Beste West-Vlaanderen bier

Beste streekbier uit West-Vlaanderen

Brugge Tripel

Brugge Tripel

Het van oudsher Brugse stadsbier, krachtig en bitterzoet. BRUGGE Tripel heeft een mooie goudblonde kleur en een stevig, rotsachtig schuim dat een tekening van Brugs kantwerk achterlaat op het glas. Het aroma heeft een typisch fenolisch gerookte toets en de smaak is bitter, rijk en romig.

Het geheim van het stadsbier BRUGGE Tripel is gelegen in de eigen samenstelling van het kruidenmengsel ‘gruut’, dat haar smaak en aroma verrijkt. In Brugge werd al wie bier brouwde verplicht een ‘gruut’ te gebruiken en dat aan te kopen in het stedelijke kruidenhuis, ‘Gruuthuse’ genaamd. Jan van Brugge en zijn nazaten, die later Van Gruuthuse werden genoemd, kregen tot laat in de 16e eeuw het monopolie op de verkoop van het Brugse ‘gruut’. Terzelfdertijd werden taksen geheven ten voordele van de Graaf van Vlaanderen. In BRUGGE Tripel wordt deze middeleeuwse traditie verdergezet.

Schaarbeekse Oude Kriek

Straffe Hendrik

Straffe Hendrik is een krachtig bier met rijke toetsen van mout en hop.
De familie Straffe Hendrik omvat een blonde tripel, een bruine quadrupel en de tijdelijk verkrijgbare Heritage en Wild. Allen hebben een hoog alcoholgehalte en zijn rijk en volmondig qua smaak.
Ze zijn stevig gehopt en gebrouwen met een subtiele mengeling van speciale moutsoorten van de beste kwaliteit en kennen een aantrekkelijke smaakevolutie over meerdere jaren.

Ename Pater

Ename Pater

Verrassend licht en smaakvol is dit ongefilterd abdijbier, hergist op fles. In de neus voeren citrus, kruiden en hop de boventoon. De afdronk is droog en hoppig door de dry hopping toegepast aan het einde van het brouwproces.

Geur/aroma’s: Frisse aangename neus met nuances van hop en mout, een lichte kruidigheid steekt de kop op.

Smaak: Verfrissend, toetsen van mout en kruiden, mooi verweven bitterheid, korte droge afdronk.

Jus-De-Mer

Jus De Mer

Ons eerste bier, Jus De Mer blond, is meteen een voltreffer.

Zowel bierkenners als occasionele bierdrinkers kunnen deze fruitige blonde tripel zeker appreciëren.

Het is een hoppig bier van hoge gisting van 7,2 °met mooie helderheid.

Goed doordrinkbaar met eigen karakter, mooi in balans en voldoende body.

Jus de mer wordt nog steeds ambachtelijk gebrouwen met natuurlijke ingredienten zonder toevoeging van smaak kleur of ander additieven.
Ongefilterd en gepasteuriseerd.

Aroma: subtiel fruitig en licht gekruid.

Smaak: volmondig met aangename bitterheid en een evenwichtige afdronk.
Foodpairing: mosselen, gerookte zalm, gegrild vlees.

omer-traditional-blond-cleaned-packshot

Omer Blond

OMER. Traditional Blond is een overheerlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles, gebrouwen volgens een traditioneel recept. OMER. dankt zijn fijn, fruitig aroma en subtiele bitterheid aan de zorgvuldig geselecteerde grondstoffen zoals de beste gerstemout uit de Loirestreek en drie aromatische hopsoorten uit Tsjechië, Slovenië en Duitsland

Naast zijn volle smaak en licht bittere afdronk valt OMER. vooral op door zijn goudgele kleur en een alcoholpercentage van 8%.

St Bernardus abt 12

 St.Bernardus Abt 12

St.Bernardus Abt 12 wordt aanzien als één van de beste bieren ter wereld en is dan ook het paradepaardje van onze brouwerij, de absolute top in de hiërarchie van de St. Bernardus bieren. Het is gebrouwen in de klassieke ‘Quadrupel’ stijl volgens het originele recept uit 1946.

Petrus roodBruin

Petrus roodBruin

Petrus Roodbruin is een blend van 33% Petrus Aged Pale, puur foederbier dat 2 jaar rijpt op eiken vaten, en 67% jong bruin bier. In deze blend zorgt het jonge donkere bier voor de roodbruine kleur en de Aged Pale voor de zachtzure smaak. Petrus Roodbruin is een typisch Vlaams roodbruin bier zoals de traditie het vereist.

Fort Lapin 5

Fort Lapin 5 Blanche

Fort Lapin Brewery is een echte ambachtelijke brouwerij ten noorden van de historische stad Brugge. De naam verwijst naar de plaats waar de brouwerij is gevestigd. Deze plaats was vroeger een fort dat in 1664 werd gebouwd om het stadscentrum te verdedigen.