5 originele relatiegeschenken die indruk maken op klanten
10 juli 2023 
8 min. leestijd

5 originele relatiegeschenken die indruk maken op klanten

1. Duurzame relatiegeschenken

Eco-vriendelijke producten

Eco-vriendelijke producten zijn een geweldige keuze als relatiegeschenk, omdat ze niet alleen indruk maken op klanten, maar ook bijdragen aan een duurzamere wereld. Er zijn verschillende originele opties beschikbaar die zowel milieuvriendelijk als praktisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare waterflessen gemaakt van gerecyclede materialen, biologisch afbreekbare pennen of duurzame tassen gemaakt van organisch katoen. Door deze eco-vriendelijke producten te geven, laat je zien dat jouw bedrijf begaan is met het milieu en draag je bij aan het verminderen van de plastic afvalberg. Bovendien zullen klanten deze duurzame geschenken waarderen en jouw bedrijf associëren met verantwoordelijkheid en bewustzijn.

Herbruikbare items

Herbruikbare items zijn een geweldige keuze als relatiegeschenk, omdat ze niet alleen praktisch zijn, maar ook duurzaamheid en milieubewustzijn uitstralen. Een populair herbruikbaar item is de gepersonaliseerde waterfles. Deze flessen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en kunnen keer op keer worden bijgevuld, waardoor het gebruik van plastic wegwerpflessen wordt verminderd. Daarnaast kunnen ze worden bedrukt met het logo of de slogan van uw bedrijf, waardoor uw merk constant onder de aandacht blijft. Een andere optie is een herbruikbare koffiemok. Met de groeiende populariteit van koffie-to-go, zullen uw klanten deze mok zeker waarderen. Het is niet alleen handig voor onderweg, maar ook milieuvriendelijk omdat het de behoefte aan wegwerpbekers vermindert. Door uw bedrijfsnaam of logo op de mok te laten bedrukken, wordt uw merk elke keer dat de mok wordt gebruikt, gezien. Kortom, herbruikbare items zijn niet alleen praktisch en duurzaam, maar ook effectieve relatiegeschenken die een blijvende indruk maken op uw klanten.

Biologische geschenken

Biologische geschenken zijn een geweldige keuze als het gaat om het maken van indruk op klanten. Deze geschenken zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook gezond en duurzaam. Denk bijvoorbeeld aan biologische voedselpakketten met heerlijke en gezonde producten, zoals biologische chocolade, noten en gedroogd fruit. Daarnaast kunnen biologische planten en bloemen ook een prachtig geschenk zijn. Deze geschenken laten zien dat uw bedrijf geeft om het milieu en de gezondheid van uw klanten, wat zeker indruk zal maken. Bovendien kunnen biologische geschenken ook worden gepersonaliseerd met uw bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap, waardoor ze nog specialer worden. Kortom, biologische geschenken zijn een originele en impactvolle keuze om uw klanten te verrassen en te laten zien dat u om hen geeft.

2. Technologische relatiegeschenken

Smartphone-accessoires

Smartphone-accessoires zijn een uitstekende keuze als relatiegeschenk, omdat bijna iedereen tegenwoordig een smartphone bezit. Deze handige gadgets zijn niet alleen praktisch, maar ook trendy en gewild bij klanten. Denk bijvoorbeeld aan draadloze opladers, handige telefoonhouders voor in de auto of stijlvolle telefoonhoesjes. Door uw bedrijfslogo of naam op deze accessoires te laten bedrukken, zorgt u ervoor dat uw klanten uw merk dagelijks zien en herinnerd worden aan uw goede service. Bovendien laat u zien dat u met de tijd meegaat en inspeelt op de behoeften van uw klanten. Met smartphone-accessoires als relatiegeschenk maakt u zeker indruk op uw klanten.

Gadgets en elektronica

Gadgets en elektronica zijn altijd populaire keuzes als het gaat om originele relatiegeschenken die indruk maken op klanten. Met de voortdurende technologische ontwikkelingen zijn er talloze innovatieve gadgets beschikbaar die zowel functioneel als trendy zijn. Denk bijvoorbeeld aan draadloze opladers, Bluetooth-luidsprekers, slimme horloges of zelfs virtual reality-brillen. Deze gadgets bieden niet alleen een handige en leuke ervaring voor de ontvangers, maar laten ook zien dat uw bedrijf up-to-date is met de nieuwste technologieën. Door te kiezen voor gadgets en elektronica als relatiegeschenken, kunt u uw klanten verrassen en tegelijkertijd uw merk een moderne uitstraling geven.

Draadloze opladers

Draadloze opladers zijn een innovatief en praktisch relatiegeschenk dat zeker indruk zal maken op uw klanten. Met deze handige gadgets kunnen uw klanten hun smartphones en andere apparaten draadloos opladen, zonder gedoe met kabels. Dit maakt het leven van uw klanten een stuk gemakkelijker, vooral voor diegenen die altijd onderweg zijn. Bovendien zijn draadloze opladers een trendy en modern cadeau, waardoor uw bedrijf zich onderscheidt van de concurrentie. Door uw klanten een draadloze oplader te geven, laat u zien dat u geeft om hun behoeften en dat u op de hoogte bent van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Het is een attent gebaar dat uw klanten zeker zullen waarderen en dat hen herinnert aan uw bedrijf telkens wanneer ze hun apparaten opladen.

3. Persoonlijke relatiegeschenken

Gepersonaliseerde items

Gepersonaliseerde items zijn een geweldige manier om indruk te maken op klanten. Door relatiegeschenken te personaliseren met bijvoorbeeld het logo of de naam van het bedrijf, creëer je een uniek en persoonlijk cadeau. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde pennen, notitieboekjes of mokken. Deze items zijn niet alleen praktisch, maar laten ook zien dat je als bedrijf aandacht besteedt aan de individuele behoeften en wensen van je klanten. Door het geven van gepersonaliseerde items laat je zien dat je waarde hecht aan de relatie met je klanten en dat je hun loyaliteit waardeert. Het is een effectieve manier om je merk te versterken en klanten aan je bedrijf te binden.

Maatwerk cadeaus

Maatwerk cadeaus zijn een uitstekende manier om indruk te maken op klanten. Door een cadeau op maat te laten maken, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan de persoonlijke voorkeuren en behoeften van je klanten. Dit kan variëren van gepersonaliseerde items met het logo van het bedrijf tot unieke geschenken die speciaal zijn ontworpen voor elke individuele klant. Maatwerk cadeaus tonen niet alleen waardering voor je klanten, maar laten ook zien dat je bereid bent om een extra stap te zetten om aan hun verwachtingen te voldoen. Door het geven van maatwerk cadeaus creëer je een blijvende indruk en versterk je de relatie met je klanten.

Handgeschreven kaarten

Handgeschreven kaarten zijn een geweldige manier om een persoonlijke touch toe te voegen aan relatiegeschenken en indruk te maken op klanten. In een tijdperk waarin digitale communicatie de norm is geworden, kan het ontvangen van een handgeschreven kaart een bijzondere ervaring zijn voor klanten. Het laat zien dat je als bedrijf de tijd en moeite hebt genomen om een persoonlijke boodschap te schrijven en dat je hun relatie waardeert. Of het nu gaat om een bedankje voor hun loyaliteit, een felicitatie voor een mijlpaal of gewoon een hartelijke groet, een handgeschreven kaart kan een blijvende indruk achterlaten en de band met je klanten versterken. Bovendien kan het ook dienen als een tastbare herinnering aan je bedrijf, waardoor klanten zich meer verbonden voelen met je merk. Kortom, handgeschreven kaarten zijn een eenvoudige maar effectieve manier om klanten te laten zien dat ze speciaal zijn en dat je hun zakelijke relatie waardeert.

4. Culinaire relatiegeschenken

Delicatessen en streekproducten

Delicatessen en streekproducten zijn altijd een geweldige keuze als het gaat om originele relatiegeschenken die indruk maken op klanten. Deze geschenken bieden niet alleen een unieke smaakervaring, maar laten ook zien dat u oog heeft voor kwaliteit en lokale tradities. Denk bijvoorbeeld aan een mand vol met heerlijke ambachtelijke kazen, versgebakken brood en lokale wijnen. Of wat dacht u van een pakket met typische streekproducten, zoals verse honing, ambachtelijke chocolade en traditionele specerijen? Door uw klanten te verrassen met deze delicatessen en streekproducten, laat u zien dat u hun waardering waardeert en tegelijkertijd de lokale gemeenschap ondersteunt.

Kookboeken en recepten

Kookboeken en recepten zijn een geweldig idee als origineel relatiegeschenk dat indruk kan maken op klanten. Met deze geschenken kunnen klanten hun culinaire vaardigheden verbeteren en nieuwe gerechten ontdekken. Een kookboek met heerlijke recepten biedt niet alleen inspiratie, maar kan ook dienen als een handig naslagwerk voor klanten die graag experimenteren in de keuken. Bovendien kunnen gepersonaliseerde receptenboekjes met het logo van het bedrijf een blijvende herinnering vormen aan de samenwerking tussen het bedrijf en de klant. Door klanten te voorzien van kookboeken en recepten, laat het bedrijf zien dat het waarde hecht aan hun interesses en welzijn, wat de klantrelatie kan versterken.

Gepersonaliseerde chocolade

Gepersonaliseerde chocolade is een geweldig idee als relatiegeschenk om indruk te maken op klanten. Chocolade is altijd een geliefd cadeau en door het te personaliseren met bijvoorbeeld het logo van het bedrijf of een speciale boodschap, wordt het nog specialer. Klanten zullen het waarderen dat er moeite is gestoken in het creëren van een uniek geschenk dat speciaal voor hen is gemaakt. Gepersonaliseerde chocolade kan worden verpakt in mooie geschenkdozen of zelfs in de vorm van het bedrijfslogo. Het is een heerlijke en creatieve manier om klanten te bedanken en tegelijkertijd de merkwaarde te versterken.

5. Ervaringsgerichte relatiegeschenken

Workshops en trainingen

Workshops en trainingen zijn een geweldige manier om klanten te betrekken en hen te laten zien dat u waarde hecht aan hun groei en ontwikkeling. Door het aanbieden van workshops en trainingen kunt u uw klanten helpen hun vaardigheden te verbeteren en nieuwe kennis op te doen. Dit kan variëren van specifieke trainingen gericht op uw producten of diensten, tot meer algemene workshops over bijvoorbeeld leiderschap of communicatie. Door uw klanten de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan deze educatieve sessies, laat u zien dat u hun succes serieus neemt en bereid bent om hen te ondersteunen bij het behalen van hun doelen. Bovendien bieden workshops en trainingen ook een uitstekende gelegenheid om persoonlijke relaties op te bouwen en uw klanten beter te leren kennen.

Tickets voor evenementen

Tickets voor evenementen zijn een geweldig relatiegeschenk waarmee u uw klanten kunt verrassen en indruk kunt maken. Door uw klanten uit te nodigen voor exclusieve evenementen, zoals concerten, sportwedstrijden of theaterstukken, laat u zien dat u hun waardering waardeert en hen wilt bedanken voor hun loyaliteit. Deze originele relatiegeschenken bieden niet alleen een unieke ervaring, maar creëren ook een gevoel van exclusiviteit en verbondenheid met uw bedrijf. Bovendien kunnen tickets voor evenementen ook dienen als een geweldige manier om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten te behouden. Door het aanbieden van deze bijzondere geschenken, geeft u uw klanten de mogelijkheid om te genieten van een onvergetelijke ervaring, terwijl u tegelijkertijd uw zakelijke relaties versterkt.

Vouchers voor activiteiten

Vouchers voor activiteiten zijn een geweldige keuze als origineel relatiegeschenk dat indruk maakt op klanten. Met deze vouchers kunnen klanten genieten van verschillende activiteiten, zoals een ontspannende spa-dag, een avontuurlijke outdoor-ervaring of zelfs een culinaire workshop. Door het aanbieden van vouchers voor activiteiten laat je zien dat je geeft om het welzijn en plezier van je klanten. Bovendien biedt het hen de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine en nieuwe ervaringen op te doen. Dit zal zeker gewaardeerd worden en zal bijdragen aan het versterken van de relatie met je klanten.

6. Creatieve relatiegeschenken

Kunstwerken en decoraties

Kunstwerken en decoraties zijn uitstekende relatiegeschenken die een blijvende indruk kunnen achterlaten op klanten. Door het geven van unieke kunstwerken of decoratieve items, laat je zien dat je oog hebt voor detail en streeft naar originaliteit. Denk bijvoorbeeld aan handgemaakte sculpturen, schilderijen of gepersonaliseerde decoratieve stukken die passen bij de stijl en smaak van de klant. Deze kunstwerken en decoraties kunnen niet alleen dienen als blikvanger in het kantoor of de werkruimte van de klant, maar ook als gespreksonderwerp en herinnering aan jouw bedrijf. Door te investeren in kunstwerken en decoraties als relatiegeschenken, laat je zien dat je waarde hecht aan esthetiek en creativiteit, wat een positieve indruk zal maken op je klanten.

Unieke stationery

Unieke stationery is een geweldige keuze als relatiegeschenk om indruk te maken op klanten. Met gepersonaliseerde notitieboekjes, pennen en briefpapier kunt u uw bedrijfsnaam en logo op een creatieve en opvallende manier presenteren. Klanten zullen het waarderen dat u aandacht besteedt aan de details en hen voorziet van hoogwaardige en unieke kantoorbenodigdheden. Bovendien zullen ze deze stationery dagelijks gebruiken, waardoor uw merk constant onder de aandacht blijft. Of het nu gaat om een elegant notitieboekje met een gravure van hun naam of een stijlvolle pen met uw bedrijfslogo, unieke stationery zal zeker een blijvende indruk achterlaten bij uw klanten.

Custom made geschenken

Custom made geschenken zijn een geweldige manier om indruk te maken op klanten. Door het personaliseren van relatiegeschenken met het logo of de naam van het bedrijf, laat je zien dat je aandacht besteedt aan de individuele behoeften en wensen van je klanten. Of het nu gaat om gepersonaliseerde pennen, mokken, USB-sticks of kleding, deze geschenken zullen zeker opvallen en een blijvende indruk achterlaten. Bovendien kunnen custom made geschenken ook dienen als effectieve marketingtools, omdat ze de zichtbaarheid van je merk vergroten en de loyaliteit van klanten versterken. Door te investeren in deze unieke geschenken, geef je niet alleen een blijk van waardering aan je klanten, maar creëer je ook een positieve associatie met je bedrijf.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen