5 redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaardgeschenken
01 juli 2023 
6 min. leestijd

5 redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaardgeschenken

Originele relatiegeschenken maken meer indruk

Mensen onthouden unieke cadeaus beter

Uit onderzoek is gebleken dat mensen unieke cadeaus beter onthouden dan standaardgeschenken. Dit komt doordat een origineel relatiegeschenk een emotionele waarde heeft en daardoor een blijvende indruk achterlaat. Het zorgt voor een positieve associatie met het bedrijf en kan zelfs leiden tot mond-tot-mondreclame. Bovendien kan een uniek cadeau ook zorgen voor een gespreksonderwerp en daarmee de relatie tussen het bedrijf en de ontvanger versterken. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in originele relatiegeschenken die bijblijven.

Originele geschenken laten zien dat je moeite hebt gedaan

Originele geschenken laten zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden voor de ontvanger. Het is niet alleen een kwestie van iets kopen en het cadeau geven, maar het vereist ook wat onderzoek en creativiteit om iets te vinden dat echt bij de persoon past. Dit toont aan dat je de ontvanger waardeert en dat je bereid bent om tijd en moeite te investeren om hen te laten zien hoe belangrijk ze voor je zijn. Het geeft ook aan dat je hun smaak en persoonlijkheid begrijpt, wat de relatie versterkt en de kans vergroot dat het geschenk echt gewaardeerd wordt. Kortom, originele geschenken zijn een teken van zorg en aandacht, en laten zien dat je bereid bent om verder te gaan dan de standaardopties om de ontvanger te verrassen en te plezieren.

Het laat zien dat je de ontvanger goed kent

Door het geven van een origineel relatiegeschenk laat je zien dat je de ontvanger goed kent. Je hebt namelijk de tijd genomen om na te denken over wat de ontvanger leuk zou vinden en wat bij hem of haar past. Hierdoor voelt de ontvanger zich gewaardeerd en speciaal. Bovendien kan een persoonlijk cadeau de band tussen jou en de ontvanger versterken. Het laat zien dat je niet zomaar een standaardgeschenk hebt gekocht, maar dat je echt om de ontvanger geeft en moeite hebt gedaan om iets bijzonders te vinden. Dit kan leiden tot een positievere houding ten opzichte van jou en je bedrijf, wat uiteindelijk kan leiden tot een betere relatie en meer zakelijke kansen.

Originele relatiegeschenken hebben een hogere waarde

Originele geschenken hebben vaak een hogere emotionele waarde

Originele geschenken hebben vaak een hogere emotionele waarde dan standaardgeschenken. Dit komt doordat ze meer aandacht en moeite vereisen om te bedenken en te maken. Wanneer je een origineel geschenk geeft, laat je zien dat je echt om de ontvanger geeft en dat je tijd en energie hebt gestoken in het vinden van iets speciaals. Dit kan resulteren in een diepere waardering en dankbaarheid van de ontvanger, waardoor de relatie tussen jullie beiden kan worden versterkt. Bovendien kan een origineel geschenk ook herinneringen oproepen en een blijvende indruk achterlaten, waardoor het een waardevol aandenken wordt.

Ze worden minder snel weggegooid

Originele relatiegeschenken hebben vaak een hogere emotionele waarde dan standaardgeschenken. Hierdoor worden ze minder snel weggegooid. Mensen hechten meer waarde aan een cadeau dat speciaal voor hen is uitgezocht en dat een persoonlijke touch heeft. Bovendien zijn originele relatiegeschenken vaak praktischer en duurzamer dan standaardgeschenken, waardoor ze langer meegaan en dus minder snel worden weggegooid. Dit zorgt niet alleen voor een positieve associatie met het bedrijf dat het geschenk heeft gegeven, maar ook voor een duurzamere en milieuvriendelijkere aanpak.

De ontvanger zal het geschenk langer bewaren

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft, zal de ontvanger het geschenk langer bewaren dan een standaardgeschenk. Dit komt doordat het geschenk een emotionele waarde heeft en de ontvanger het als iets bijzonders beschouwt. Hierdoor zal het geschenk niet snel vergeten worden en zal het een blijvende herinnering zijn aan de relatie tussen jou en de ontvanger. Bovendien zal de ontvanger het geschenk ook eerder laten zien aan anderen, waardoor de naamsbekendheid van jouw bedrijf vergroot wordt. Kortom, een origineel relatiegeschenk is niet alleen een blijk van waardering, maar ook een slimme investering in de relatie met jouw klanten en zakenpartners.

Originele relatiegeschenken versterken de relatie

Het laat zien dat je om de ontvanger geeft

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft, laat je zien dat je echt om de ontvanger geeft. Je hebt namelijk de tijd genomen om iets speciaals voor hem of haar uit te zoeken. Dit kan bijvoorbeeld een persoonlijk cadeau zijn dat past bij de interesses van de ontvanger. Door dit gebaar voelt de ontvanger zich gewaardeerd en zal hij of zij positiever tegenover jou en je bedrijf staan. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook bijdragen aan de relatie tussen jou en de ontvanger, omdat het laat zien dat je de moeite neemt om een persoonlijke band op te bouwen.

Het kan de ontvanger verrassen en blij maken

Een origineel relatiegeschenk kan de ontvanger verrassen en blij maken. Het laat zien dat er moeite is gedaan om iets speciaals te vinden dat past bij de persoonlijkheid en interesses van de ontvanger. Dit kan leiden tot een positieve associatie met het bedrijf of merk dat het geschenk heeft gegeven. Bovendien kan een verrassend en uniek geschenk de ontvanger aanmoedigen om het gesprek aan te gaan en meer te leren over het bedrijf of merk dat het heeft gegeven. Het kan ook leiden tot een verhoogde loyaliteit en betrokkenheid bij het bedrijf of merk. Kortom, een origineel relatiegeschenk kan een krachtig hulpmiddel zijn om een blijvende indruk te maken op de ontvanger en de relatie tussen het bedrijf en de ontvanger te versterken.

Het kan de ontvanger aanmoedigen om terug te geven

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft, kan dit de ontvanger aanmoedigen om ook iets terug te geven. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een bedankje te sturen, maar ook door een volgende samenwerking aan te gaan. Door het geven van een uniek en persoonlijk cadeau laat je zien dat je de relatie waardeert en dat je bereid bent om te investeren in de toekomst. Dit kan de ontvanger motiveren om ook iets terug te doen en zo de band tussen jullie te versterken. Het geven van een standaardgeschenk kan daarentegen juist het tegenovergestelde effect hebben en de ontvanger ontmoedigen om iets terug te geven.

Originele relatiegeschenken kunnen de merkwaarde verhogen

Het kan de merkherkenning vergroten

Het geven van originele relatiegeschenken kan de merkherkenning van uw bedrijf vergroten. Door het geven van een uniek en opvallend geschenk, zal uw bedrijf langer in de herinnering blijven van de ontvanger. Dit kan leiden tot meer naamsbekendheid en een positieve associatie met uw merk. Bovendien kan het geven van een origineel relatiegeschenk ervoor zorgen dat uw bedrijf opvalt tussen de vele andere bedrijven die ook relatiegeschenken geven. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in originele relatiegeschenken om de merkherkenning van uw bedrijf te vergroten.

Het kan de merkwaarde verhogen

Door het geven van originele relatiegeschenken kan de merkwaarde van een bedrijf aanzienlijk worden verhoogd. Dit komt doordat deze geschenken vaak uniek en opvallend zijn, waardoor ze meer aandacht trekken en langer blijven hangen bij de ontvanger. Bovendien kan het geven van een origineel relatiegeschenk ook bijdragen aan de positieve associatie die mensen hebben met het merk. Wanneer een bedrijf laat zien dat het moeite heeft gedaan om iets bijzonders te geven, kan dit de perceptie van de ontvanger over het bedrijf verbeteren en de merkwaarde verhogen.

Het kan de ontvanger aanmoedigen om het merk aan anderen aan te bevelen

Wanneer een ontvanger een origineel relatiegeschenk ontvangt, kan dit ervoor zorgen dat hij of zij het merk aan anderen aanbeveelt. Dit komt doordat het geschenk een positieve indruk achterlaat en de ontvanger het gevoel geeft dat het merk om hem of haar geeft. Hierdoor zal de ontvanger eerder geneigd zijn om het merk aan te bevelen aan vrienden, familie en collega's. Dit kan leiden tot meer naamsbekendheid en uiteindelijk meer klanten voor het bedrijf. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in originele relatiegeschenken die de ontvanger aanmoedigen om het merk aan anderen aan te bevelen.

Originele relatiegeschenken zijn leuker om te geven

Het kan een creatieve uitdaging zijn

Het bedenken van originele relatiegeschenken kan een creatieve uitdaging zijn, maar het is de moeite waard. Door een uniek geschenk te geven, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden dat past bij de ontvanger en de gelegenheid. Het kan ook een kans zijn om je merk op een creatieve manier te promoten en een blijvende indruk achter te laten bij de ontvanger. Bovendien kan het bedenken van originele relatiegeschenken een leuke en inspirerende activiteit zijn voor het hele team.

Het kan leuk zijn om iets unieks te bedenken

Het bedenken van een origineel relatiegeschenk kan een leuke uitdaging zijn. Het geeft je de mogelijkheid om creatief te zijn en iets te bedenken wat echt bij jouw bedrijf en de ontvanger past. Door iets unieks te bedenken, laat je zien dat je moeite hebt gedaan en dat je de ontvanger waardeert. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk een gespreksonderwerp zijn en zo de relatie tussen jouw bedrijf en de ontvanger versterken. Het bedenken van een origineel relatiegeschenk kan dus niet alleen leuk zijn, maar ook bijdragen aan een betere relatie met je klanten of zakenpartners.

Het kan een gevoel van voldoening geven

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft, kan dit een gevoel van voldoening geven. Het is namelijk leuk om te zien dat de ontvanger blij verrast is met het cadeau en er echt iets aan heeft. Bovendien laat je met een origineel geschenk zien dat je moeite hebt gedaan om iets passends te vinden en dat je de ontvanger waardeert. Dit kan leiden tot een positievere relatie tussen jou en de ontvanger, wat uiteindelijk kan leiden tot meer zakelijke kansen en succesvolle samenwerkingen. Kortom, het geven van een origineel relatiegeschenk kan niet alleen de ontvanger, maar ook jouzelf een gevoel van voldoening geven.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen