Waarom een origineel relatiegeschenk geven onderscheidend is
04 juli 2023 
7 min. leestijd

Waarom een origineel relatiegeschenk geven onderscheidend is

Waarom kiezen voor een origineel relatiegeschenk?

Het belang van een goede relatie met klanten

Een goede relatie met klanten is van onschatbare waarde voor elk bedrijf. Het is belangrijk om te begrijpen dat klanten niet alleen op zoek zijn naar een product of dienst, maar ook naar een ervaring. Door een goede relatie op te bouwen met klanten, kunt u hun vertrouwen winnen en hun loyaliteit verdienen. Het geven van een origineel relatiegeschenk is een geweldige manier om uw waardering te tonen en uw klanten te laten zien dat u om hen geeft. Het laat zien dat u bereid bent om een extra stap te zetten om hen tevreden te stellen en dat u hun bedrijf waardeert. Dit kan leiden tot een verhoogde klanttevredenheid en een hogere kans op herhaalde aankopen en aanbevelingen.

Hoe een origineel relatiegeschenk kan bijdragen aan een goede relatie

Een origineel relatiegeschenk kan bijdragen aan een goede relatie door de ontvanger te laten zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals voor hen te vinden. Het geeft aan dat je hun bedrijf waardeert en dat je hun relatie serieus neemt. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk een gespreksonderwerp zijn en kan het de ontvanger helpen herinneren aan jouw bedrijf of merk. Het kan ook een manier zijn om je te onderscheiden van andere bedrijven die misschien alleen standaard relatiegeschenken geven. Door een origineel relatiegeschenk te geven, laat je zien dat je creatief en attent bent, wat kan bijdragen aan het opbouwen van een sterke en langdurige relatie met je klanten of partners.

Het verschil tussen een standaard en een origineel relatiegeschenk

Een standaard relatiegeschenk kan al snel als onpersoonlijk en weinig attent worden ervaren. Denk bijvoorbeeld aan een pen met het logo van het bedrijf erop. Hoewel dit wellicht praktisch is, zal het niet snel een blijvende indruk achterlaten bij de ontvanger. Een origineel relatiegeschenk daarentegen, laat zien dat er moeite is gedaan om iets passends te vinden voor de ontvanger. Dit kan bijvoorbeeld een gepersonaliseerd cadeau zijn of een geschenk dat aansluit bij de interesses van de ontvanger. Door een origineel relatiegeschenk te geven, wordt er niet alleen waardering getoond voor de zakelijke relatie, maar ook voor de persoon achter de relatie.

Hoe vind je het perfecte originele relatiegeschenk?

Bepaal je budget en doelgroep

Het bepalen van je budget en doelgroep is een belangrijke stap bij het kiezen van een origineel relatiegeschenk. Het is van belang om te weten hoeveel geld je wilt uitgeven en wie je doelgroep is. Een duur relatiegeschenk kan indruk maken, maar het moet wel passen bij de ontvanger en het doel van het geschenk. Het is daarom belangrijk om te weten wie je doelgroep is en wat hun interesses zijn. Op basis hiervan kun je een passend en onderscheidend relatiegeschenk kiezen dat bijdraagt aan het versterken van de relatie met je klant of zakenpartner.

Denk na over de boodschap die je wilt overbrengen

Als je een relatiegeschenk geeft, is het belangrijk om na te denken over de boodschap die je wilt overbrengen. Wil je bijvoorbeeld laten zien dat je de ontvanger waardeert of wil je juist een boodschap van duurzaamheid overbrengen? Door bewust te zijn van de boodschap die je wilt overbrengen, kun je een relatiegeschenk kiezen dat hierbij past en dat de ontvanger zal waarderen. Een origineel relatiegeschenk dat past bij de boodschap die je wilt overbrengen, zal zeker onderscheidend zijn en bijdragen aan een positieve relatie met de ontvanger.

Zoek inspiratie en houd rekening met de trends

Er zijn talloze manieren om inspiratie op te doen voor het vinden van een origineel relatiegeschenk. Een goede plek om te beginnen is door te kijken naar de trends in de markt. Zo zijn duurzame en ecologische geschenken momenteel erg populair. Denk bijvoorbeeld aan een herbruikbare waterfles gemaakt van bamboe of een notitieboekje van gerecycled papier. Ook technologische gadgets blijven het goed doen als relatiegeschenk. Denk hierbij aan draadloze opladers of bluetooth speakers. Het is belangrijk om te blijven vernieuwen en mee te gaan met de trends, maar vergeet niet om het geschenk ook persoonlijk te maken voor de ontvanger.

Wat zijn de voordelen van een origineel relatiegeschenk?

Het versterkt de band met je klanten

Een origineel relatiegeschenk kan de band met je klanten versterken. Door een persoonlijk cadeau te geven, laat je zien dat je de klant waardeert en dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals voor hen te vinden. Dit kan leiden tot een positieve associatie met jouw bedrijf en kan ervoor zorgen dat de klant loyaal blijft. Bovendien kan een relatiegeschenk ook dienen als een herinnering aan jouw bedrijf en kan het de klant aanmoedigen om opnieuw zaken met je te doen. Het is dus belangrijk om te investeren in originele relatiegeschenken die de band met je klanten versterken en je bedrijf onderscheiden van de concurrentie.

Het vergroot de naamsbekendheid van je bedrijf

Door het geven van een origineel relatiegeschenk vergroot je niet alleen de waardering van je klanten, maar ook de naamsbekendheid van je bedrijf. Wanneer je een uniek en opvallend geschenk geeft, zal dit zeker opvallen bij de ontvanger en wellicht ook bij anderen in zijn of haar omgeving. Hierdoor wordt de naam van jouw bedrijf verspreid en vergroot je de kans op nieuwe klanten. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ervoor zorgen dat jouw bedrijf positief wordt geassocieerd met creativiteit en originaliteit, wat zeker bijdraagt aan een positief imago. Kortom, het geven van een origineel relatiegeschenk is niet alleen attent, maar ook een slimme marketingstrategie.

Het kan leiden tot meer omzet en nieuwe klanten

Een origineel relatiegeschenk kan niet alleen zorgen voor een positieve indruk bij de ontvanger, maar ook bij potentiële klanten die het geschenk zien. Dit kan leiden tot meer omzet en nieuwe klanten. Wanneer een relatiegeschenk goed wordt ontvangen, zal de ontvanger eerder geneigd zijn om zaken te doen met het bedrijf. Daarnaast kan het geschenk ook leiden tot mond-tot-mondreclame, waardoor het bereik van het bedrijf wordt vergroot. Een origineel relatiegeschenk kan dus niet alleen zorgen voor tevredenheid bij de ontvanger, maar ook voor een positief effect op de omzet en het klantenbestand van het bedrijf.

Hoe zorg je ervoor dat je originele relatiegeschenk opvalt?

Kies voor een opvallende verpakking

Een opvallende verpakking kan het verschil maken bij het geven van een relatiegeschenk. Het zorgt ervoor dat het cadeau extra aandacht krijgt en dat de ontvanger nieuwsgierig wordt naar wat erin zit. Daarnaast kan een opvallende verpakking ook bijdragen aan de branding van jouw bedrijf. Door bijvoorbeeld het logo of de huisstijl op de verpakking te laten drukken, wordt het cadeau nog persoonlijker en herkenbaarder. Kies daarom voor een opvallende verpakking en maak indruk met jouw relatiegeschenk.

Personaliseer het geschenk met je bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap

Door het personaliseren van het relatiegeschenk met je bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap, maak je het cadeau nog specialer en unieker. Het laat zien dat je als bedrijf moeite hebt gedaan om iets persoonlijks en op maat gemaakt te geven. Bovendien vergroot het de kans dat de ontvanger het geschenk zal onthouden en positief zal associëren met jouw bedrijf. Het toevoegen van een persoonlijke touch kan ook helpen bij het versterken van de relatie tussen jouw bedrijf en de ontvanger, wat uiteindelijk kan leiden tot meer zakelijke kansen in de toekomst.

Maak gebruik van duurzame materialen en/of een maatschappelijk verantwoord thema

Door gebruik te maken van duurzame materialen en/of een maatschappelijk verantwoord thema laat je als bedrijf zien dat je niet alleen oog hebt voor je eigen winst, maar ook voor de wereld om ons heen. Het geeft aan dat je bewust bezig bent met het verminderen van de impact op het milieu en dat je je verantwoordelijkheid neemt als het gaat om maatschappelijke kwesties. Bovendien kan het geven van een relatiegeschenk met een duurzaam karakter of een maatschappelijk verantwoord thema bijdragen aan een positief imago van je bedrijf. Het laat zien dat je betrokken bent bij de samenleving en dat je je steentje bijdraagt aan een betere wereld.

Welke originele relatiegeschenken zijn populair?

Gepersonaliseerde powerbanks en opladers

Gepersonaliseerde powerbanks en opladers zijn een geweldige manier om uw bedrijf te promoten en tegelijkertijd uw klanten en medewerkers tevreden te stellen. Door het toevoegen van uw bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap, creëert u een uniek relatiegeschenk dat niet alleen praktisch is, maar ook een blijvende indruk achterlaat. Bovendien zijn powerbanks en opladers altijd handig om bij de hand te hebben, vooral tijdens drukke dagen of op reis. Met een gepersonaliseerde powerbank of oplader laat u zien dat u geeft om uw klanten en medewerkers en dat u bereid bent om te investeren in hun gemak en comfort.

Eco-vriendelijke geschenken zoals herbruikbare waterflessen en tassen

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om eco-vriendelijke relatiegeschenken te geven. Herbruikbare waterflessen en tassen zijn hierbij populaire opties. Niet alleen zijn deze geschenken duurzaam en goed voor het milieu, maar ze zijn ook praktisch en kunnen dagelijks gebruikt worden. Bovendien laat het geven van eco-vriendelijke geschenken zien dat het bedrijf zich bewust is van haar impact op het milieu en zich inzet voor een duurzame toekomst. Dit kan bijdragen aan een positief imago en kan het bedrijf onderscheiden van concurrenten die minder aandacht besteden aan duurzaamheid.

Originele gadgets zoals virtual reality brillen en drones

Originele gadgets zoals virtual reality brillen en drones zijn tegenwoordig erg populair als relatiegeschenk. Deze gadgets zijn niet alleen leuk om te geven, maar ook om te ontvangen. Met een virtual reality bril kunnen klanten bijvoorbeeld een virtuele tour door het bedrijf maken, terwijl drones kunnen worden ingezet voor het maken van luchtfoto's of het inspecteren van gebouwen. Door het geven van een origineel relatiegeschenk laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets bijzonders te vinden en dat je waarde hecht aan de relatie met de klant. Dit kan helpen om je te onderscheiden van andere bedrijven en de klantloyaliteit te vergroten.

Waar moet je op letten bij het geven van een origineel relatiegeschenk?

Zorg dat het geschenk past bij de ontvanger

Het is belangrijk om bij het kiezen van een relatiegeschenk rekening te houden met de ontvanger. Denk na over zijn of haar interesses, hobby's en persoonlijkheid. Een geschenk dat past bij de ontvanger zal meer gewaardeerd worden en zal de relatie tussen beide partijen versterken. Zo kan een sportliefhebber bijvoorbeeld blij worden van een gepersonaliseerde sporttas, terwijl een boekenwurm meer gebaat is bij een boekenbon. Door te laten zien dat je aandacht hebt besteed aan het geschenk, laat je zien dat je de ontvanger waardeert en dat kan een groot verschil maken in de relatie.

Houd rekening met de cultuur en gebruiken van de ontvanger

Bij het geven van een relatiegeschenk is het belangrijk om rekening te houden met de cultuur en gebruiken van de ontvanger. Zo kan het zijn dat bepaalde cadeaus als ongepast worden gezien in bepaalde culturen of dat er specifieke gebruiken zijn rondom het geven van geschenken. Door hier rekening mee te houden, laat je zien dat je respect hebt voor de ontvanger en zijn of haar cultuur. Bovendien vergroot je de kans dat het geschenk op een positieve manier wordt ontvangen en dat de relatie tussen jou en de ontvanger versterkt wordt.

Vermijd geschenken die als ongepast of beledigend kunnen worden ervaren

Het is belangrijk om te vermijden dat je een relatiegeschenk geeft dat als ongepast of beledigend kan worden ervaren. Dit kan leiden tot ongemakkelijke situaties en zelfs tot het verliezen van de relatie met de ontvanger. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de cultuur en achtergrond van de ontvanger bij het kiezen van een geschenk. Ook moet je ervoor zorgen dat het geschenk niet te persoonlijk is en geen politieke of religieuze boodschap bevat. Door zorgvuldig te kiezen, kun je ervoor zorgen dat het relatiegeschenk een positieve indruk achterlaat en de relatie versterkt.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen