5 redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaard cadeaus
02 juli 2023 
5 min. leestijd

5 redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaard cadeaus

Originele relatiegeschenken maken indruk

Een persoonlijke touch

Een persoonlijke touch is een belangrijk aspect van originele relatiegeschenken. Door een cadeau te personaliseren, laat je zien dat je echt hebt nagedacht over wat de ontvanger leuk vindt en wat bij hem of haar past. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van een persoonlijke boodschap, het laten bedrukken van het cadeau met de naam van de ontvanger of het kiezen van een cadeau dat past bij de hobby's of interesses van de ontvanger. Door deze persoonlijke touch voelt de ontvanger zich extra gewaardeerd en zal het cadeau langer in herinnering blijven.

Blijvende herinnering

Een origineel relatiegeschenk kan een blijvende herinnering zijn voor de ontvanger. Het kan een emotionele waarde hebben en de ontvanger zal het cadeau niet snel vergeten. Dit kan leiden tot een langdurige relatie tussen de ontvanger en de gever van het cadeau. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over het cadeau dat je geeft en om te kiezen voor iets unieks en persoonlijks. Een blijvende herinnering kan immers van onschatbare waarde zijn.

Uniek en onderscheidend

Een van de belangrijkste redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaard cadeaus, is dat ze uniek en onderscheidend zijn. Door een relatiegeschenk te geven dat niet standaard is, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets bijzonders te vinden. Dit kan de ontvanger het gevoel geven dat hij of zij gewaardeerd wordt en dat er aandacht is besteed aan het cadeau. Bovendien kan een uniek relatiegeschenk helpen om je bedrijf te onderscheiden van de concurrentie en een blijvende indruk achter te laten bij de ontvanger.

Standaard cadeaus zijn voorspelbaar

Gebrek aan creativiteit

Een veelvoorkomend probleem bij het geven van cadeaus is het gebrek aan creativiteit. Vaak worden er standaard cadeaus gegeven, zoals bloemen, chocolade of een fles wijn. Deze cadeaus zijn weliswaar leuk om te krijgen, maar ze zijn niet erg origineel. Originele relatiegeschenken daarentegen, laten zien dat er moeite is gedaan om een passend cadeau te vinden. Dit wordt door de ontvanger gewaardeerd en zorgt voor een positieve associatie met het bedrijf. Bovendien blijft een origineel relatiegeschenk langer in het geheugen van de ontvanger dan een standaard cadeau. Kortom, het is de moeite waard om creatief te zijn bij het geven van relatiegeschenken.

Geen verrassingselement

Wanneer je kiest voor standaard cadeaus, is de kans groot dat de ontvanger al weet wat hij of zij kan verwachten. Dit kan leiden tot een gebrek aan enthousiasme en waardering voor het cadeau. Originele relatiegeschenken daarentegen, hebben een verrassingselement dat de ontvanger niet verwacht. Dit kan leiden tot een positieve reactie en een gevoel van waardering voor het cadeau en de gever. Het verrassingselement kan ook bijdragen aan het versterken van de relatie tussen de gever en ontvanger.

Weinig impact

Veel bedrijven geven standaard cadeaus aan hun klanten en relaties, zoals pennen, notitieblokken en mokken. Deze cadeaus hebben echter weinig impact en worden vaak snel vergeten. Originele relatiegeschenken daarentegen blijven langer in het geheugen van de ontvanger hangen en zorgen voor een positieve associatie met het bedrijf. Door te kiezen voor een uniek en persoonlijk cadeau laat je zien dat je moeite hebt gedaan om de ontvanger te verrassen en te waarderen. Dit kan leiden tot een langdurige en waardevolle relatie tussen het bedrijf en de klant of relatie.

Originele relatiegeschenken versterken de relatie

Waardering tonen

Een van de belangrijkste redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaard cadeaus is dat ze een hogere mate van waardering tonen. Door een cadeau te geven dat zorgvuldig is uitgekozen en aansluit bij de interesses en behoeften van de ontvanger, laat je zien dat je echt om hen geeft en hen waardeert. Dit kan leiden tot een sterker gevoel van verbondenheid en loyaliteit tussen jou en de ontvanger, wat uiteindelijk kan leiden tot een betere relatie en meer zakelijke kansen. Bovendien kan het tonen van waardering door middel van een origineel relatiegeschenk ook helpen om de reputatie van je bedrijf te verbeteren en je te onderscheiden van de concurrentie.

Vertrouwen opbouwen

Vertrouwen opbouwen is een belangrijk aspect van elke relatie, inclusief zakelijke relaties. Originele relatiegeschenken kunnen helpen bij het opbouwen van vertrouwen tussen bedrijven en hun klanten of partners. Door een uniek en doordacht cadeau te geven, laat je zien dat je de ontvanger waardeert en dat je bereid bent om extra moeite te doen om een goede relatie op te bouwen. Dit kan leiden tot meer loyaliteit en vertrouwen in de toekomstige samenwerkingen. In tegenstelling tot standaard cadeaus, die vaak als een verplichting worden gezien, kunnen originele relatiegeschenken een blijvende indruk achterlaten en de basis leggen voor een langdurige en succesvolle relatie.

Loyaliteit vergroten

Door het geven van originele relatiegeschenken vergroot je de loyaliteit van je klanten. Het laat zien dat je als bedrijf moeite doet om je klanten te waarderen en te bedanken voor hun loyaliteit. Dit kan leiden tot een versterkte band tussen jouw bedrijf en de klant, waardoor de klant eerder geneigd is om terug te keren voor herhaalaankopen. Bovendien kan het geven van originele relatiegeschenken ook leiden tot positieve mond-tot-mondreclame, wat kan resulteren in nieuwe klanten en een grotere omzet. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in originele relatiegeschenken om de loyaliteit van je klanten te vergroten.

Standaard cadeaus zijn niet persoonlijk

Geen rekening houden met interesses

Een ander nadeel van standaard cadeaus is dat ze vaak niet aansluiten bij de interesses van de ontvanger. Zo kan het zijn dat je een cadeau geeft waar de ontvanger eigenlijk niets aan heeft of niet blij mee is. Dit kan leiden tot teleurstelling en een gevoel van onverschilligheid ten opzichte van het cadeau en de gever. Originele relatiegeschenken daarentegen zijn vaak persoonlijker en sluiten beter aan bij de interesses van de ontvanger. Hierdoor wordt het cadeau niet alleen gewaardeerd, maar ook onthouden en gekoesterd.

Geen connectie met de ontvanger

Een ander probleem met standaard cadeaus is dat ze vaak geen connectie hebben met de ontvanger. Het kan zijn dat het cadeau niet past bij de persoonlijkheid, interesses of behoeften van de ontvanger. Dit kan leiden tot een gevoel van onverschilligheid of zelfs afwijzing. Originele relatiegeschenken daarentegen zijn vaak zorgvuldig gekozen en afgestemd op de ontvanger, waardoor er een persoonlijke connectie ontstaat. Dit kan leiden tot een versterking van de relatie tussen de gever en ontvanger.

Geen emotionele waarde

Een van de redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaard cadeaus is omdat ze geen emotionele waarde hebben. Standaard cadeaus zoals bloemen, chocolade of een fles wijn zijn vaak voorspelbaar en kunnen als onpersoonlijk worden beschouwd. Originele relatiegeschenken daarentegen zijn uniek en speciaal ontworpen voor de ontvanger, waardoor ze een blijvende indruk achterlaten. Door te kiezen voor een origineel relatiegeschenk laat je zien dat je tijd en moeite hebt gestoken in het vinden van het perfecte cadeau, wat de ontvanger zal waarderen en herinneren.

Originele relatiegeschenken zijn effectiever

Meer impact op de ontvanger

Originele relatiegeschenken hebben meer impact op de ontvanger dan standaard cadeaus. Dit komt doordat ze vaak persoonlijker zijn en beter aansluiten bij de interesses en behoeften van de ontvanger. Hierdoor voelt de ontvanger zich meer gewaardeerd en zal hij of zij het geschenk langer onthouden. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook zorgen voor positieve associaties met het bedrijf of merk dat het cadeau heeft gegeven. Dit kan leiden tot meer loyaliteit en een betere relatie tussen het bedrijf en de ontvanger. Kortom, door te kiezen voor originele relatiegeschenken kan een bedrijf meer impact maken op de ontvanger en zo de relatie versterken.

Meer kans op positieve reactie

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft, is de kans groter dat de ontvanger positief reageert. Dit komt doordat het cadeau persoonlijker en attentiever overkomt dan een standaard cadeau. Bovendien laat je met een origineel relatiegeschenk zien dat je moeite hebt gedaan om iets passends te vinden en dat je de ontvanger waardeert. Dit kan leiden tot een betere relatie tussen jou en de ontvanger, wat weer kan leiden tot meer zakelijke kansen in de toekomst. Kortom, door te kiezen voor een origineel relatiegeschenk vergroot je de kans op een positieve reactie en versterk je de relatie met de ontvanger.

Meer kans op herhaalde interactie

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft, is de kans groter dat de ontvanger het cadeau zal onthouden en er positieve associaties mee zal hebben. Dit kan leiden tot herhaalde interactie tussen jou en de ontvanger, omdat ze zich gewaardeerd en speciaal voelen. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ervoor zorgen dat de ontvanger het cadeau aan anderen laat zien, waardoor er meer mensen worden blootgesteld aan jouw merk of bedrijf. Dit kan leiden tot nieuwe kansen voor interactie en zakelijke relaties. Kortom, het geven van originele relatiegeschenken kan de kans op herhaalde interactie vergroten en kan leiden tot meer exposure voor jouw bedrijf.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen