arrow_drop_up arrow_drop_down
25 februari 2020 

Amandel-Banaan Pannenkoekjes recept

Vandaag, 25 februari, is het overal ter wereld Pancake Day. En hoe kan je dat beter vieren dan met een stapel verse, warme pannenkoeken?

Amandel-Banaan Pannenkoekjes recept

  1. Doe de mangostukjes, passievruchtblokjes en 50 ml water in een steelpan en verwarm 20 min. op hoog vuur tot een fruitspread. Roer regelmatig. Doe de fruitspread in een bakje en laat afkoelen tot gebruik. ‘
  2. Meng het amandelmeel, de banaan en het ei in de blender of keukenmachine tot een glad mengsel.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en schep met een eetlepel 6 hoopjes beslag in de pan.
  4. Bak de pannenkoekjes in ca. 3 min. bruin en gaar aan beide kanten. Draai ze voorzichtig om. het beslag is niet erg stevig.
  5. Serveer met de fruitspread.

Amandel-Banaan Pannenkoekjes ingrediënten

• 125 g mango-stukjes
• 125 g passievruchtblokjes
• 60 g amandelmeel (pakje 200 g)
• 1 rijpe banaan (zak 5 stuks)
• l ei
• 1 tl zonnebloemolie

Extra tips?

Waarom mislukt die eerste pannenkoek (bijna) altijd? Wanneer draai je de pannenkoek best om en hoe maak je luchtig pannenkoeken? Duik de keuken in met onze tips om zelf pannenkoeken te maken…

amandel-banaanpannenkoekjes

amandel-banaanpannenkoekjes

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen