arrow_drop_up arrow_drop_down
27 mei 2020 
in Nougat

wat is Nougat Vital?

Wat is nougat?

Nougat (<Lat. nux gatum, notentaart) is een traditionele snoep uit de landen rond de Middellandse Zee en het Middenoosten. Omdat noten en honing daar door het klimaat overvloedig aanwezig zijn, zijn het essentiële ingrediënten in elke nougatvariant.

Zo is Spanje bv. gekend voor zijn amandelen, en die vinden we dan ook terug in de Spaanse varianten turrón en jijona. Italië is dan weer befaamd voor de hazelnoten uit Piëmonte en de pistachenoten uit Sicilië, en dus worden deze verwerkt in hun zgn. torrone

Wereldwijd vindt men vele varianten van nougat, vaak geproduceerd door de nazaten van Spaanse en Italiaanse families die emigreerden en ‘hun’ recepten introduceerden in het nieuwe land waar ze zich vestigden.In Frankrijk ontstond de typische amandelnougat van Montélimar nadat Olivier de Serres de eerste amandelbomen in de Ardèche plantte.De oorsprong van nougat is echter veel ouder, historische sporen zijn teruggevonden tot in het Byzantijnse Rijk (van de late Oudheid tot de Middeleeuwen).

Waarmee wordt Nougat vervaardigd?Nougat is een subtiel samenspel van eiwit, honing en suikers, noten of vruchten en een extra aroma.Het type nougat dat grootvader Vital op punt stelde –en wij nog elke dag trouw produceren– is een variant van de Franse Montélimar-nougat :

  • uitsluitend vervaardigd op basis van vers opgeklopt eiwit
  • fijne suikers en zuivere honing worden gekookt in koperen ketels
  • we werken alleen met amandelen, evt. aangevuld met pistaches
  • we kiezen voor pure vanille, koffie, chocolade e.d.

 

Waarmee wordt Nougat vervaardigd?

Nougat is een subtiel samenspel van eiwit, honing en suikers, noten of vruchten en een extra aroma.Het type nougat dat grootvader Vital op punt stelde –en wij nog elke dag trouw produceren– is een variant van de Franse Montélimar-nougat :

  • uitsluitend vervaardigd op basis van vers opgeklopt eiwit
  • fijne suikers en zuivere honing worden gekookt in koperen ketels
  • we werken alleen met amandelen, evt. aangevuld met pistaches
  • we kiezen voor pure vanille, koffie, chocolade e.d.

Chocolade en nougat… een heerlijke combinatie.

Onder het motto best of both worlds creëren we ook combinaties van nougat met Belgische chocolade, en daar zijn velen grote fan van!

 

Nougat!

Nougat!

Kortom… wat is Nougat Vital?

  • onvergelijkbaar lekker
  • artisanaal sinds 1926 en nog steeds 100% natuurlijk
  • heerlijk bij de koffie, als snack tussendoor, als geschenk voor je liefste
  • stijlvol verpakt in reepjes, hersluitbare zakjes en mooie cadeautjes
  • bevat uiteraard suikers, maar ook zuivere honing en veel gezonde amandelen
  • vervaardigd zonder kleurstoffen, noch bewaarmiddelen… die hebben wij immers niet nodig.
Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen