arrow_drop_up arrow_drop_down
22 mei 2020 
in Limburg

Haringhapje

  • Enkele takjes dille
  • Enkele sprieten bieslook 1 koffielepel roze peperbolletjes
  • 2 eetlepels verse roomkaas 1 eetlepel zure room
  • 4 sneetjes La Cress zuurdesembrood
  • 2 haringfilets in ’t zuur (met ui, bv. van Poolster) peper& zout

Snipper de dille en de bieslook zo fijn mcq=lijk. Plet de roze peperballetjes. Meng met de roomkaas. Voeg de zure room toe, proef en kruid bij met zout en peper. Snijd de korsten van het La Cress brood en snijd uit elk sneetje 2 identieke driehoeken. Laat de zure haring even uitlekken, snij elke filet overlangs in twee en dan middendoor. Leg op elk boterhammetje een toefje kruidenkaas, een kwartje zure haringfilet en een paar ringen opgelegde ui.

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen