Perrette-Chocolade

Perrette Chocolade

De oudste chocoladereep ter wereld

Perrette chocolade online

Perrette chocolade

Perrette staat voor eerlijke, lekkere chocolade met een zo gunstig mogelijke ecologische voetafdruk. Daarom worden de repen in kleine hoeveelheden gemaakt door lokale, ambachtelijke chocolatiers en met Belgische chocolade. Door deze korte keten in tijd en ruimte, biedt Perrete een grotere garantie voor de versheid en smaak.

De verpakking bestaat enkel uit papier. Dit is gemakkelijk te recycleren en 100% composterrbaar. Perrete heeft hoogstwaarschijnlijk de meest milieuvriendelijke chocoladeverpakking van alle chocoladeproducten

Historiek

Perrette was het succesproduct van Chocolaterie Meurisse, gesticht in 1845 en daarmee de eerste chocoladefabriek van België. De chocoladereep bestaat sinds 1890 maar het merk Perrette werd pas in 1904 gedeponeerd. De Manoeuvre reep van Kwatta werd ook omstreeks 1890 gelanceerd, maar stopte in 1970. Perrette bleef en is daardoor de oudste chocoladereep ter wereld.

In 1969 wordt Chocolaterie Meurisse verkocht aan General Biscuits Company. Niettegenstaande het succes van Perrette wordt de productie in 1986 gestopt.

In 2017 wordt de Perrette reep op basis van het oude recept opnieuw uitgegeven.

De doelstelling is om deze reep terug te brengen naar zijn oorsprong: een ambachtelijk kwalitatief product zoals het in 1904 door Meurisse werd uitgebracht.


Chocolaterie-Meurisse  Chocolaterie-Meurisse  null

Het melkmeisje Perrette

De naam komt uit ‘Het melkmeisje en de melkkan’, een fabel uit 1678 van Jean de La Fontaine, waarin Perrette de hoofdrol speelt.

Perrette is een ondernemende boerin die op weg naar het dorp begint te dromen van wat ze allemaal gaat doen met de opbrengst van haar melk: eieren kopen, kippen kweken, een varken, een koe, een kalf, … Uit enthousiasme begint ze te huppelen en de melkkan valt in stukken uiteen op de grond.

De moraal: dromen mag, maar laat je niet te ver meeslepen want je verliest niet alleen waar je van droomt, ook wat je al hébt!

Perrette chocolade

Perrette Chocolade, the best!

  • De oudste chocoladereep ter wereld
  • Vijf smaken
  • Zoet met minder suiker
  • Korte keten in tijd en ruimte
  • Milieuvriendelijke chocoladeverpakking
Perrette chocolade melk
€ 5,56
€ 5,25

Perrette Melkchocolade

De melkchocolade is een Belgische chocolade (34% cacao ) met minder suiker (38,8%). Het zoetgevoel is hoger omdat een deel van de melk rollergedroogd is. Dit geeft de chocolade, zonder toevoeging van suiker, een gekarameliseerde toets.

De reep melk bestaat sinds 1890 maar werd pas in 1904 gedeponeerd.