt voor de ontvanger en dat je de relatie waardeert. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een geschenk dat past bij de interesses van de ontvanger of een geschenk dat aansluit bij de branche waarin de ontvanger werkzaam is. Door deze persoonlijke touch zal het geschenk niet snel vergeten worden en zal het de relatie tussen jouw bedrijf en de ontvanger versterken.

Originele relatiegeschenken zijn duurzaam

Ze kunnen worden hergebruikt of gerecycled

Originele relatiegeschenken zijn niet alleen leuk om te geven en te ontvangen, maar ze kunnen ook nog eens hergebruikt of gerecycled worden. Dit maakt ze niet alleen duurzaam, maar ook nog eens goed voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan een herbruikbare koffiebeker met het logo van het bedrijf erop, of een tas gemaakt van gerecyclede materialen. Door deze geschenken te geven, laat je zien dat je als bedrijf bewust bezig bent met duurzaamheid en het verminderen van afval. Bovendien zullen de ontvangers deze geschenken waarderen omdat ze niet alleen mooi en origineel zijn, maar ook nog eens een positieve impact hebben op het milieu.

Ze kunnen worden gemaakt van duurzame materialen

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk onderwerp en steeds meer bedrijven willen hun steentje bijdragen aan een beter milieu. Originele relatiegeschenken kunnen hierbij helpen, omdat ze gemaakt kunnen worden van duurzame materialen. Denk bijvoorbeeld aan een notitieboekje van gerecycled papier of een drinkfles van biologisch afbreekbaar plastic. Door deze geschenken te geven, laat je zien dat je als bedrijf bewust bezig bent met duurzaamheid en dat je dit ook belangrijk vindt. Bovendien zullen de ontvangers van deze geschenken dit waarderen en het positieve imago van je bedrijf versterken.

Ze kunnen een boodschap van duurzaamheid en verantwoordelijkheid overbrengen

Originele relatiegeschenken kunnen niet alleen een boodschap van waardering overbrengen, maar ook van duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Door te kiezen voor relatiegeschenken die gemaakt zijn van gerecyclede materialen of die op een andere manier bijdragen aan een duurzame wereld, laat je als bedrijf zien dat je begaan bent met het milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus neemt. Dit kan niet alleen een positieve indruk achterlaten bij de ontvanger, maar ook bij andere potentiële klanten en partners. Het kan zelfs leiden tot nieuwe zakelijke kansen en samenwerkingen met bedrijven die dezelfde waarden delen.

Originele relatiegeschenken zijn effectief

Ze kunnen de ontvanger aanmoedigen om actie te ondernemen, zoals het bezoeken van jouw website

Originele relatiegeschenken kunnen niet alleen de ontvanger verrassen en blij maken, maar ook aanzetten tot actie. Door bijvoorbeeld een gepersonaliseerde pen met jouw bedrijfslogo cadeau te geven, kan de ontvanger deze pen dagelijks gebruiken en herinnerd worden aan jouw bedrijf. Hierdoor kan het zijn dat de ontvanger nieuwsgierig wordt naar jouw bedrijf en besluit om jouw website te bezoeken. Dit kan leiden tot meer naamsbekendheid en uiteindelijk tot meer klanten. Het is dus belangrijk om goed na te denken over welk relatiegeschenk je geeft en hoe dit kan bijdragen aan het vergroten van jouw bereik en klantenbestand.

Ze kunnen de ontvanger aanmoedigen om een positieve beoordeling achter te laten

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft aan een klant of zakenpartner, kan dit hen aanmoedigen om een positieve beoordeling achter te laten. Dit komt doordat het geschenk laat zien dat je als bedrijf moeite hebt gedaan om iets speciaals te geven en dat je waarde hecht aan de relatie met de ontvanger. Hierdoor voelen zij zich gewaardeerd en zullen zij eerder geneigd zijn om een positieve beoordeling achter te laten op bijvoorbeeld jouw website of social media kanalen. Dit kan weer leiden tot meer naamsbekendheid en potentiële klanten voor jouw bedrijf.

Ze kunnen de ontvanger aanmoedigen om een volgende aankoop te doen

Originele relatiegeschenken hebben niet alleen een positief effect op de relatie tussen de gever en ontvanger, maar kunnen ook de verkoop stimuleren. Door een relatiegeschenk te geven dat gerelateerd is aan het product of de dienst die je aanbiedt, kan de ontvanger worden aangemoedigd om een volgende aankoop te doen. Bijvoorbeeld, als je een kledingwinkel hebt, kun je een gepersonaliseerde tas geven als relatiegeschenk. De ontvanger zal de tas gebruiken en zo jouw merk promoten. Dit kan leiden tot meer naamsbekendheid en uiteindelijk meer verkoop. Het geven van originele relatiegeschenken kan dus niet alleen de relatie met de klant versterken, maar ook bijdragen aan het vergroten van de omzet.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen