Hoe maak je indruk met originele relatiegeschenken?
23 juni 2023 
2 min. leestijd

Hoe maak je indruk met originele relatiegeschenken?

Hoe maak je indruk met originele relatiegeschenken?

Bepaal je doelgroep en budget

Het bepalen van je doelgroep en budget is een belangrijke eerste stap bij het kiezen van originele relatiegeschenken. Denk goed na over wie je wilt bereiken en wat hun interesses en behoeften zijn. Op basis daarvan kun je een passend geschenk kiezen dat aansluit bij hun wensen en verwachtingen. Daarnaast is het belangrijk om een budget vast te stellen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en binnen de gestelde financiële grenzen blijft. Door deze zaken goed in kaart te brengen, kun je gericht op zoek gaan naar relatiegeschenken die indruk maken en bijdragen aan het versterken van de band met je klanten of relaties.

Kies voor een persoonlijke touch

Een persoonlijke touch kan het verschil maken bij het geven van relatiegeschenken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een persoonlijke boodschap of het laten bedrukken van het geschenk met de naam of het logo van de ontvanger. Ook kun je kiezen voor een geschenk dat past bij de interesses of hobby's van de ontvanger. Door op deze manier aandacht te besteden aan de persoonlijke voorkeuren van de ontvanger, laat je zien dat je echt hebt nagedacht over het geschenk en dat wordt zeker gewaardeerd.

Denk buiten de standaard relatiegeschenken

Het is belangrijk om te beseffen dat relatiegeschenken niet altijd standaard hoeven te zijn. Door buiten de gebaande paden te denken, kun je een blijvende indruk achterlaten bij je klanten en relaties. Kies bijvoorbeeld voor een relatiegeschenk dat past bij de interesses of hobby's van de ontvanger, of ga voor een duurzaam en milieuvriendelijk cadeau. Ook kun je denken aan gepersonaliseerde geschenken, zoals bedrukte mokken of tassen met de naam van de ontvanger erop. Door creatief te zijn en te kiezen voor originele relatiegeschenken, laat je zien dat je echt om je klanten geeft en dat je bereid bent om net dat beetje extra te doen om hen tevreden te stellen.

Houd rekening met de verpakking

De verpakking van een relatiegeschenk is minstens zo belangrijk als het cadeau zelf. Een mooie verpakking zorgt ervoor dat het geschenk extra opvalt en de ontvanger zich extra gewaardeerd voelt. Kies daarom voor een verpakking die past bij de uitstraling van het geschenk en bij de huisstijl van jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een luxe cadeauverpakking met een strik of een bedrukte tas of doos. Ook kun je overwegen om het geschenk te laten personaliseren met de naam of het logo van de ontvanger. Zo maak je niet alleen indruk met het geschenk zelf, maar ook met de presentatie ervan.

Vergeet de follow-up niet

Een belangrijk aspect van het geven van relatiegeschenken is de follow-up. Het is van groot belang om na het geven van het geschenk contact te blijven houden met de ontvanger. Stuur bijvoorbeeld een bedankbriefje of bel op om te vragen hoe het geschenk bevalt. Dit toont aan dat je geïnteresseerd bent in de relatie en dat je waarde hecht aan de ontvanger. Bovendien kan het leiden tot nieuwe kansen en mogelijkheden voor samenwerking in de toekomst. Vergeet dus niet om de follow-up niet te vergeten na het geven van een origineel relatiegeschenk.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen