7 redenen waarom originele relatiegeschenken beter zijn dan standaard varianten
02 juli 2023 
7 min. leestijd

7 redenen waarom originele relatiegeschenken beter zijn dan standaard varianten

Originele relatiegeschenken maken indruk

Een persoonlijke touch

Een persoonlijke touch is een van de belangrijkste redenen waarom originele relatiegeschenken beter zijn dan standaard varianten. Door een persoonlijke touch toe te voegen aan het geschenk, laat je zien dat je echt om de ontvanger geeft en dat je de tijd hebt genomen om iets speciaals voor hen te vinden. Dit kan variëren van het toevoegen van een gepersonaliseerde boodschap of het kiezen van een geschenk dat past bij de interesses van de ontvanger. Door een persoonlijke touch toe te voegen, wordt het geschenk niet alleen waardevoller, maar ook memorabeler.

Een blijvende herinnering

Een origineel relatiegeschenk kan een blijvende herinnering zijn voor de ontvanger. Het is een manier om te laten zien dat je om de persoon geeft en dat je de moeite hebt genomen om iets speciaals voor hem of haar te vinden. Een uniek cadeau kan ook helpen om de relatie tussen jou en de ontvanger te versterken. Het kan ervoor zorgen dat de ontvanger zich gewaardeerd voelt en dat hij of zij positief over jou en jouw bedrijf zal spreken. Een blijvende herinnering is dus niet alleen goed voor de ontvanger, maar ook voor jouw bedrijf.

Een unieke ervaring

Een unieke ervaringOriginele relatiegeschenken bieden niet alleen een tastbaar cadeau, maar ook een unieke ervaring. Door te kiezen voor een gepersonaliseerd geschenk, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan de ontvanger en dat je hem of haar waardeert. Dit kan leiden tot een positieve associatie met jouw bedrijf en kan zelfs leiden tot meer loyaliteit van de klant. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook zorgen voor een gespreksonderwerp en kan het de ontvanger inspireren om het geschenk te delen op social media, waardoor jouw bedrijf nog meer exposure krijgt. Kortom, een origineel relatiegeschenk kan een onvergetelijke ervaring creëren voor de ontvanger en kan tegelijkertijd bijdragen aan de branding van jouw bedrijf.

Standaard relatiegeschenken zijn saai

Geen verrassingselement

Wanneer je kiest voor standaard relatiegeschenken, is de kans groot dat je klanten of partners niet verrast zullen zijn. Deze geschenken zijn namelijk alom bekend en worden vaak gegeven. Originele relatiegeschenken daarentegen, zorgen voor een verrassingselement. Door iets te geven wat niet standaard is, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets bijzonders uit te zoeken. Dit zal zeker gewaardeerd worden en kan leiden tot een positievere indruk van jouw bedrijf.

Geen onderscheidend vermogen

Een ander nadeel van standaard relatiegeschenken is dat ze weinig onderscheidend vermogen hebben. Vaak zijn deze geschenken al eerder gegeven en zijn ze niet uniek. Hierdoor kan het zijn dat uw bedrijf niet goed wordt onthouden door de ontvanger. Originele relatiegeschenken daarentegen, zijn vaak wel uniek en zorgen voor een blijvende herinnering bij de ontvanger. Dit kan leiden tot een betere relatie tussen uw bedrijf en de ontvanger, wat uiteindelijk kan resulteren in meer zakelijke kansen.

Geen emotionele waarde

Een ander nadeel van standaard relatiegeschenken is dat ze vaak geen emotionele waarde hebben. Het zijn vaak simpele cadeaus die niet persoonlijk zijn en geen speciale betekenis hebben voor de ontvanger. Hierdoor kan het zijn dat het geschenk snel vergeten wordt en geen blijvende indruk achterlaat. Originele relatiegeschenken daarentegen zijn vaak wel persoonlijk en hebben een speciale betekenis. Hierdoor zal de ontvanger het geschenk langer koesteren en zal het een positieve associatie hebben met jouw bedrijf.

Originele relatiegeschenken versterken de relatie

Een blijk van waardering

Een origineel relatiegeschenk is niet alleen een manier om uw bedrijf te promoten, maar ook om uw waardering te tonen aan uw klanten en zakenpartners. Door een persoonlijk en uniek cadeau te geven, laat u zien dat u hun relatie waardeert en dat u bereid bent om extra moeite te doen om hen tevreden te stellen. Dit kan leiden tot een versterking van de band tussen u en uw klanten, wat op zijn beurt kan leiden tot meer zakelijke kansen en een betere reputatie voor uw bedrijf.

Een versterking van de band

Een origineel relatiegeschenk kan de band tussen jou en je klant of partner versterken. Door een persoonlijk cadeau te geven, laat je zien dat je de relatie waardeert en dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en loyaliteit van de ontvanger, wat uiteindelijk kan resulteren in een langdurige en succesvolle samenwerking. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook zorgen voor positieve mond-tot-mondreclame, waardoor je bedrijf meer exposure krijgt en nieuwe klanten kan aantrekken.

Een positieve associatie

Een positieve associatie is een belangrijk aspect van relatiegeschenken. Wanneer een klant of relatie een origineel en persoonlijk cadeau ontvangt, zal deze persoon dit associëren met een positieve ervaring. Dit kan leiden tot een versterking van de relatie tussen de gever en ontvanger. Standaard relatiegeschenken kunnen daarentegen als onpersoonlijk en onoprecht worden beschouwd, waardoor de ontvanger geen positieve associatie heeft met het cadeau of de gever. Door te kiezen voor originele relatiegeschenken, kunt u dus een blijvende positieve indruk achterlaten bij uw klanten en relaties.

Standaard relatiegeschenken zijn niet persoonlijk

Geen rekening gehouden met de ontvanger

Een ander nadeel van standaard relatiegeschenken is dat er vaak geen rekening wordt gehouden met de ontvanger. Het kan zijn dat de ontvanger al meerdere keren hetzelfde geschenk heeft ontvangen of dat het geschenk totaal niet past bij de interesses of behoeften van de ontvanger. Dit kan ervoor zorgen dat het geschenk niet gewaardeerd wordt en zelfs als onpersoonlijk wordt beschouwd. Originele relatiegeschenken daarentegen worden speciaal geselecteerd op basis van de interesses en behoeften van de ontvanger, waardoor het geschenk persoonlijker en waardevoller wordt.

Geen aandacht voor de relatie

Wanneer je kiest voor standaard relatiegeschenken, kan het lijken alsof je geen aandacht besteedt aan de relatie met je klanten of partners. Het kan zelfs overkomen alsof je het geschenk alleen maar geeft omdat het van je wordt verwacht. Originele relatiegeschenken daarentegen laten zien dat je echt hebt nagedacht over wat bij de ontvanger past en dat je de relatie waardeert. Dit kan leiden tot een betere band tussen jou en je klanten of partners, wat uiteindelijk kan leiden tot meer zakelijke kansen.

Geen toegevoegde waarde

Wanneer je kiest voor standaard relatiegeschenken, loop je het risico dat deze weinig toegevoegde waarde hebben voor de ontvanger. Het kan zijn dat de ontvanger het geschenk al heeft ontvangen van een andere organisatie, of dat het simpelweg niet past bij de interesses of behoeften van de ontvanger. Door te kiezen voor originele relatiegeschenken, kun je ervoor zorgen dat het geschenk wel aansluit bij de ontvanger en daardoor meer impact heeft. Zo laat je zien dat je echt hebt nagedacht over het geschenk en de ontvanger, wat de relatie tussen jouw organisatie en de ontvanger ten goede kan komen.

Originele relatiegeschenken zijn effectiever

Meer impact op de ontvanger

Een origineel relatiegeschenk heeft meer impact op de ontvanger dan een standaard variant. Dit komt doordat het geschenk persoonlijker is en meer aandacht heeft gekregen van de gever. Hierdoor voelt de ontvanger zich gewaardeerd en zal hij of zij het geschenk langer onthouden. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook zorgen voor positieve associaties met het bedrijf of merk dat het heeft gegeven. Dit kan leiden tot meer loyaliteit en betrokkenheid van de ontvanger bij het bedrijf. Kortom, een origineel relatiegeschenk kan een krachtig middel zijn om de relatie met klanten of partners te versterken.

Meer kans op herhaalde samenwerking

Wanneer je kiest voor originele relatiegeschenken, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets bijzonders te vinden voor je klanten of partners. Dit wordt vaak gewaardeerd en kan leiden tot een positieve indruk van jouw bedrijf. Hierdoor is de kans groter dat ze in de toekomst opnieuw met jou willen samenwerken. Bovendien zullen ze het geschenk waarschijnlijk langer bewaren en gebruiken, waardoor jouw bedrijfsnaam en logo langer in beeld blijven. Dit vergroot de kans op herhaalde samenwerking en kan uiteindelijk leiden tot meer omzet en groei voor jouw bedrijf.

Meer positieve feedback

Wanneer je kiest voor originele relatiegeschenken, zul je merken dat je meer positieve feedback ontvangt van je klanten en zakenpartners. Dit komt doordat deze geschenken vaak uniek en persoonlijk zijn, waardoor ze meer gewaardeerd worden dan standaard varianten. Bovendien laat je met een origineel relatiegeschenk zien dat je moeite hebt gedaan om iets bijzonders te vinden, wat de ontvanger zal waarderen. Door de positieve feedback die je ontvangt, zal je relatie met je klanten en zakenpartners versterken en zal je bedrijf een positieve indruk achterlaten.

Standaard relatiegeschenken zijn vaak weggegooid geld

Geen toegevoegde waarde

Als je kiest voor standaard relatiegeschenken, loop je het risico dat je geen toegevoegde waarde biedt aan je klanten of relaties. Deze geschenken zijn vaak generiek en worden door veel bedrijven gebruikt. Hierdoor kan het lijken alsof je niet echt hebt nagedacht over het geschenk en het alleen maar hebt gegeven omdat het verwacht wordt. Originele relatiegeschenken daarentegen, laten zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden dat past bij de ontvanger en je bedrijf. Dit kan leiden tot een betere relatie tussen jou en je klanten of relaties, wat uiteindelijk kan leiden tot meer zakelijke kansen.

Geen blijvende herinnering

Een ander nadeel van standaard relatiegeschenken is dat ze vaak geen blijvende herinnering achterlaten bij de ontvanger. Ze worden misschien wel gebruikt, maar na verloop van tijd vergeten. Originele relatiegeschenken daarentegen, hebben vaak een persoonlijke touch en zijn uniek. Hierdoor blijven ze langer in het geheugen van de ontvanger hangen en zorgen ze voor een blijvende herinnering aan jouw bedrijf of merk. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer naamsbekendheid en een positieve associatie met jouw bedrijf.

Geen positieve associatie

Een ander nadeel van standaard relatiegeschenken is dat ze vaak geen positieve associatie oproepen bij de ontvanger. Het kan zelfs zo zijn dat de ontvanger het geschenk als onpersoonlijk of zelfs goedkoop ervaart. Dit kan leiden tot een negatieve indruk van het bedrijf dat het geschenk heeft gegeven. Originele relatiegeschenken daarentegen, laten zien dat het bedrijf moeite heeft gedaan om iets persoonlijks en unieks te geven, wat de ontvanger zal waarderen en een positieve associatie zal oproepen.

Originele relatiegeschenken zijn een investering

Een versterking van de relatie

Een origineel relatiegeschenk kan een grote impact hebben op de relatie tussen jouw bedrijf en de ontvanger. Het laat zien dat je moeite hebt gedaan om iets bijzonders te vinden en dat je de ontvanger waardeert. Dit kan leiden tot een versterking van de relatie en kan ervoor zorgen dat de ontvanger zich meer betrokken voelt bij jouw bedrijf. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ervoor zorgen dat de ontvanger jouw bedrijf beter onthoudt en eerder geneigd is om in de toekomst zaken met jou te doen. Kortom, een origineel relatiegeschenk kan een waardevolle investering zijn in het versterken van de relatie met jouw klanten en zakenpartners.

Een positieve associatie

Een positieve associatie is een belangrijk aspect van relatiegeschenken. Wanneer u een origineel en persoonlijk cadeau geeft, zal de ontvanger dit associëren met uw bedrijf. Dit kan leiden tot een positieve indruk en een versterking van uw merk. Standaard relatiegeschenken kunnen daarentegen als onpersoonlijk en generiek worden beschouwd, wat niet bijdraagt aan een positieve associatie met uw bedrijf. Door te kiezen voor originele relatiegeschenken, kunt u dus niet alleen uw waardering tonen, maar ook uw merk versterken.

Een kans op herhaalde samenwerking

Wanneer u kiest voor originele relatiegeschenken, geeft u niet alleen een cadeau aan uw klanten of partners, maar u laat ook zien dat u aandacht besteedt aan de relatie. Door een persoonlijk en uniek geschenk te geven, creëert u een positieve associatie met uw bedrijf en vergroot u de kans op herhaalde samenwerking. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ervoor zorgen dat uw bedrijf beter wordt onthouden en dat uw klanten of partners eerder geneigd zijn om uw bedrijf aan te bevelen bij anderen. Kortom, het geven van originele relatiegeschenken kan bijdragen aan het versterken van uw zakelijke relaties en het vergroten van uw klantenkring.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen