6 redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaard cadeaus
05 juli 2023 
7 min. leestijd

6 redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaard cadeaus

Originele relatiegeschenken maken indruk

Het laat zien dat je moeite hebt gedaan

Wanneer je kiest voor een origineel relatiegeschenk, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden voor de ontvanger. Dit kan de relatie tussen jou en de ontvanger versterken, omdat het laat zien dat je om hen geeft en hun waardeert. Het is een teken van respect en waardering, en kan ervoor zorgen dat de ontvanger zich gewaardeerd voelt. Bovendien kan het geven van een origineel relatiegeschenk ook een positieve indruk achterlaten bij anderen die het cadeau zien, waardoor je reputatie als attent en zorgzaam wordt versterkt.

Het toont aan dat je de ontvanger waardeert

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft, laat je zien dat je de ontvanger waardeert. Het is namelijk niet zomaar een standaard cadeau dat je even snel hebt uitgezocht. Je hebt er echt over nagedacht en moeite in gestoken om iets te vinden dat bij de ontvanger past en waar hij of zij blij van wordt. Dit kan ervoor zorgen dat de ontvanger zich extra gewaardeerd voelt en dat kan weer leiden tot een betere relatie tussen jou en de ontvanger. Bovendien kan het geven van een origineel relatiegeschenk ook bijdragen aan een positief imago van jouw bedrijf.

Het creëert een blijvende herinnering

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft, creëer je een blijvende herinnering bij de ontvanger. Dit komt doordat het cadeau uniek is en daardoor meer indruk maakt dan een standaard cadeau. De ontvanger zal zich de gift herinneren en de positieve emoties die het heeft opgeroepen. Dit kan leiden tot een versterking van de relatie tussen jou en de ontvanger. Bovendien kan het cadeau ook een gespreksonderwerp worden tussen de ontvanger en anderen, waardoor de herinnering nog langer blijft hangen. Kortom, een origineel relatiegeschenk zorgt voor een blijvende herinnering en versterkt de band tussen jou en de ontvanger.

Originele relatiegeschenken zijn uniek

Het onderscheidt zich van standaard cadeaus

Het onderscheidt zich van standaard cadeausOriginele relatiegeschenken onderscheiden zich van standaard cadeaus door hun unieke karakter. Waar standaard cadeaus vaak generiek zijn en weinig persoonlijkheid uitstralen, zijn originele relatiegeschenken juist op maat gemaakt voor de ontvanger. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van een persoonlijke boodschap, het gebruik van de favoriete kleur van de ontvanger of het verwerken van het logo van het bedrijf in het geschenk. Door deze persoonlijke touch voelt de ontvanger zich gewaardeerd en zal het geschenk langer in herinnering blijven dan een standaard cadeau.

Het laat zien dat je de ontvanger goed kent

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft, laat je zien dat je de ontvanger goed kent. Je hebt namelijk de tijd genomen om na te denken over wat bij hem of haar past en wat hem of haar blij zou maken. Dit kan bijvoorbeeld een gepersonaliseerd cadeau zijn of een cadeau dat aansluit bij de interesses van de ontvanger. Door een cadeau te geven dat speciaal voor de ontvanger is uitgezocht, laat je zien dat je hem of haar waardeert en dat je moeite hebt gedaan om iets bijzonders te geven. Dit kan de band tussen jou en de ontvanger versterken en zorgt voor een positieve herinnering aan jou en je bedrijf.

Het maakt de ontvanger speciaal

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft, laat je zien dat je echt hebt nagedacht over de ontvanger en zijn of haar interesses. Dit maakt de ontvanger speciaal en gewaardeerd. Het geeft aan dat je de relatie belangrijk vindt en dat je moeite hebt gedaan om iets te vinden dat bij hem of haar past. Hierdoor zal de ontvanger zich meer gewaardeerd voelen dan wanneer je een standaard cadeau zou geven. Bovendien zal de ontvanger het cadeau waarschijnlijk langer bewaren en er positieve herinneringen aan hebben, wat de relatie ten goede komt.

