Originele relatiegeschenken voor een geslaagde kerstperiode
04 juli 2023 
6 min. leestijd

Originele relatiegeschenken voor een geslaagde kerstperiode

Duurzame relatiegeschenken

Eco-vriendelijke cadeaus voor een groenere kerst

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun relatiegeschenken duurzaam en eco-vriendelijk te maken. Dit past bij de groeiende bewustwording rondom het belang van een groenere levensstijl en het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Gelukkig zijn er genoeg opties voor eco-vriendelijke cadeaus voor de kerstperiode. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare waterflessen, bamboe servies, biologische thee of fairtrade chocolade. Door te kiezen voor deze duurzame cadeaus laat je niet alleen zien dat je geeft om je relaties, maar ook om de planeet.

Herbruikbare en recyclebare geschenken

Herbruikbare en recyclebare geschenken zijn een geweldige manier om uw bedrijf te promoten en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere wereld. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare koffiemokken, waterflessen of boodschappentassen met uw bedrijfslogo erop. Deze geschenken zijn niet alleen praktisch, maar ook milieuvriendelijk omdat ze kunnen worden hergebruikt en minder afval produceren. U kunt ook kiezen voor geschenken gemaakt van gerecyclede materialen, zoals notitieboekjes of pennen. Door te kiezen voor herbruikbare en recyclebare geschenken laat u zien dat uw bedrijf begaan is met het milieu en draagt u bij aan een duurzamere toekomst.

Biologische en fairtrade producten

Biologische en fairtrade producten zijn tegenwoordig steeds populairder als relatiegeschenk. Deze producten zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de lokale gemeenschappen waar ze vandaan komen. Denk bijvoorbeeld aan biologische koffiebonen uit Colombia of fairtrade chocolade uit Ghana. Door te kiezen voor biologische en fairtrade producten laat je als bedrijf zien dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt en dat je geeft om de wereld om ons heen. Bovendien zijn deze producten vaak van hoge kwaliteit en zullen ze zeker gewaardeerd worden door je relaties.

Persoonlijke relatiegeschenken

Gepersonaliseerde cadeaus met bedrijfslogo

Gepersonaliseerde cadeaus met bedrijfslogo zijn een geweldige manier om uw bedrijf te promoten tijdens de feestdagen. Door uw logo op een cadeau te plaatsen, zorgt u ervoor dat uw bedrijf opvalt en dat uw klanten uw merk herinneren. Er zijn talloze opties beschikbaar, van gepersonaliseerde mokken en pennen tot bedrukte tassen en kleding. Het is een slimme investering die uw bedrijf kan helpen om zich te onderscheiden van de concurrentie en uw klanten te laten zien dat u om hen geeft.

Handgeschreven kaarten met persoonlijke boodschap

Een handgeschreven kaart met een persoonlijke boodschap is een eenvoudige maar effectieve manier om waardering te tonen aan klanten en zakenpartners tijdens de kerstperiode. Het laat zien dat je de tijd hebt genomen om iets speciaals te creëren en dat je hun relatie waardeert. Het is ook een geweldige manier om je merk te promoten en een blijvende indruk achter te laten. Zorg ervoor dat de kaart past bij de stijl van je bedrijf en dat de boodschap oprecht is. Een persoonlijke touch kan het verschil maken tussen een gewoon relatiegeschenk en een onvergetelijk cadeau.

Maatwerk geschenken op basis van interesses en voorkeuren

Maatwerk geschenken op basis van interesses en voorkeuren zijn een geweldige manier om uw waardering te tonen voor uw klanten en medewerkers. Door te laten zien dat u hun interesses en voorkeuren begrijpt, kunt u een blijvende indruk achterlaten en uw relatie versterken. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde geschenken zoals mokken met hun favoriete sportteam, notitieboekjes met hun naam erop of zelfs een gepersonaliseerde fles wijn met hun favoriete druivensoort. Door te investeren in maatwerk geschenken, laat u zien dat u uw klanten en medewerkers waardeert en dat u bereid bent om extra moeite te doen om hen tevreden te stellen.

Lokale relatiegeschenken

Producten van lokale ondernemers

Producten van lokale ondernemers zijn een geweldige manier om uw bedrijf te laten zien dat u betrokken bent bij de gemeenschap en dat u de lokale economie ondersteunt. Bovendien zijn deze producten vaak uniek en van hoge kwaliteit, waardoor ze perfect zijn als origineel relatiegeschenk. Denk bijvoorbeeld aan ambachtelijke kaas, versgebakken brood, lokale wijn of bier, handgemaakte sieraden of kunstwerken. Door deze producten te geven, laat u niet alleen uw waardering zien voor uw klanten en zakenpartners, maar draagt u ook bij aan de groei en ontwikkeling van de lokale gemeenschap.

Streekgebonden delicatessen en dranken

Een andere geweldige manier om uw klanten en medewerkers te verrassen tijdens de kerstperiode is door streekgebonden delicatessen en dranken cadeau te geven. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke fles wijn uit de regio of een mandje vol met lokale lekkernijen zoals kaas, worst en chocolade. Door deze geschenken te geven, laat u zien dat u oog heeft voor de lokale cultuur en tradities en dat u uw klanten en medewerkers wilt laten genieten van de beste producten uit de regio. Bovendien zijn streekgebonden delicatessen en dranken vaak uniek en exclusief, waardoor uw geschenk extra bijzonder wordt.

Culturele en historische souvenirs uit de regio

Als u op zoek bent naar een uniek relatiegeschenk dat de cultuur en geschiedenis van de regio weerspiegelt, dan zijn culturele en historische souvenirs een geweldige optie. Denk bijvoorbeeld aan traditionele kledingstukken, lokale ambachten of historische replica's. Deze geschenken zijn niet alleen origineel, maar ook educatief en kunnen een geweldige manier zijn om uw bedrijf te promoten terwijl u de lokale gemeenschap ondersteunt. Overweeg om samen te werken met lokale kunstenaars en ambachtslieden om een uniek en authentiek geschenk te creëren dat uw klanten en zakenpartners zeker zullen waarderen.

Technologische relatiegeschenken

Gadgets en accessoires voor smartphones en tablets

In deze moderne tijd zijn gadgets en accessoires voor smartphones en tablets zeer populair als relatiegeschenk. Denk bijvoorbeeld aan draadloze opladers, telefoonhoesjes met bedrijfslogo of styluspennen. Deze geschenken zijn niet alleen handig, maar ook trendy en zorgen voor een positieve associatie met het bedrijf. Bovendien worden ze dagelijks gebruikt, waardoor de ontvanger regelmatig aan het bedrijf zal denken. Kies voor een origineel en praktisch geschenk dat past bij de doelgroep en het imago van het bedrijf.

Slimme en duurzame apparaten voor thuis en op kantoor

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van duurzaamheid en willen graag hun steentje bijdragen aan een beter milieu. Daarom zijn slimme en duurzame apparaten voor thuis en op kantoor een populair relatiegeschenk geworden. Denk bijvoorbeeld aan een slimme thermostaat die automatisch de temperatuur aanpast aan de hand van jouw dagelijkse routine, of een waterbesparende douchekop die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Ook op kantoor zijn er tal van duurzame opties, zoals een energiezuinige printer of een slimme prullenbak die afval scheidt en recycleert. Met deze slimme en duurzame apparaten geef je niet alleen een origineel relatiegeschenk, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld.

Virtual reality en augmented reality ervaringen

Virtual reality en augmented reality ervaringen zijn de nieuwste trend op het gebied van relatiegeschenken. Met deze technologieën kunnen bedrijven hun klanten en partners een unieke en interactieve ervaring bieden. Denk bijvoorbeeld aan een virtuele rondleiding door het bedrijf of een augmented reality spel waarbij het logo van het bedrijf centraal staat. Door deze innovatieve relatiegeschenken te geven, laat je zien dat jouw bedrijf voorop loopt in de nieuwste ontwikkelingen en dat je waarde hecht aan een persoonlijke en bijzondere relatie met je klanten en partners.

Creatieve relatiegeschenken

Kunstzinnige en design cadeaus

Als je op zoek bent naar een uniek relatiegeschenk dat indruk maakt, dan zijn kunstzinnige en design cadeaus een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig kunstwerk voor aan de muur, een designlamp of een bijzonder vormgegeven vaas. Deze cadeaus zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook functioneel en duurzaam. Bovendien stralen ze creativiteit en originaliteit uit, wat perfect past bij de feestelijke kerstperiode. Kies voor een cadeau dat past bij de stijl en smaak van je relaties en je zult zeker een blijvende indruk achterlaten.

DIY-pakketten voor creatieve activiteiten

DIY-pakketten zijn een geweldige manier om uw klanten en medewerkers te laten zien dat u om hen geeft tijdens de kerstperiode. Deze pakketten bevatten alles wat nodig is om creatieve activiteiten uit te voeren, zoals het maken van kerstversieringen, het bakken van koekjes of het maken van kaarsen. Door deze pakketten aan te bieden, geeft u uw klanten en medewerkers de mogelijkheid om hun creativiteit te uiten en te genieten van de feestelijke sfeer. Bovendien kunnen deze DIY-pakketten ook worden gepersonaliseerd met uw bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap, waardoor ze nog specialer worden.

Inspirerende boeken en magazines

Inspirerende boeken en magazines zijn altijd een goed idee als relatiegeschenk. Het is een cadeau dat lang meegaat en waar de ontvanger nog lang plezier van kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan een mooi kookboek, een inspirerend managementboek of een glossy magazine. Door het cadeau af te stemmen op de interesses van de ontvanger, laat je zien dat je echt hebt nagedacht over het geschenk. Bovendien kan het cadeau ook nog eens zorgen voor nieuwe inspiratie en ideeën. Een perfect cadeau voor de kerstperiode!

Culinaire relatiegeschenken

Gourmet en delicatessen pakketten

Een andere optie voor originele relatiegeschenken zijn gourmet en delicatessen pakketten. Deze pakketten zijn perfect voor de feestdagen en bieden een scala aan lekkernijen om van te genieten. Denk aan heerlijke kazen, fijne vleeswaren, luxe olijfolie en balsamico azijn, en zelfs zoete lekkernijen zoals chocolade en nougat. Door te kiezen voor een gourmet en delicatessen pakket, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het vinden van een persoonlijk en smakelijk cadeau voor je relaties. Bovendien kunnen deze pakketten worden aangepast aan de voorkeuren van de ontvanger, waardoor het een extra speciaal cadeau wordt.

Kookboeken en culinaire workshops

Kookboeken en culinaire workshops zijn perfecte geschenken voor de foodies onder ons. Een kookboek biedt inspiratie en nieuwe recepten om uit te proberen tijdens de feestdagen. Een culinaire workshop is een leuke en leerzame ervaring waarbij men nieuwe kooktechnieken kan leren en gerechten kan bereiden onder begeleiding van een professionele chef-kok. Het is een origineel cadeau dat zeker in de smaak zal vallen bij de ontvanger.

Exclusieve wijnen en champagne

Exclusieve wijnen en champagne zijn altijd een geweldig cadeau-idee voor de feestdagen. Of het nu gaat om een fles van de favoriete wijn van uw klant of een luxe champagne om het nieuwe jaar in te luiden, er is voor elk wat wils. Kies voor een gepersonaliseerde fles met uw bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap om het cadeau extra speciaal te maken. Bovendien kunt u ervoor kiezen om een wijnproeverij of champagne-ervaring cadeau te doen, wat een geweldige manier is om uw klanten te bedanken en tegelijkertijd een onvergetelijke ervaring te bieden.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen