Vijf unieke ideeën voor originele relatiegeschenken
05 juli 2023 
8 min. leestijd

Vijf unieke ideeën voor originele relatiegeschenken

1. Personaliseerbaar relatiegeschenk

Voeg een persoonlijk tintje toe

Een persoonlijk tintje toevoegen aan relatiegeschenken is een geweldige manier om uw waardering en betrokkenheid bij uw klanten en zakenpartners te tonen. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen. Een idee is om relatiegeschenken te laten bedrukken met de naam of het logo van de ontvanger. Dit zorgt ervoor dat het geschenk uniek en speciaal aanvoelt. Een andere optie is om een persoonlijke boodschap toe te voegen aan het relatiegeschenk. Dit kan een handgeschreven briefje zijn of een gepersonaliseerde kaart. Door een persoonlijk tintje toe te voegen, laat u zien dat u de ontvanger echt waardeert en dat u de moeite heeft genomen om iets speciaals voor hen te creëren.

Maak gebruik van de ontvanger's naam of initialen

Een van de meest persoonlijke manieren om een relatiegeschenk extra speciaal te maken, is door gebruik te maken van de naam of initialen van de ontvanger. Door het toevoegen van deze persoonlijke touch laat je zien dat je echt hebt nagedacht over het cadeau en dat het speciaal voor hen is gemaakt. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gepersonaliseerd item, zoals een mok of een sleutelhanger, waarop de naam of initialen van de ontvanger worden gegraveerd. Dit zorgt niet alleen voor een uniek en origineel cadeau, maar ook voor een blijvende herinnering aan jullie relatie. Daarnaast kun je ook denken aan het laten bedrukken van de naam of initialen op kledingstukken, zoals een gepersonaliseerd T-shirt of een geborduurde trui. Op deze manier kan de ontvanger met trots zijn of haar cadeau dragen en zal het altijd een speciale betekenis hebben. Kortom, door gebruik te maken van de ontvanger's naam of initialen geef je een relatiegeschenk dat niet alleen praktisch is, maar ook een persoonlijke touch heeft.

Kies voor een relatiegeschenk met een persoonlijke boodschap

Een relatiegeschenk met een persoonlijke boodschap is een geweldige manier om uw waardering en dankbaarheid te tonen aan uw zakelijke partners en klanten. Het toevoegen van een persoonlijke touch aan het geschenk maakt het extra speciaal en laat zien dat u de ontvanger echt waardeert. Er zijn verschillende manieren om een persoonlijke boodschap toe te voegen aan uw relatiegeschenk. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gepersonaliseerd kaartje met een handgeschreven boodschap, waarin u uw dankbaarheid en goede wensen uitdrukt. Een andere optie is om het relatiegeschenk zelf te laten bedrukken met een persoonlijke boodschap, zoals de naam van de ontvanger of een inspirerende quote. Wat u ook kiest, een relatiegeschenk met een persoonlijke boodschap zal zeker indruk maken en een blijvende herinnering achterlaten.

2. Duurzaam relatiegeschenk

Kies voor milieuvriendelijke materialen

Kies voor milieuvriendelijke materialenIn een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het kiezen voor milieuvriendelijke materialen een uitstekende optie als het gaat om originele relatiegeschenken. Door te kiezen voor materialen die minder belastend zijn voor het milieu, laat u als bedrijf zien dat u begaan bent met de planeet en haar toekomst. Er zijn tal van mogelijkheden op dit gebied, zoals relatiegeschenken gemaakt van gerecyclede materialen, biologisch afbreekbare producten of duurzaam geproduceerde artikelen. Denk bijvoorbeeld aan pennen gemaakt van gerecycled plastic, notitieboekjes met een omslag van gerecycled papier of duurzame tassen van biologisch katoen. Door te kiezen voor milieuvriendelijke materialen kunt u niet alleen uw waardering tonen aan uw relaties, maar ook een positieve bijdrage leveren aan een duurzamere wereld.

Promoot duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Promoot duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemenDuurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn tegenwoordig belangrijke aspecten voor bedrijven. Het is dan ook een uitstekend idee om dit te benadrukken bij het kiezen van originele relatiegeschenken. Er zijn verschillende mogelijkheden om duurzaamheid te promoten, zoals het aanbieden van herbruikbare producten zoals waterflessen of koffiemokken gemaakt van gerecyclede materialen. Daarnaast kunnen ook producten met een milieuvriendelijk karakter, zoals biologische snacks of duurzame kantoorartikelen, een goede keuze zijn. Door deze duurzame relatiegeschenken te geven, laat je als bedrijf zien dat je bewust bezig bent met het milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.

Geef een relatiegeschenk dat lang meegaat

Een relatiegeschenk dat lang meegaat is een geweldige manier om de band met je klanten of zakenpartners te versterken. In plaats van te kiezen voor iets tijdelijks, zoals een fles wijn of een doos chocolaatjes, kun je overwegen om een duurzaam geschenk te geven dat lang meegaat. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde thermosfles of een hoogwaardige lederen portemonnee. Deze items zijn niet alleen praktisch, maar ook van hoge kwaliteit, waardoor ze jarenlang gebruikt kunnen worden. Door een relatiegeschenk te geven dat lang meegaat, laat je zien dat je waarde hecht aan de relatie en dat je wilt investeren in een langdurige samenwerking.

3. Lokale producten als relatiegeschenk

Ondersteun lokale ondernemers

Een geweldige manier om lokale ondernemers te ondersteunen en tegelijkertijd originele relatiegeschenken aan te bieden, is door producten van lokale bedrijven te overwegen. Door te kiezen voor relatiegeschenken die lokaal geproduceerd zijn, draagt u bij aan de groei en ontwikkeling van de lokale economie. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van ambachtelijke producten zoals handgemaakte chocolade van een lokale chocolatier, biologische honing van een plaatselijke imker of unieke kunstwerken van een lokale kunstenaar. Door deze lokale producten te geven als relatiegeschenken, laat u niet alleen uw waardering zien aan uw relaties, maar ook aan de lokale ondernemers die deze producten met passie en vakmanschap hebben gemaakt.

Kies voor streekgebonden producten

Kies voor streekgebonden productenEen geweldige manier om uw relatiegeschenken een uniek en authentiek tintje te geven, is door te kiezen voor streekgebonden producten. Door lokale producten te selecteren, laat u niet alleen uw waardering zien voor de regio waarin uw bedrijf gevestigd is, maar ook voor de lokale gemeenschap en haar ambachtelijke tradities. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke streekproducten zoals ambachtelijk gebrouwen bier, vers gebrande koffiebonen van een lokale koffiebranderij, of zelfs handgemaakte chocolade gemaakt door een lokale chocolatier. Door te kiezen voor streekgebonden producten als relatiegeschenk, geeft u niet alleen een smakelijk cadeau, maar ook een stukje lokale trots en verbondenheid.

Breng de lokale cultuur en smaken naar voren

Een geweldige manier om de lokale cultuur en smaken naar voren te brengen als origineel relatiegeschenk is door lokale producten te presenteren. Denk bijvoorbeeld aan een mand gevuld met heerlijke streekproducten zoals ambachtelijke kaas, versgebakken brood, lokale honing en traditionele lekkernijen. Deze geschenken bieden niet alleen een unieke smaakervaring, maar laten ook de ontvangers kennismaken met de culinaire tradities en specialiteiten van de regio. Bovendien ondersteunt u hiermee lokale producenten en draagt u bij aan het behoud van de lokale cultuur. Het is een attent gebaar dat zeker gewaardeerd zal worden door uw relaties.

4. Technologisch relatiegeschenk

Bied innovatieve gadgets aan

Bied innovatieve gadgets aanIn de moderne wereld van vandaag zijn innovatieve gadgets een geweldige keuze als origineel relatiegeschenk. Deze gadgets zijn niet alleen trendy, maar ook functioneel en kunnen het dagelijks leven van de ontvanger vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan draadloze oplaadstations voor smartphones, slimme horloges die de gezondheid monitoren, of zelfs virtual reality-brillen voor een unieke en meeslepende ervaring. Door innovatieve gadgets aan te bieden als relatiegeschenk, laat je zien dat je op de hoogte bent van de nieuwste technologische ontwikkelingen en geef je je relaties iets waar ze echt van kunnen genieten.

Kies voor technologische snufjes die handig zijn in het dagelijks leven

Als het gaat om het kiezen van originele relatiegeschenken, is het een goed idee om te kiezen voor technologische snufjes die handig zijn in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan draadloze opladers voor smartphones, slimme horloges die de gezondheid monitoren, of handige gadgets zoals een slimme sleutelhanger met een ingebouwde tracker. Deze technologische snufjes zijn niet alleen praktisch, maar ook trendy en gewild bij een breed publiek. Door te kiezen voor deze relatiegeschenken laat u zien dat u op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen en dat u uw relaties iets nuttigs en moderns wilt bieden. Bovendien zullen uw klanten en zakenpartners deze handige gadgets zeker waarderen en dagelijks gebruiken, waardoor uw bedrijfsnaam en logo regelmatig onder de aandacht komen.

Personaliseer het relatiegeschenk met een bedrijfslogo

Een effectieve manier om uw relatiegeschenk een persoonlijk tintje te geven, is door het te personaliseren met uw bedrijfslogo. Door uw logo op het geschenk te laten bedrukken of graveren, creëert u niet alleen een uniek en herkenbaar cadeau, maar versterkt u ook de merkidentiteit van uw bedrijf. Of het nu gaat om een praktisch item zoals een pen of een luxe geschenk zoals een lederen portemonnee, het toevoegen van uw bedrijfslogo zorgt ervoor dat uw klanten en zakenrelaties uw bedrijf altijd in gedachten houden. Bovendien straalt het personaliseren van relatiegeschenken professionaliteit en aandacht voor detail uit, wat de band met uw klanten versterkt en uw bedrijf positief onderscheidt van de concurrentie.

5. Belevingsgeschenk

Bied een unieke ervaring aan

Bied een unieke ervaring aanEen van de meest originele manieren om indruk te maken met een relatiegeschenk is door het aanbieden van een unieke ervaring. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een exclusieve rondleiding door uw bedrijf, waarbij uw klanten de kans krijgen om een kijkje achter de schermen te nemen en meer te leren over uw productieproces. Een andere mogelijkheid is het regelen van een speciale workshop of training, waarbij uw klanten nieuwe vaardigheden kunnen leren die relevant zijn voor hun vakgebied. Door het aanbieden van een unieke ervaring laat u zien dat u waarde hecht aan uw klanten en bereid bent om hen iets bijzonders te bieden. Dit zal niet alleen een blijvende indruk achterlaten, maar ook de band met uw klanten versterken.

Organiseer een speciale activiteit voor de ontvanger

Een geweldige manier om een origineel relatiegeschenk te creëren, is door het organiseren van een speciale activiteit voor de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een exclusieve rondleiding door een interessante locatie, zoals een museum, een historisch gebouw of zelfs een lokale ambachtelijke werkplaats. Door de ontvanger de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan een unieke ervaring, creëer je niet alleen een blijvende herinnering, maar ook een gevoel van waardering en verbondenheid. Bovendien kan het organiseren van een speciale activiteit ook dienen als een gelegenheid om de relatie verder te versterken en nieuwe gespreksonderwerpen te genereren. Kortom, het organiseren van een speciale activiteit als relatiegeschenk is een creatieve en persoonlijke manier om je waardering te tonen en de band met de ontvanger te versterken.

Geef een cadeaubon voor een bijzondere belevenis

Een cadeaubon voor een bijzondere belevenis is een geweldig idee als origineel relatiegeschenk. Met deze cadeaubon kunnen uw relaties genieten van een unieke ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Denk bijvoorbeeld aan een dagje wellness in een luxe spa, een spannende helikoptervlucht over de stad, of een culinaire workshop bij een gerenommeerd restaurant. Door een cadeaubon voor een bijzondere belevenis te geven, laat u zien dat u uw relaties waardeert en hen de mogelijkheid biedt om even te ontspannen en te genieten van iets speciaals. Het is een persoonlijk geschenk dat zeker in de smaak zal vallen en uw relatie versterkt.

6. Kunstzinnig relatiegeschenk

Kies voor een kunstwerk als relatiegeschenk

Een kunstwerk als relatiegeschenk is een unieke en gedenkwaardige keuze. Het geeft niet alleen blijk van waardering, maar ook van creativiteit en originaliteit. Door te kiezen voor een kunstwerk als relatiegeschenk, laat je zien dat je oog hebt voor kunst en dat je de ontvanger iets bijzonders wilt geven. Bovendien kan een kunstwerk een blijvende herinnering zijn aan de relatie tussen beide partijen. Of het nu gaat om een schilderij, beeldhouwwerk of fotografie, een kunstwerk zal zeker indruk maken en een gespreksonderwerp vormen. Het is een geschenk dat de ontvanger keer op keer zal herinneren aan de bijzondere band die jullie delen.

Laat een kunstenaar een gepersonaliseerd kunstwerk maken

Een geweldig idee voor een origineel relatiegeschenk is om een kunstenaar in te schakelen om een gepersonaliseerd kunstwerk te laten maken. Dit kan een unieke en creatieve manier zijn om uw waardering te tonen aan uw zakelijke relaties. Door een kunstenaar de vrijheid te geven om een kunstwerk te creëren dat speciaal is afgestemd op de ontvanger, kunt u een blijvende indruk achterlaten. Of het nu gaat om een schilderij, een beeldhouwwerk of een ander kunstwerk, het zal zeker een geschenk zijn dat de ontvanger zal koesteren en herinneren aan uw bedrijf. Bovendien toont het ook uw betrokkenheid bij kunst en cultuur, wat uw zakelijke imago kan versterken.

Geef een relatiegeschenk dat een blijvende indruk achterlaat

Een relatiegeschenk dat een blijvende indruk achterlaat is een geweldige manier om de band met je klanten of zakenpartners te versterken. In plaats van traditionele geschenken zoals pennen of notitieblokken, kun je overwegen om iets unieks en memorabels te geven. Een idee is bijvoorbeeld het schenken van een gepersonaliseerde fotokalender met foto's van jullie gezamenlijke momenten of belangrijke mijlpalen. Deze kalender zal niet alleen praktisch zijn, maar ook een blijvende herinnering vormen aan jullie samenwerking. Een ander origineel idee is het geven van een plant in een mooie pot, die symbool staat voor groei en bloeiende relaties. Door te kiezen voor een relatiegeschenk dat een blijvende indruk achterlaat, laat je zien dat je waarde hecht aan de relatie en zorgvuldig hebt nagedacht over het geschenk.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen