Belcampi, pasta van Belgische bodem [geproefd]
02 november 2019 
1 min. leestijd

Belcampi, pasta van Belgische bodem [geproefd]

Spaghetti, penne, linguine, fusilli: Italiaanser kan haast niet. Maar wacht, dankzij een Belgisch proefproject, eten we vanaf eind juni ook pasta rechtstreeks uit de Kempen! Een pasta van eigen, Belgische bodem? Dat wilde ik wel eens uitproberen. Geef toe: onze nationale driekleur op een pak pasta? En toch: deze Belgische pasta van Belcampi is even Belgisch als friet-mosselen. Toen ik hun stand zag op het Voedingssalon en met deze sympathieke jonge bende aan het praten ging, was ik helemaal overtuigd: dit moest ik minstens uitproberen.

Streekproduct om trots op te zijn

De pasta heeft volgens kenners een mooie, natuurlijke kleur met een uitzonderlijke rijkdom aan eiwitten. De harde tarwe voor Belcampi wordt eerst gemalen tot griesmeel, gekneed, gevormd en gedroogd in de best mogelijke omstandigheden en volgens de hoogst geldende kwaliteitsnormen en -eisen. De pasta krijgt dan ook het Belgicult label, dat staat voor voedingsproducten die volledig geteeld en gemaakt zijn op Belgische bodem.

Binnenkort verwelkomen we in België dus échte pastaboeren! Goed nieuws voor de agricultuur, want deze soort tarwe levert de boeren een aardigere duit op dan de traditionele tarwe. Haast niet te geloven dat je hiermee de Belgische landbouw steunt!

Belgische pasta op het menu!

De smaaktest heeft ie ruimschoots doorstaan. Lekkere hoogwaardige Italiaanse smaak en dàt van Belgische bodem. En neen, ik ben op geen enkel moment teleurgesteld! De linguini is na 7 minuten perfect al dente. Hij heeft nog een fijne ‘bite’ en de smaak is bijzonder vol. Ik ben geen expert, wel een notoir pastaliefhebber, maar ben er zeker van dat ook experten hem een goede score zouden geven. Je proeft meteen dat je echt kwaliteit op je bord hebt. De pasta is erg smaakvol. Aanrader om zelf ook eens te proberen. Je zal zéker niet teleurgesteld worden.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen