Ons land staat bekend om zijn chocolade, wafels, mosselen, frieten- Maar ook om zijn vele soorten bier en abdijkazen. Logisch dus dat we aandacht besteden aan die combinatie. Hier zijn een paar tips om de perfecte harmonie te vinden.
Enkele tips voor een geslaagde kaas bier pairing
- Begin de degustatie met de zachtste kaas en lichtste bieren, en eindig met de meer uitgesproken smaken.
- Haal de kazen uit de koelkast 45 minuten voor je begint te proeven. Ook het bier moet weliswaar fris maar niet
te koud zijn, om al zijn aroma’s te behouden. - Denk eraan naast de kaasplank ook een selectie fruit,
noten en brood op tafel te zetten.
De beste kaas bier combinaties
- Kaas met schimmelkorst -> lichte blonde bieren, amberbier
- Kaas met zachte korst -> sterke blonde-, bruine en amberbieren
- Kaas met geperste, rauwe korst -> bruin bier, fruitbieren
- Verse kaas -> witbier, lichte blonde bieren
- Fromage à pâte pressée cuite -> Fruitbieren
- Fromage à pâte persillée -> amberbier, bruin bier