5 redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaard cadeaus
04 juli 2023 
7 min. leestijd

5 redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaard cadeaus

Originele relatiegeschenken maken indruk

Een persoonlijke touch

Een persoonlijke touch is een belangrijk aspect van originele relatiegeschenken. Door het cadeau te personaliseren met bijvoorbeeld de naam van de ontvanger of een persoonlijke boodschap, wordt het cadeau veel waardevoller en memorabeler. Het laat zien dat er moeite is gedaan om een cadeau te vinden dat echt bij de ontvanger past en dat er aandacht is besteed aan de relatie tussen de gever en ontvanger. Een persoonlijke touch kan het verschil maken tussen een standaard cadeau en een origineel relatiegeschenk dat nog lang herinnerd zal worden.

Blijvende herinnering

Een origineel relatiegeschenk kan een blijvende herinnering creëren bij de ontvanger. Het is namelijk niet zomaar een cadeau, maar een persoonlijk gebaar dat laat zien dat er moeite is gedaan om iets passends te vinden. Hierdoor zal de ontvanger het geschenk niet snel vergeten en zal het een positieve associatie oproepen met het bedrijf dat het cadeau heeft gegeven. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook een gespreksonderwerp zijn, waardoor het bedrijf nog meer in de gedachten van de ontvanger blijft hangen. Kortom, een origineel relatiegeschenk kan zorgen voor een blijvende herinnering en een positieve associatie met het bedrijf.

Uniek en onderscheidend

Een van de belangrijkste redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaard cadeaus, is omdat ze uniek en onderscheidend zijn. Door een relatiegeschenk te geven dat niet standaard is, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden voor de ontvanger. Dit kan de relatie tussen jou en de ontvanger versterken en ervoor zorgen dat ze zich gewaardeerd voelen. Bovendien zal een uniek en onderscheidend relatiegeschenk langer blijven hangen bij de ontvanger en zal het hen herinneren aan jou en jouw bedrijf.

Originele relatiegeschenken versterken de relatie

Waardering tonen

Een van de belangrijkste redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaard cadeaus, is omdat ze de ontvanger laten zien dat je echt om hen geeft. Door een cadeau te geven dat zorgvuldig is uitgekozen en persoonlijk is afgestemd op de ontvanger, toon je waardering voor hun inzet en betrokkenheid bij jouw bedrijf. Dit kan leiden tot een versterking van de relatie tussen jou en de ontvanger, wat uiteindelijk kan leiden tot meer zakelijke kansen en succes. Het tonen van waardering is dus een belangrijk aspect van het geven van originele relatiegeschenken.

Versterken van de band

Een van de belangrijkste redenen waarom originele relatiegeschenken beter werken dan standaard cadeaus, is omdat ze de band tussen de gever en ontvanger versterken. Door een persoonlijk en uniek cadeau te geven, laat je zien dat je de ontvanger goed kent en waardeert. Dit kan leiden tot een diepere verbinding en meer vertrouwen tussen beide partijen. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook zorgen voor een blijvende herinnering aan de relatie en de samenwerking, waardoor de band nog sterker wordt. Kortom, het geven van een origineel relatiegeschenk kan een krachtig middel zijn om de band met de ontvanger te versterken en de relatie te verbeteren.

Positieve associatie

Een positieve associatie is een belangrijk aspect van relatiegeschenken. Wanneer een klant of relatie een origineel en persoonlijk cadeau ontvangt, zal deze persoon dit associëren met een positieve ervaring. Dit kan leiden tot een versterking van de relatie tussen de gever en ontvanger. Bovendien kan een positieve associatie ook leiden tot mond-tot-mondreclame en een verhoogde loyaliteit van de klant. Door het geven van een origineel relatiegeschenk, kan een bedrijf dus niet alleen de relatie met de klant versterken, maar ook de naamsbekendheid vergroten en nieuwe klanten aantrekken.

Originele relatiegeschenken hebben meer impact

Meer attentiewaarde

Een origineel relatiegeschenk heeft meer attentiewaarde dan een standaard cadeau. Dit komt doordat het een verrassingselement met zich meebrengt. De ontvanger zal zich speciaal voelen en meer waardering hebben voor het cadeau. Bovendien zal het cadeau langer in herinnering blijven en zal de ontvanger eerder geneigd zijn om het cadeau te gebruiken of te tonen aan anderen. Dit kan leiden tot meer exposure voor uw bedrijf en een positieve associatie met uw merk. Kortom, een origineel relatiegeschenk kan een krachtig marketinginstrument zijn om uw bedrijf te promoten en uw klanten tevreden te stellen.

Meer gespreksstof

Door het geven van originele relatiegeschenken creëer je meer gespreksstof tussen jou en je klanten of relaties. Een standaard cadeau kan al snel vergeten worden, maar een uniek en persoonlijk geschenk zal langer in het geheugen blijven hangen. Hierdoor zal er sneller over gesproken worden en zal het gesprek meer diepgang krijgen. Dit kan leiden tot een betere band tussen jou en je klanten of relaties, wat uiteindelijk kan resulteren in meer loyaliteit en betere zakelijke relaties.

Meer exposure

Meer exposureEen ander voordeel van originele relatiegeschenken is dat ze meer exposure genereren voor jouw bedrijf. Wanneer je een uniek en opvallend cadeau geeft, zal de ontvanger het waarschijnlijk delen op social media of erover praten met anderen. Hierdoor wordt jouw bedrijf op een positieve manier onder de aandacht gebracht bij een groter publiek. Bovendien kan het cadeau ook dienen als een gespreksonderwerp tijdens zakelijke bijeenkomsten of netwerkevenementen, waardoor jouw bedrijf nog meer exposure krijgt. Kortom, originele relatiegeschenken zijn niet alleen leuk om te geven en te ontvangen, maar ze kunnen ook bijdragen aan de naamsbekendheid en het imago van jouw bedrijf.

Originele relatiegeschenken vergroten de merkbekendheid

Meer naamsbekendheid

Door het geven van originele relatiegeschenken creëer je meer naamsbekendheid voor jouw bedrijf. Wanneer je bijvoorbeeld een gepersonaliseerde mok of pen cadeau geeft, zal de ontvanger deze regelmatig gebruiken en hierdoor jouw bedrijfsnaam en logo steeds opnieuw zien. Dit zorgt voor een blijvende herinnering aan jouw bedrijf en kan zelfs leiden tot nieuwe klanten. Daarnaast kan het geven van originele relatiegeschenken ook zorgen voor positieve mond-tot-mond reclame, wat weer kan leiden tot meer naamsbekendheid en nieuwe klanten. Kortom, het geven van originele relatiegeschenken is een slimme manier om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen en te zorgen voor meer naamsbekendheid.

Meer merkassociatie

Meer merkassociatieEen origineel relatiegeschenk kan niet alleen de ontvanger verrassen, maar ook de merkassociatie versterken. Door het geven van een cadeau dat past bij de waarden en visie van het bedrijf, kan de ontvanger een positieve associatie krijgen met het merk. Dit kan leiden tot meer loyaliteit en betrokkenheid bij het bedrijf. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook zorgen voor meer exposure van het merk, omdat de ontvanger het cadeau wellicht aan anderen laat zien of erover vertelt. Kortom, een origineel relatiegeschenk kan niet alleen de ontvanger blij maken, maar ook bijdragen aan een positieve merkbeleving.

Meer klantenbinding

Meer klantenbindingOriginele relatiegeschenken kunnen ook bijdragen aan meer klantenbinding. Door een uniek en persoonlijk cadeau te geven, voelt de klant zich gewaardeerd en speciaal. Dit kan leiden tot een positieve associatie met het bedrijf en een verhoogde loyaliteit. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ervoor zorgen dat de klant het cadeau langer bewaart en daardoor vaker aan het bedrijf denkt. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer herhaalaankopen en een langdurige relatie met de klant.

Originele relatiegeschenken zijn effectiever

Meer impact op de ontvanger

Originele relatiegeschenken hebben meer impact op de ontvanger dan standaard cadeaus. Dit komt doordat ze persoonlijker zijn en meer aandacht besteden aan de behoeften en interesses van de ontvanger. Een origineel relatiegeschenk laat zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden en dat je de ontvanger waardeert. Dit kan leiden tot een versterking van de relatie tussen jou en de ontvanger, wat uiteindelijk kan leiden tot meer zakelijke kansen en succes. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook een gespreksonderwerp worden, wat kan leiden tot meer exposure voor jouw bedrijf. Kortom, een origineel relatiegeschenk kan een groot verschil maken in hoe de ontvanger jouw bedrijf ziet en kan helpen om jouw bedrijf te onderscheiden van de concurrentie.

Meer ROI

Meer ROIHet geven van originele relatiegeschenken kan niet alleen de relatie met klanten en partners versterken, maar het kan ook de ROI (Return on Investment) van uw bedrijf verhogen. Door het geven van een uniek en persoonlijk cadeau, zal uw bedrijf in de gedachten van de ontvanger blijven hangen en kan dit leiden tot meer zakelijke kansen in de toekomst. Bovendien kan het geven van een origineel relatiegeschenk ook de merkbekendheid vergroten en uw bedrijf onderscheiden van de concurrentie. Door te investeren in originele relatiegeschenken, kunt u dus niet alleen uw relaties versterken, maar ook uw bedrijf laten groeien.

Meer klanttevredenheid

Meer klanttevredenheidHet geven van originele relatiegeschenken kan leiden tot meer klanttevredenheid. Door het geven van een cadeau dat goed bij de ontvanger past, voelt deze zich gewaardeerd en speciaal. Dit kan leiden tot een positieve associatie met het bedrijf en kan de loyaliteit van de klant vergroten. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk zorgen voor positieve mond-tot-mondreclame, wat kan leiden tot meer klanten en omzet. Door te investeren in originele relatiegeschenken, investeert een bedrijf in de tevredenheid en loyaliteit van zijn klanten.

Originele relatiegeschenken zijn duurzamer

Minder verspilling

Minder verspilling is een belangrijk aspect bij het kiezen van relatiegeschenken. Originele relatiegeschenken zijn vaak duurzamer en hebben een langere levensduur dan standaard cadeaus. Dit betekent dat ze minder snel weggegooid worden en dus minder verspilling veroorzaken. Bovendien zijn er steeds meer bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en daarom kiezen voor milieuvriendelijke relatiegeschenken. Door te kiezen voor originele en duurzame relatiegeschenken draag je bij aan een beter milieu en laat je zien dat jouw bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt.

Minder belasting voor het milieu

Minder belasting voor het milieuEen ander voordeel van originele relatiegeschenken is dat ze vaak duurzamer zijn dan standaard cadeaus. Bijvoorbeeld, in plaats van een plastic pen, kunt u kiezen voor een pen gemaakt van gerecycled materiaal. Of in plaats van een papieren notitieblok, kunt u kiezen voor een notitieblok gemaakt van gerecycled leer. Door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken, draagt u bij aan een beter milieu en laat u zien dat uw bedrijf zich bewust is van de impact die het heeft op de planeet. Dit kan een positieve indruk achterlaten bij uw klanten en zakenpartners.

Meer maatschappelijk verantwoord

Steeds meer bedrijven willen hun steentje bijdragen aan een betere wereld en kiezen daarom voor maatschappelijk verantwoorde relatiegeschenken. Denk hierbij aan producten die duurzaam geproduceerd zijn, gerecycled kunnen worden of bijdragen aan een goed doel. Door te kiezen voor deze geschenken laat je als bedrijf zien dat je niet alleen oog hebt voor je eigen belangen, maar ook voor die van de maatschappij en het milieu. Bovendien zullen ontvangers van deze geschenken dit waarderen en het positieve imago van je bedrijf versterken. Kortom, door te kiezen voor maatschappelijk verantwoorde relatiegeschenken sla je twee vliegen in één klap: je laat zien dat je geeft om de wereld én je versterkt je bedrijfsimago.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen