5 redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaard geschenken
30 juni 2023 
6 min. leestijd

5 redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaard geschenken

Originele relatiegeschenken maken indruk

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht is een belangrijk aspect bij het geven van relatiegeschenken. Door een cadeau te geven dat speciaal voor de ontvanger is uitgekozen, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets bijzonders te vinden. Dit kan de relatie tussen jou en de ontvanger versterken en ervoor zorgen dat jouw bedrijf positief wordt herinnerd. Een persoonlijk cadeau kan bijvoorbeeld bestaan uit een gepersonaliseerd item met de naam van de ontvanger erop, of een cadeau dat past bij de interesses of hobby's van de ontvanger. Door persoonlijke aandacht te geven aan het relatiegeschenk, maak je het cadeau uniek en waardevol voor de ontvanger.

Uniek en onvergetelijk

Een van de belangrijkste redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaard geschenken is omdat ze uniek en onvergetelijk zijn. Een relatiegeschenk dat opvalt en anders is dan de rest, zal langer in het geheugen blijven van de ontvanger. Dit kan leiden tot een positieve associatie met uw bedrijf en kan zelfs leiden tot meer zakelijke kansen in de toekomst. Door te kiezen voor een origineel relatiegeschenk laat u zien dat u aandacht besteedt aan de ontvanger en dat u bereid bent om net dat beetje extra te doen om uw waardering te tonen.

Positieve associatie

Een van de belangrijkste redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaard geschenken is de positieve associatie die ze oproepen. Door een uniek en persoonlijk cadeau te geven, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden dat past bij de ontvanger en zijn of haar interesses. Dit kan leiden tot een gevoel van waardering en respect, wat de relatie tussen jou en de ontvanger kan versterken. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook een gespreksonderwerp worden, waardoor de ontvanger het cadeau met anderen kan delen en jouw bedrijf op een positieve manier kan promoten.

Standaard geschenken zijn voorspelbaar

Geen verrassingseffect

Wanneer je kiest voor standaard relatiegeschenken, is de kans groot dat de ontvanger niet verrast zal zijn. Deze geschenken zijn namelijk vaak voorspelbaar en worden vaak gegeven. Het ontbreken van het verrassingseffect kan ervoor zorgen dat het geschenk minder impact heeft en dat de ontvanger het snel zal vergeten. Originele relatiegeschenken daarentegen zorgen wel voor een verrassingseffect. Door iets te geven wat de ontvanger niet verwacht, zal het geschenk langer in herinnering blijven en zal de ontvanger het meer waarderen.

Minder impact

Een ander nadeel van standaard relatiegeschenken is dat ze vaak minder impact hebben op de ontvanger. Omdat deze geschenken vaak al bekend zijn en veelvuldig worden gegeven, kan het zijn dat de ontvanger er minder waarde aan hecht. Originele relatiegeschenken daarentegen, zorgen voor een verrassingseffect en kunnen daardoor langer in het geheugen van de ontvanger blijven hangen. Dit kan leiden tot een positievere associatie met jouw bedrijf en uiteindelijk tot meer klantenbinding.

Snel vergeten

Snel vergetenStandaard relatiegeschenken zijn vaak niet erg origineel en worden snel vergeten. Een pen met het logo van het bedrijf erop is leuk, maar na een paar dagen belandt deze al snel in de la. Originele relatiegeschenken daarentegen blijven vaak langer hangen bij de ontvanger. Een uniek cadeau zorgt voor een blijvende herinnering en kan zelfs leiden tot positieve mond-tot-mondreclame. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in een origineel relatiegeschenk dat niet snel vergeten zal worden.

Originele relatiegeschenken versterken de relatie

Blijk van waardering

Een origineel relatiegeschenk is niet alleen een manier om uw bedrijf te promoten, maar ook om uw waardering te tonen voor uw klanten en partners. Door een uniek geschenk te geven, laat u zien dat u de relatie waardeert en dat u bereid bent om extra moeite te doen om hen tevreden te stellen. Dit kan leiden tot een versterking van de band tussen u en uw klanten, wat uiteindelijk kan leiden tot meer zakelijke kansen en een betere reputatie voor uw bedrijf. Kortom, een origineel relatiegeschenk is niet alleen een cadeau, maar ook een blijk van waardering en respect voor uw relaties.

Versterkt de band

Een origineel relatiegeschenk kan de band tussen jou en je klant of partner versterken. Door een persoonlijk cadeau te geven, laat je zien dat je de relatie waardeert en dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en loyaliteit van de klant of partner. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook een gespreksonderwerp zijn en zo de relatie verder versterken. Het kan zelfs leiden tot nieuwe zakelijke kansen en een langdurige samenwerking. Kortom, een origineel relatiegeschenk kan de band tussen jou en je klant of partner versterken en zo bijdragen aan het succes van je bedrijf.

Verhoogt loyaliteit

Het geven van originele relatiegeschenken kan de loyaliteit van klanten en zakenpartners verhogen. Door een persoonlijk en uniek cadeau te geven, laat je zien dat je de relatie waardeert en er moeite in hebt gestoken. Dit kan ervoor zorgen dat de ontvanger zich meer gewaardeerd voelt en daardoor loyaler wordt. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ervoor zorgen dat de ontvanger positief over jouw bedrijf praat en dit kan leiden tot nieuwe klanten en zakenpartners. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in originele relatiegeschenken om de loyaliteit van je relaties te verhogen.

Standaard geschenken kunnen onpersoonlijk overkomen

Geen rekening gehouden met persoonlijke voorkeur

Een ander nadeel van standaard relatiegeschenken is dat er vaak geen rekening wordt gehouden met de persoonlijke voorkeur van de ontvanger. Hierdoor kan het zijn dat het geschenk niet goed aansluit bij de interesses en behoeften van de ontvanger, waardoor het minder gewaardeerd wordt. Originele relatiegeschenken daarentegen kunnen vaak op maat gemaakt worden en aangepast worden aan de persoonlijke voorkeur van de ontvanger. Dit zorgt ervoor dat het geschenk niet alleen meer gewaardeerd wordt, maar ook dat het een persoonlijke touch heeft en daardoor langer herinnerd zal worden.

Minder betrokkenheid

Een ander voordeel van originele relatiegeschenken is dat ze de betrokkenheid van de ontvanger vergroten. Standaard geschenken worden vaak gezien als een verplichting en worden niet altijd gewaardeerd. Originele geschenken daarentegen laten zien dat er moeite is gedaan om iets passends te vinden en dat er aandacht is besteed aan de ontvanger. Dit kan leiden tot meer betrokkenheid en een positievere houding ten opzichte van het bedrijf of de organisatie die het geschenk heeft gegeven. Bovendien kan het de relatie tussen de ontvanger en de gever versterken, wat kan leiden tot meer zakelijke kansen in de toekomst.

Kan afstand creëren

Een ander voordeel van het geven van originele relatiegeschenken is dat het afstand kan creëren tussen jou en je concurrenten. Standaard geschenken zoals pennen en notitieblokken worden vaak door meerdere bedrijven gegeven, waardoor het moeilijk is om je te onderscheiden van de rest. Door te kiezen voor een uniek en persoonlijk geschenk, laat je zien dat je echt om je klanten geeft en dat je bereid bent om extra moeite te doen om hen tevreden te stellen. Dit kan leiden tot een sterkere band tussen jou en je klanten, en kan zelfs leiden tot meer loyaliteit en herhaalde aankopen in de toekomst.

Originele relatiegeschenken zijn effectiever voor branding

Meer exposure

Meer exposureEen van de voordelen van originele relatiegeschenken is dat ze meer exposure genereren dan standaard geschenken. Dit komt doordat ze vaak opvallender zijn en meer aandacht trekken. Mensen zullen eerder geneigd zijn om over een origineel geschenk te praten en het te delen op social media, waardoor het bereik van het geschenk vergroot wordt. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook dienen als een soort visitekaartje voor jouw bedrijf. Wanneer het geschenk op een bureau of in een kantoorruimte staat, zal het de aandacht trekken van anderen en zo indirect reclame maken voor jouw bedrijf. Kortom, met een origineel relatiegeschenk vergroot je niet alleen de exposure van het geschenk zelf, maar ook van jouw bedrijf.

Betere merkherkenning

Een van de belangrijkste voordelen van originele relatiegeschenken is dat ze de merkherkenning verbeteren. Door een uniek en creatief geschenk te geven, zal de ontvanger het merk beter onthouden en positiever associëren met het bedrijf. Dit kan leiden tot meer klantloyaliteit en een hogere merkwaarde. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook zorgen voor meer mond-tot-mondreclame, omdat mensen eerder geneigd zijn om over een opvallend cadeau te praten en het aan anderen te laten zien. Kortom, door te investeren in originele relatiegeschenken kan een bedrijf de merkherkenning en -waarde verhogen en zo bijdragen aan het succes op lange termijn.

Positieve associatie met het merk

Een van de belangrijkste voordelen van originele relatiegeschenken is dat ze een positieve associatie creëren met het merk. Door een uniek en persoonlijk cadeau te geven, laat je zien dat je de ontvanger waardeert en dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals voor hen te vinden. Dit kan leiden tot een versterking van de relatie tussen het merk en de ontvanger, waardoor de kans groter wordt dat zij in de toekomst voor jouw producten of diensten kiezen. Bovendien kan een positieve associatie met het merk ook leiden tot mond-tot-mondreclame en een grotere naamsbekendheid, wat uiteindelijk kan leiden tot meer klanten en omzet. Kortom, het geven van originele relatiegeschenken kan een slimme investering zijn voor elk bedrijf dat zijn merk wil versterken en zijn klantenkring wil uitbreiden.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen