arrow_drop_up arrow_drop_down
26 juli 2020 

Top 5 visrestaurants van Brussel

Visrestaurant in Brussel? dit is onze top 5:

  1. L'ancien Bruxelles
  2. The Lobster house
  3. Noordzee
  4. Belga Queen
  5. Bij den Boer

L'ancien Bruxelles

De wijk Marollen heeft veel geweldige restaurants en een die de aandacht trekt met zijn atypische interieurontwerp is L'Ancien Bruxelles. De muren zijn bedekt met een groot aantal blikken dozen met daarop de Belgische koninklijke familie. Wat het eten betreft, ze serveren stevige Belgische traditionele maaltijden en ze zijn vooral trots op hun moules-frites. L'Ancien Bruxelles is gunstig gelegen in de Renardstraat, vlakbij het Jeu de Ballesplein, waardoor het een goede plek is om te lunchen na het winkelen op de vlooienmarkt van Marollen. Verwacht typisch Brusselse gerechten, zoals vol-au-vent (bladerdeeg met kip, champignons en gehaktballetjes), carbonade flamande (een stoverij met bier), konijn met pruimen, garnalentomaten … En natuurlijk ook mosselen met patat. Bron: https://www.everythingbrussels.be/en/brussels/restaurants/ancien-bruxelles

Meer info: http://www.ancienbruxelles.be/?lang=nl

The Lobster house

The Lobster House is een uniek adres in het centrum van Brussel! Welkom in het typisch Brusselse restaurant waar Belgische gastronomie wordt benadrukt met traditionele Belgische gerechten bij uitstek. Liefhebbers van vis en schaaldieren, ontdek hun specialiteiten zoals paella of kreeft uit de visvijver! Hun personeel verwelkomt u in een warme sfeer en zorgt voor een onvergetelijke tijd. Dankzij de unieke ligging, in de beroemde rue des Bouchers, ontdek je de pittoreske charmes van deze straat vlakbij Jeanneke-Pis! The-Lobster-house

Meer info: http://thelobsterhouse.be/

Noordzee

De Noordzee vertegenwoordigt de beste visbars op de drukste plekken in Brussel en Antwerpen. Zin in iets lekkers in Brussel of Antwerpen? Bezoek ze en ontdek hun zoute zilvervis, pittige calamares en sappige tonijnfilet. Je mond zal water geven! Geniet van een bord zeemessen, een stukje tonijn, huisgemaakte garnaalkroketten. Lekker fris en gekruid ‘Noordzee', met een glas witte wijn. Noordzee Meer info: https://noordzeemerdunord.be/?lang=nl

Belga Queen

De passie van Antoine Pinto om verademende ruimtes te scheppen die een gastronomische trip doorheen België aanbieden, was de grondslag van de creatie van de Belga Queen, ondertussen uitgegroeid tot een begrip in België en in het buitenland. In een gebouw daterend van het begin van de XVIIIde eeuw (ooit het onderdak van het ‘Hôtel de la Poste' en daarna de bank ‘Crédit du Nord') creëerde Antoine Pinto een universum dat definitief kom af maakt met de traditionele overbezette brasserie. Hedendaagse gastronomie en architectuur ontmoeten er elkaar op een verbluffende manier. De Belgische keuken werd in een hedendaags kleedje gestoken, lichter en met een nationaal tintje door de toevoeging van bier in diverse gerechten. Aan de basis ervan enkel originele kwaliteitsproducten, minutieus uitgezocht bij diverse Belgische ambachtslui die de streektradities volle eer aandoen. De wijnen zijn uitsluitend afkomstig van Belgische wijnboeren verspreid over de hele wereld; de koffie Ponti is een hoogwaardige mengeling van pure Arabica bonen uit verschillende werelddelen en gebrand door een Belgische meester-koffiebrander. Al deze kenmerken maken van de brasserie Belga Queen de ‘made in Belgium' ambassadrice. Of het nu om een zakendiner gaat of om een avondje uit met familie of vrienden, de Belga Queen zet al uw zinnen op scherp.
Belga-Queen

Bij den Boer

“Bij den Boer” is een restaurant, gespecialiseerd in visgerechten, dat zich in het hartje van Brussel bevindt. “Bij den Boer” heeft voor u ook een maand menu klaar staan ​​dat bestaat uit 4 gangen en waarvan de prijs slechts € 30,00 bedraagd. Vraag gerust naar de seizoengebonden voorgerechten en hoofdschotels. Naast zijn uitstekende wijnkaart, heeft “Bij den Boer” een grote variant op aperitieven, streekbieren, sterke dranken en frisdranken. Het bijzondere restaurant is gelegen in het centrum van Brussel op de Vismet vlakbij de Sint-Katelijnekerk en metro Sint-Katelijne.

Bij-den-Boer

Meer info: https://www.bijdenboer.com/nl/

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen