de beste Hasseltse speculaas bak je eenvoudig zelf met dit recept
arrow_drop_up arrow_drop_down
15 juli 2019 

de beste Hasseltse speculaas bak je eenvoudig zelf met dit recept

Speciaal voor Stad Hasselt bedacht bakker Jacques van Bakkersdochter een recept voor Hasseltse speculaas. Ga zelf aan de slag met het recept.

Lokale (H)eerlijke Hasseltse Speculaas

Lokale (H)eerlijke Hasseltse Speculaas

Lokale ingrediënten:

  • 585 g boter
  • 100 g ei
  • 200 g melk
  • 40 g honing
  • 1,6 kg bloem
  • 1 kg Mascobadosuiker
  • 30 g kaneel
  • noten
  • 20 g maagzout

Speculaasdeeg maken

Boter, suiker en honing goed mengen. Hieronder de melk en het ei goed mengen. Daarna de bloem, het gezeefde maagzout en de kaneel mengen tot een mooi samenhangend deeg.

Hasseltse speculaas maken

Hasseltse speculaas maken

Dit deeg in plastic wikkelen en 24u laten rusten op een koele plaats.
Voor het bakken het deeg even opnieuw kneden en er eventueel de gehakte noten of amandelen ondermengen.

Het bakken

Maak een pil van ongeveer 5 cm diameter en versnijd in gelijkmatige schijven van 1,5 cm breedte.

Hasseltse speculaas bakken

Hasseltse speculaas bakken

Leg de schijven plat in verband op een bakplaatje met bakpapier. Bak de deegplakjes ongeveer 15 min in een oven van 190° C Laat de koekjes goed afkoelen alvorens je ze inpakt.

Hasseltse speculaas recept

Hasseltse speculaas recept

Smakelijk!

(5 minuten later)

beste hasseltse speculaas

beste hasseltse speculaas

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen