beste-limburg-bier

Beste streekbieren uit Limburg

wilderen-goud-brouwerij-wilderen-bierwebshop

Wilderen Goud

Dit goudkleurig Limburgse biertje is blond en jong van karakter. Het biedt het perfecte alternatief voor een dorstlessende pils of licht abdijbier. Het bier drinkt vlot door.

wilderen-goud-brouwerij-wilderen-bierwebshop

Achelse Trappist

De Trappist Achel wordt sinds 1850 gebrouwen binnen de muren van de Achelse Kluis onder toezicht van de monnikengemeenschap. Tussen de WO I en 1998 werd er geen bier gebrouwen. Vandaag brouwen we 4 verschillende bieren die afgevuld worden op flessen van 33cl of 75cl.

kompel-fles-glas-kriek

Kompel Kriek

Kompel Kriek wordt gemaakt op basis van lager bier vermengd met pure kriekensap. De Kompel kriek heeft een fruitzurige aanzet die zachtjes overgaat in een lichtzoete afdronk.

Een aanrader bij desserten met rode vruchten. Smaakt ook heerlijk in de vorm van een kriek sorbet van Kompel Bier.

Ter-dolen-Tripel

Ter dolen Tripel

Het eerste Limburgs Abdijbier in 1994 gecreëerd op Ter Dolen. Gebrouwen met twee soorten mout en twee edele hopsoorten, hergist op fles. Een volle zachte smaak, een goede dorstlesser. In 2010 door de krant “De Standaard” verkozen tot 3de beste Belgisch Abdijbier.

BLU-Blauwbessenbier

BLU Blauwbessenbier

Super lekker, gezond en zonder kleur-, geur-, smaakstoffen of toegevoegde suikers.

30% echt fruit in een flesje! Het sap bevat veel vezels en goede eigenschappen die ook in de blauwe bessen zitten. Super lekker, gezond en zonder kleur-, geur-, smaakstoffen of toegevoegde suikers.

Sezoens - Brewery-Martens-Blond

Sezoens - Brouwerij Martens / Blond - 6.0%

Sezoens is een speciaal bovengistingsbier dat geprezen wordt voor zijn verfrissende, milde hopsmaak en zijn gouden kleur.

De kenmerkende smaak van Sezoens is het resultaat van een dry hopping proces met enkel de meest aromatische hoppen. Een lichte bruis die leidt naar een stevige en romige kraag maakt dit aromatische bier af.

Bee honey - Ultima

Bee honey - Ultima

Een blond bier met toevoeging van honing van de Hasseltse Imkerij Severi Marc. Het bier bevat de zoete toets van honing met licht kruidige aromaten. Dit blond bier geeft een warm mondgevoel. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7% en is te verkrijgen in flesjes van 33cl.

Limburgse-witte

Limburgse witte

Mout, tarwe, hop, koriander, gedroogde citroenschil en water. Zelfs de vroegste gegevens vermelden deze ingrediënten voor het brouwen van een witbier.

Het tijdperk van dit witbier begon rond het jaar 1445, toen de monniken hun tijd verdeelden tussen gebed, liefdadigheidswerken, wijnbereiding en bierbrouwen.

Ze ontdekten hoe ze dit lichtzure witte bier konden maken. In latere jaren ontwikkelde men een voorliefde voor exotische kruiden en specerijen, geïmporteerd uit de koloniën.

Dit leidde tot de toevoeging van koriander en sinaasappelschil.