Originele relatiegeschenken zijn effectiever

Het vergroot de kans op klantloyaliteit

Het geven van originele relatiegeschenken vergroot de kans op klantloyaliteit. Door een uniek en persoonlijk cadeau te geven, voelt de klant zich gewaardeerd en speciaal. Dit kan leiden tot een positieve associatie met het bedrijf en een verhoogde loyaliteit. Bovendien kan het geven van een origineel relatiegeschenk ervoor zorgen dat de klant het cadeau langer bewaart en gebruikt, waardoor de naam en het logo van het bedrijf langer in beeld blijven. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer herhaalaankopen en een langdurige relatie met de klant. Kortom, het geven van originele relatiegeschenken kan een slimme investering zijn in het vergroten van klantloyaliteit en het versterken van de relatie met de klant.

Het versterkt de relatie tussen jou en de ontvanger

Het geven van een origineel relatiegeschenk kan de relatie tussen jou en de ontvanger versterken. Door een cadeau te geven dat goed bij de ontvanger past, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals voor hen te vinden. Dit kan leiden tot een gevoel van waardering en respect van de ontvanger, wat de relatie kan versterken. Bovendien kan het geven van een origineel relatiegeschenk ook een gespreksonderwerp zijn en kan het de band tussen jou en de ontvanger versterken door middel van gedeelde interesses en ervaringen. Kortom, het geven van een origineel relatiegeschenk kan een positieve invloed hebben op de relatie tussen jou en de ontvanger.

Het kan leiden tot meer zakelijke kansen

Het geven van originele relatiegeschenken kan niet alleen de relatie met bestaande klanten versterken, maar ook nieuwe zakelijke kansen creëren. Wanneer een klant een uniek en persoonlijk cadeau ontvangt, voelt hij of zij zich gewaardeerd en speciaal. Dit kan leiden tot een positieve indruk van het bedrijf en kan ervoor zorgen dat de klant terugkomt voor meer zaken. Bovendien kan het geven van originele relatiegeschenken ook leiden tot mond-tot-mondreclame en aanbevelingen aan potentiële nieuwe klanten. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in originele relatiegeschenken als een manier om meer zakelijke kansen te creëren.

Originele relatiegeschenken zijn persoonlijk

Het toont aan dat je de ontvanger goed kent

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft, laat je zien dat je de ontvanger goed kent. Je hebt namelijk de tijd genomen om na te denken over wat bij hem of haar past. Dit kan bijvoorbeeld een cadeau zijn dat aansluit bij de hobby's of interesses van de ontvanger. Door een persoonlijk cadeau te geven, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden en dat je de ontvanger waardeert. Dit kan de relatie tussen jou en de ontvanger versterken en zorgt ervoor dat het cadeau langer herinnerd zal worden.

Het laat zien dat je om de ontvanger geeft

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft, laat je zien dat je echt om de ontvanger geeft. Het toont aan dat je tijd en moeite hebt gestoken in het vinden van een cadeau dat bij hem of haar past. Dit kan de relatie tussen jou en de ontvanger versterken en kan ervoor zorgen dat de ontvanger zich gewaardeerd voelt. Bovendien kan het geven van een origineel relatiegeschenk ook een positief effect hebben op de manier waarop anderen naar jou kijken. Het laat zien dat je attent en zorgzaam bent, wat kan bijdragen aan een positieve reputatie. Kortom, het geven van een origineel relatiegeschenk is een geweldige manier om te laten zien dat je om de ontvanger geeft en om jezelf te onderscheiden van anderen die standaard cadeaus geven.

Het kan de ontvanger emotioneel raken

Een origineel relatiegeschenk kan de ontvanger emotioneel raken. Het laat zien dat je als gever moeite hebt gedaan om iets persoonlijks en unieks te vinden dat past bij de ontvanger. Dit kan leiden tot een gevoel van waardering en erkenning, wat de relatie tussen de gever en ontvanger kan versterken. Bovendien kan een emotionele reactie op het cadeau ervoor zorgen dat de ontvanger het cadeau langer bij zich houdt en er meer waarde aan hecht, wat op zijn beurt kan leiden tot een positiever beeld van het bedrijf of de organisatie die het cadeau heeft gegeven.

Originele relatiegeschenken zijn duurzamer

Het heeft een langere levensduur dan standaard cadeaus

Originele relatiegeschenken hebben een langere levensduur dan standaard cadeaus. Dit komt doordat ze vaak een praktisch nut hebben en daardoor vaker gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok of een handige powerbank. Deze geschenken blijven niet ongebruikt in een kast liggen, maar worden dagelijks gebruikt. Hierdoor blijft de ontvanger langer herinnerd aan het bedrijf of de persoon die het geschenk heeft gegeven. Bovendien kan het geschenk ook nog eens door anderen gezien worden, waardoor het bereik van de boodschap vergroot wordt. Kortom, originele relatiegeschenken hebben niet alleen een langere levensduur, maar ook een groter bereik en effect.

Het kan hergebruikt worden

Een ander voordeel van originele relatiegeschenken is dat ze vaak herbruikbaar zijn. In tegenstelling tot standaard cadeaus, die vaak na één keer gebruiken in de prullenbak belanden, kunnen originele relatiegeschenken keer op keer gebruikt worden. Dit zorgt niet alleen voor een duurzamer cadeau, maar ook voor meer exposure voor jouw bedrijf. Wanneer het geschenk hergebruikt wordt, zal de ontvanger steeds weer herinnerd worden aan jouw bedrijf en de relatie die jullie hebben opgebouwd. Bovendien kan het hergebruik van het geschenk ook bijdragen aan een positief imago van jouw bedrijf als duurzaam en milieubewust.

Het kan een positief effect hebben op het milieu

Het geven van originele relatiegeschenken kan niet alleen een positief effect hebben op de ontvanger, maar ook op het milieu. Vaak zijn standaard cadeaus zoals plastic pennen of wegwerpmokken niet duurzaam en belanden ze snel in de prullenbak. Originele relatiegeschenken daarentegen kunnen gemaakt zijn van duurzame materialen en hebben vaak een langere levensduur. Denk bijvoorbeeld aan een herbruikbare waterfles of een biologisch afbreekbare tas. Door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken draag je bij aan een beter milieu en laat je zien dat je als bedrijf bewust bezig bent met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Originele relatiegeschenken zijn creatief

Het kan de ontvanger verrassen

Een origineel relatiegeschenk kan de ontvanger verrassen en een blijvende indruk achterlaten. Het laat zien dat er moeite is gedaan om iets unieks en persoonlijks te vinden, in plaats van simpelweg een standaard cadeau te geven. Dit kan de ontvanger het gevoel geven dat hij of zij gewaardeerd wordt en kan de relatie tussen de gever en ontvanger versterken. Bovendien kan een verrassend relatiegeschenk ook leiden tot positieve mond-tot-mondreclame en kan het de reputatie van het bedrijf verbeteren. Kortom, het geven van een origineel relatiegeschenk kan zowel de ontvanger als de gever ten goede komen.

Het kan de ontvanger inspireren

Een origineel relatiegeschenk kan de ontvanger inspireren op verschillende manieren. Het kan bijvoorbeeld een nieuw idee of perspectief bieden, wat kan leiden tot nieuwe inzichten en creativiteit. Daarnaast kan het ook de ontvanger motiveren om nieuwe dingen uit te proberen of zichzelf uit te dagen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een sportief relatiegeschenk, zoals een yoga mat of een set gewichten. Door het ontvangen van een origineel relatiegeschenk wordt de ontvanger gestimuleerd om uit zijn of haar comfortzone te stappen en nieuwe ervaringen op te doen.

Het kan de ontvanger aanmoedigen om creatief te zijn

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft, kan dit de ontvanger aanmoedigen om creatief te zijn. Een standaard cadeau kan soms als een verplichting voelen en weinig inspiratie bieden. Maar wanneer je een uniek en persoonlijk cadeau geeft, kan dit de ontvanger stimuleren om na te denken over hoe ze het cadeau kunnen gebruiken of integreren in hun dagelijks leven. Dit kan leiden tot nieuwe ideeën en creatieve oplossingen, wat de ontvanger kan helpen in hun werk of persoonlijke leven. Bovendien kan het geven van een origineel relatiegeschenk ook de relatie tussen de gever en ontvanger versterken, omdat het laat zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen