arrow_drop_up arrow_drop_down
2 september 2020 

Kaastaart met Cuberdon

Kaastaart met Cuberdon Gemaakt door Jessica Loos

Benodigdheden: (voor 7 éénpersoonstaartjes)
• 50 gr suiker
• 1 eieren
• 175 gr platte kaas
• 125 ml volle room
• 3 blaadjes gelatine
• 50 gr Cuberdon siroop
Voor de afwerking: crumble van Cuberdon, Cuberdon siroop en Cuberdon snoepjes

Werkwijze:
Klop 50 gr suiker met de eierdooier tot een luchte gele massa.
Meng voorzichtig de plattekaas door dit mengsel.
Klopt daarna de room op tot yoghurt dikte en meng dit onder het mengsel.
Klop daarna het eiwit op en meng deze tevens voorzichtig door het beslag.
Week de gelatineblaadjes 5 min in koud water.
Wanneer de blaadjes slap zijn, laat je ze uitlekken. Verwarm de cuberdonsiroop op een zeer licht vuurtje en roer de gelatine er onder zodanig deze volledig is opgelost. Voeg daarna de cuberdonsiroop onder het plattekaas/roommengsel. Let er op dat de siroop niet te warm is, anders zal de luchtigheid van het beslag verdwijnen.
Nu kan je uw taart met het mengsel vullen en laat minstens 2u opstijven in de frigo.
Voor de afwerking kan je nog siroop gebruiken, maar ook de Cuberdon crumble en uiteraard de snoepjes zelf.

Kaastaart met Cuberdon By Jessica Loos

Kaastaart met Cuberdon By Jessica Loos

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen