Beste Hasseltse Jenever kopen
02 maart 2023 
1 min. leestijd

Beste Hasseltse Jenever kopen

Als je op zoek bent naar de beste jenever in Hasselt, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost zullen we je laten kennismaken met de beste Hasseltse jenevers die je kunt kopen. We hebben onderzoek gedaan naar de verschillende merken en varianten van jenever die verkrijgbaar zijn in Hasselt en hebben een lijst samengesteld van de beste opties. Lees verder om meer te weten te komen over de beste Hasseltse jenevers en waar je ze kunt kopen.

Wat is Hasseltse jenever?

Hasseltse jenever is een jenever die oorspronkelijk uit Hasselt komt. Het is een sterk alcoholische drank die wordt gedistilleerd uit granen, zoals gerst, rogge en maïs. Het onderscheidt zich van andere jenevers door zijn kruidige en fruitige smaak. Hasseltse jenever is ook beschermd als een Europees streekproduct.

Wat zijn de beste merken van Hasseltse jenever?

Er zijn verschillende merken van Hasseltse jenever verkrijgbaar, maar de volgende merken worden beschouwd als de beste: Massy, Smeets, Filliers, Claes, Vanhellemont, Braeckman Elk van deze merken heeft zijn eigen unieke smaak en aroma, dus het is de moeite waard om ze allemaal te proberen om te zien welke je het lekkerst vindt.

Waar kan ik Hasseltse jenever kopen?

Hasseltse jenever is verkrijgbaar bij verschillende slijterijen en drankenhandels in Hasselt. Enkele van de beste plaatsen om Hasseltse jenever te kopen zijn: Jenevermuseum Hasselt Vanhellemont De Kelk Bovendien kun je Hasseltse jenever ook online kopen bij verschillende webshops en slijterijen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij webshops zoals streekmarkt.be

Hoe drink je Hasseltse jenever?

Hasseltse jenever wordt traditioneel gedronken uit een borrelglaasje, dat ook wel een 'jeneverglas' wordt genoemd. De jenever wordt gekoeld geserveerd en kan puur worden gedronken of worden gemengd met tonic of sinaasappelsap voor een verfrissend drankje. Het wordt ook vaak geserveerd met een stukje kaas of worst als aperitief.

Conclusie

Als je op zoek bent naar de beste Hasseltse jenever, dan zijn er verschillende merken en varianten om uit te kiezen. Elk merk heeft zijn eigen unieke smaak en aroma, dus het is de moeite waard om ze allemaal te proberen. Hasseltse jenever is verkrijgbaar bij verschillende slijterijen en drankenhandels in Hasselt, maar je kunt het ook online kopen bij verschillende webshops. Dus waar wacht je nog op? Probeer vandaag nog de beste Hasseltse jenever en geniet van de heerlijke smaak van deze Belgische drank!

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen