Tips voor het kiezen van het perfecte originele relatiegeschenk.
01 juli 2023 
6 min. leestijd

Tips voor het kiezen van het perfecte originele relatiegeschenk.

Bepaal het doel van het relatiegeschenk

Wat wilt u bereiken met het geven van het relatiegeschenk?

Het is belangrijk om na te denken over wat u wilt bereiken met het geven van het relatiegeschenk. Wilt u uw waardering tonen voor de samenwerking met uw klant of wilt u juist nieuwe klanten aantrekken? Wilt u de naamsbekendheid van uw bedrijf vergroten of wilt u uw klanten aanmoedigen om terug te komen? Door duidelijk te bepalen wat uw doel is, kunt u gerichter zoeken naar het perfecte relatiegeschenk dat past bij uw doelstellingen en uw bedrijf.

Wie is de doelgroep?

Bij het kiezen van het perfecte originele relatiegeschenk is het belangrijk om te weten wie de doelgroep is. Denk na over de interesses en behoeften van de ontvangers. Zijn het klanten, leveranciers of werknemers? Wat is hun leeftijd, geslacht en beroep? Door deze vragen te beantwoorden, kun je een beter idee krijgen van wat voor soort geschenk het meest geschikt is. Het is belangrijk om een relatiegeschenk te kiezen dat past bij de doelgroep en dat ze zullen waarderen.

Wat past bij uw bedrijf en de ontvanger?

Bij het kiezen van een relatiegeschenk is het belangrijk om rekening te houden met zowel uw bedrijf als de ontvanger. Het geschenk moet passen bij de waarden en het imago van uw bedrijf, zodat het een positieve indruk achterlaat bij de ontvanger. Daarnaast is het van belang om te weten wie de ontvanger is en wat zijn of haar interesses zijn. Zo kunt u een geschenk kiezen dat persoonlijk en relevant is, wat de kans vergroot dat het geschenk gewaardeerd wordt en gebruikt zal worden. Door deze factoren in overweging te nemen, kunt u het perfecte originele relatiegeschenk kiezen dat past bij uw bedrijf en de ontvanger.

Denk na over de boodschap

Wat wilt u uitdragen met het relatiegeschenk?

Het is belangrijk om na te denken over wat u wilt uitdragen met het relatiegeschenk. Wilt u bijvoorbeeld laten zien dat uw bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan? Kies dan voor een relatiegeschenk dat gemaakt is van gerecyclede materialen of dat op een andere manier bijdraagt aan een beter milieu. Wilt u juist laten zien dat uw bedrijf innovatief is? Kies dan voor een relatiegeschenk dat vernieuwend is en bijvoorbeeld gebruik maakt van de nieuwste technologieën. Door goed na te denken over wat u wilt uitdragen met het relatiegeschenk, kunt u ervoor zorgen dat het geschenk niet alleen gewaardeerd wordt, maar ook bijdraagt aan de uitstraling van uw bedrijf.

Hoe kunt u uw bedrijf op een originele manier presenteren?

Er zijn verschillende manieren om uw bedrijf op een originele manier te presenteren. Een idee is om een evenement te organiseren waarbij u uw producten of diensten kunt demonstreren. U kunt ook een creatieve marketingcampagne opzetten, zoals het maken van een grappige video of het organiseren van een wedstrijd op social media. Een andere optie is om samen te werken met een influencer of een bekende persoonlijkheid om uw merk te promoten. Door op een originele manier te presenteren, kunt u de aandacht trekken van potentiële klanten en uw merk op een positieve manier in de schijnwerpers zetten.

Hoe kunt u uw waardering tonen aan de ontvanger?

Er zijn verschillende manieren om uw waardering te tonen aan de ontvanger van uw relatiegeschenk. Allereerst kunt u ervoor kiezen om het geschenk persoonlijk te overhandigen en daarbij uw dankbaarheid uit te spreken. Daarnaast kunt u een handgeschreven kaartje toevoegen aan het geschenk waarin u uw waardering nogmaals benadrukt. Ook kunt u ervoor kiezen om het geschenk te personaliseren met bijvoorbeeld de naam van de ontvanger of het logo van zijn of haar bedrijf. Op deze manier laat u zien dat u echt aandacht heeft besteed aan het geschenk en dat u de ontvanger waardeert.

Kies voor kwaliteit

Kies voor een relatiegeschenk van goede kwaliteit

Een relatiegeschenk van goede kwaliteit is niet alleen duurzaam, maar het laat ook een goede indruk achter bij de ontvanger. Kies daarom voor een geschenk dat lang meegaat en van hoogwaardige materialen is gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een luxe pen, een mooie mok of een stijlvolle tas. Door te investeren in een kwalitatief relatiegeschenk, laat je zien dat je waarde hecht aan de relatie met de ontvanger en dat je oog hebt voor detail. Bovendien zal de ontvanger het geschenk langer gebruiken en daardoor vaker aan jou en je bedrijf denken.

Laat het relatiegeschenk bedrukken met uw logo of boodschap

Het bedrukken van uw relatiegeschenk met uw logo of boodschap is een slimme manier om uw merk te promoten. Het zorgt ervoor dat uw bedrijf opvalt en herinnerd wordt door de ontvanger. Kies daarom voor een relatiegeschenk dat geschikt is om te bedrukken, zoals pennen, mokken of tassen. Zorg er wel voor dat de bedrukking van goede kwaliteit is en dat uw logo of boodschap duidelijk leesbaar is. Op deze manier zorgt u voor een blijvende indruk bij uw klanten en relaties.

Kies voor duurzame materialen en producten

Als je op zoek bent naar een origineel relatiegeschenk, is het belangrijk om te kiezen voor duurzame materialen en producten. Dit draagt niet alleen bij aan een beter milieu, maar laat ook zien dat je als bedrijf bewust bezig bent met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kies bijvoorbeeld voor producten gemaakt van gerecyclede materialen of voor producten die lang meegaan en daardoor minder snel vervangen hoeven te worden. Denk hierbij aan een duurzame waterfles, een herbruikbare koffiebeker of een tas van biologisch katoen. Door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken laat je niet alleen zien dat je om het milieu geeft, maar ook om je relaties en klanten.

Houd rekening met het budget

Bepaal van tevoren het budget voor het relatiegeschenk

Het bepalen van het budget voor het relatiegeschenk is een belangrijke stap in het proces van het kiezen van het perfecte originele relatiegeschenk. Het is belangrijk om te weten hoeveel geld er beschikbaar is om uit te geven, zodat er geen onnodige kosten worden gemaakt. Het budget kan variëren afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de relatie met de ontvanger van het geschenk. Het is belangrijk om een realistisch budget te bepalen en rekening te houden met alle kosten, inclusief verpakking en verzending. Door van tevoren het budget vast te stellen, kan er gericht gezocht worden naar relatiegeschenken die binnen het budget passen en kan er een weloverwogen keuze worden gemaakt.

Kies voor een origineel relatiegeschenk binnen uw budget

Het is belangrijk om een budget te bepalen voordat u begint met het zoeken naar een origineel relatiegeschenk. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, van goedkope tot dure geschenken. Door uw budget te bepalen, kunt u gericht zoeken naar geschenken die binnen uw prijsklasse passen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het niet altijd nodig is om veel geld uit te geven aan een relatiegeschenk. Een klein, maar doordacht geschenk kan net zo waardevol zijn als een duurder cadeau.

Vergeet niet de kosten voor bedrukking en verzending mee te nemen

Bij het kiezen van een relatiegeschenk is het belangrijk om niet alleen naar de kosten van het product zelf te kijken, maar ook naar de kosten voor bedrukking en verzending. Het bedrukken van het geschenk met uw bedrijfslogo of boodschap kan extra kosten met zich meebrengen, afhankelijk van het aantal kleuren en de grootte van de bedrukking. Daarnaast moet u ook rekening houden met de verzendkosten, vooral als u het geschenk naar meerdere ontvangers wilt sturen. Het is daarom verstandig om deze kosten van tevoren te berekenen en mee te nemen in uw budget, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Overweeg de verpakking

Kies voor een mooie en passende verpakking

Een mooie en passende verpakking kan het verschil maken bij het geven van een relatiegeschenk. Het laat zien dat je aandacht hebt besteed aan de presentatie en het geeft de ontvanger een extra gevoel van waardering. Kies daarom voor een verpakking die past bij het geschenk en bij de uitstraling van jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een luxe geschenkdoos of een op maat gemaakte verpakking met jouw bedrijfslogo erop. Door te investeren in een mooie verpakking, maak je het geven van een relatiegeschenk nog specialer en onvergetelijker.

Laat de verpakking bedrukken met uw logo of boodschap

Het bedrukken van de verpakking van uw relatiegeschenk met uw logo of boodschap is een slimme manier om uw merk te promoten. Het zorgt ervoor dat uw bedrijf opvalt en dat uw klanten uw naam onthouden. Bovendien geeft het een professionele uitstraling aan uw geschenk en laat het zien dat u aandacht besteedt aan de details. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor het bedrukken van de verpakking, zoals zeefdruk, digitale druk of foliedruk. Kies de optie die het beste past bij uw budget en de uitstraling die u wilt creëren. Vergeet niet om uw logo of boodschap duidelijk en opvallend te plaatsen, zodat het niet over het hoofd gezien wordt.

Zorg voor een persoonlijke touch door een handgeschreven kaartje toe te voegen

Een handgeschreven kaartje toevoegen aan je relatiegeschenk is een eenvoudige manier om een persoonlijke touch toe te voegen. Het laat zien dat je tijd en moeite hebt gestoken in het kiezen van het geschenk en het schrijven van een bericht. Het kaartje kan ook dienen als een manier om je dankbaarheid te tonen voor de relatie die je hebt met de ontvanger. Zorg ervoor dat het bericht kort en oprecht is en dat het past bij de gelegenheid en de relatie die je hebt met de ontvanger. Een handgeschreven kaartje kan het verschil maken tussen een gewoon relatiegeschenk en een geschenk dat echt gewaardeerd wordt.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen