Hoe kun je opvallen met een uniek relatiegeschenk?
24 juni 2023 
2 min. leestijd

Hoe kun je opvallen met een uniek relatiegeschenk?

Hoe kun je opvallen met een uniek relatiegeschenk?

Bepaal je doelgroep en budget

Voordat je begint met het bedenken van een uniek relatiegeschenk, is het belangrijk om eerst je doelgroep en budget te bepalen. Wie zijn je klanten en wat vinden zij belangrijk? Wat is je budget voor het relatiegeschenk? Door deze vragen te beantwoorden, kun je gerichter zoeken naar een passend geschenk en voorkom je dat je te veel geld uitgeeft aan een geschenk dat niet aansluit bij de wensen van je doelgroep. Houd bij het bepalen van je budget ook rekening met de hoeveelheid geschenken die je wilt geven en de eventuele kosten voor het bedrukken of personaliseren van het geschenk.

Kies voor een persoonlijk en relevant geschenk

Een persoonlijk en relevant relatiegeschenk kan het verschil maken tussen een standaard cadeau en een geschenk dat echt gewaardeerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan een cadeau dat past bij de interesses of hobby's van de ontvanger, of een geschenk dat aansluit bij de branche waarin de ontvanger werkzaam is. Door te kiezen voor een persoonlijk en relevant geschenk laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets passends te vinden en dat wordt zeker gewaardeerd. Bovendien vergroot je hiermee de kans dat het geschenk ook daadwerkelijk gebruikt wordt en niet ergens in een la belandt.

Maak gebruik van duurzame materialen

Door gebruik te maken van duurzame materialen voor je relatiegeschenken, laat je niet alleen zien dat je geeft om het milieu, maar ook om de ontvanger van het geschenk. Duurzame materialen zijn namelijk vaak van hogere kwaliteit en gaan langer mee, waardoor de ontvanger langer plezier heeft van het geschenk. Bovendien draagt het bij aan een positief imago van jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een notitieboekje van gerecycled papier, een drinkfles van roestvrij staal of een tas van biologisch katoen. Door te kiezen voor duurzame materialen maak je niet alleen een statement, maar geef je ook een uniek en waardevol relatiegeschenk.

Voeg een persoonlijke touch toe

Een persoonlijke touch toevoegen aan je relatiegeschenk kan het verschil maken tussen een standaard cadeau en een uniek geschenk dat echt gewaardeerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een persoonlijke boodschap of het laten bedrukken van het geschenk met de naam of het logo van de ontvanger. Ook kun je ervoor kiezen om het geschenk te personaliseren door het aan te passen aan de interesses of hobby's van de ontvanger. Door een persoonlijke touch toe te voegen, laat je zien dat je echt hebt nagedacht over het geschenk en dat je de ontvanger waardeert.

Laat het geschenk opvallen met een originele verpakking

Een originele verpakking kan ervoor zorgen dat jouw relatiegeschenk nog meer opvalt. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde verpakking met het logo van jouw bedrijf erop. Of kies voor een opvallende kleur of vorm die past bij het geschenk. Ook kun je ervoor kiezen om het geschenk te verpakken in een duurzame verpakking, zoals een herbruikbare tas of een gerecyclede doos. Door te kiezen voor een originele verpakking laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het geschenk en dat je het belangrijk vindt om op te vallen bij de ontvanger.

Overweeg een maatwerk geschenk

Een maatwerk geschenk kan een geweldige manier zijn om op te vallen en indruk te maken op je klanten of relaties. Door een geschenk te personaliseren met bijvoorbeeld het logo van je bedrijf of de naam van de ontvanger, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat je de ontvanger waardeert. Bovendien kan een maatwerk geschenk ook functioneel zijn, zoals een gepersonaliseerde mok of notitieboekje. Het is belangrijk om te overwegen wat de ontvanger nodig heeft en wat bij hem of haar past, zodat het geschenk niet alleen uniek is, maar ook nuttig.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen