arrow_drop_up arrow_drop_down
3 juni 2020 
in Limburg

Appelstrudel met Eau-de-Biere van Wilderen

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 flinke scheut
  • Eau-de-Bière van Wilderen 2 appels uit de boomgaard van Hugo Jacobs
  • 1 vanillestok
  • 1 eetlepel vanillesuiker een snuifje kaneel
  • 2 eetlepels amandelpoeder 1 vel bladerdeeg
  • 2 eierdooiers

Week de rozijnen in de Eau-de-Bière.
Schil de appels, snijd ze in grove stukken en stoof ze op een matig vuur. Voeg de geweekte rozijnen met de Eau-de- Bière toe. Snijd de vanillestok overlanqs en schraap er de zaadjes uit. Voeg de zaadjes en de peul bij de appels, samen met de vanillesuiker. Kruid met kaneel (naar smaak).
Stoof de appels zo’n 10 minuten, tot ze vrij droog zijn. Verwijder de vanillepeul. Meng er het amandelpoeder onder en laat afkoelen.
Rol het vel bladerdeeg uit. Snijd de randen bij, tot een vierkante lap Leg het deeg op een vel bakpapier of een siliconen bakmatje, op de ovenplaat.
Klop de eierdooiers los, met een klein beetje water. Verwarm de oven voor op 180 ·c.
Schep de appelvulling in een lange baan, in het midden van het deeg. Smeer het deeg links en rechts van de vulling in met het losgeklopte eigeel.
Snijd de randen van het deeg in schuine halen, op 3 centimeter afstand. Reken op 7 à 8 flappen Leg de flappen afwisselend links en rechts op elkaar over de vulling, als een grote vlecht. Strijk de rest van het losgeklopte eigeel over de appelstrudel.
Bak 30 à 40 minuten. Serveer warm of koud.

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen