5 tips voor het vinden van de perfecte originele relatiegeschenken
03 juli 2023 
6 min. leestijd

5 tips voor het vinden van de perfecte originele relatiegeschenken

Tip 1: Ken je doelgroep

Bepaal de interesses van je doelgroep

Het is belangrijk om te weten wat de interesses zijn van je doelgroep voordat je op zoek gaat naar originele relatiegeschenken. Door te weten wat je doelgroep leuk vindt, kun je gerichter zoeken naar geschenken die bij hen passen. Denk bijvoorbeeld aan sportliefhebbers, muziekliefhebbers of mensen die graag koken. Door deze interesses te achterhalen kun je een persoonlijk en passend relatiegeschenk geven, wat de kans vergroot dat het geschenk gewaardeerd wordt en dat je relatie met de ontvanger versterkt wordt.

Kies een geschenk dat past bij de branche van je doelgroep

Het is belangrijk om bij het kiezen van een relatiegeschenk rekening te houden met de branche van je doelgroep. Zo kan een geschenk dat goed past bij een creatieve sector, zoals een designbureau, minder geschikt zijn voor een zakelijke doelgroep, zoals een advocatenkantoor. Denk daarom goed na over wat voor soort geschenk het beste past bij de branche van je doelgroep. Een handige tip is om te kijken naar wat je concurrenten geven als relatiegeschenk en daarop in te spelen. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw geschenk opvalt en goed aansluit bij de interesses van je doelgroep.

Houd rekening met de leeftijd en geslacht van je doelgroep

Bij het kiezen van relatiegeschenken is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd en het geslacht van je doelgroep. Zo zijn er bijvoorbeeld geschenken die meer geschikt zijn voor mannen dan voor vrouwen, en andersom. Ook kan de leeftijd van je doelgroep invloed hebben op de keuze van het geschenk. Zo zijn jongere mensen vaak meer geïnteresseerd in gadgets en technologie, terwijl oudere mensen meer waarde hechten aan praktische geschenken zoals een notitieboekje of een pen. Door rekening te houden met de leeftijd en het geslacht van je doelgroep, kun je ervoor zorgen dat je relatiegeschenken goed aansluiten bij de interesses en behoeften van je doelgroep.

Tip 2: Maak het persoonlijk

Voeg een persoonlijke boodschap toe

Een persoonlijke boodschap toevoegen aan je relatiegeschenk kan het verschil maken tussen een gewoon cadeau en een bijzonder cadeau. Het laat zien dat je echt hebt nagedacht over het cadeau en dat je de ontvanger waardeert. Het kan ook helpen om de relatie tussen jou en de ontvanger te versterken. Denk bijvoorbeeld aan een bedankje voor de samenwerking of een felicitatie voor een behaald succes. Zorg ervoor dat de boodschap kort en krachtig is en dat het past bij de gelegenheid en de ontvanger.

Kies voor een geschenk met de naam of initialen van de ontvanger

Een persoonlijk cadeau is altijd een goed idee als het gaat om relatiegeschenken. Kies daarom voor een geschenk met de naam of initialen van de ontvanger erop. Dit kan bijvoorbeeld een gepersonaliseerde mok, pen of sleutelhanger zijn. Door de naam of initialen erop te laten zetten, laat je zien dat je echt aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat het speciaal voor de ontvanger is gemaakt. Bovendien zal de ontvanger het cadeau waarschijnlijk langer bewaren en gebruiken, omdat het een persoonlijke waarde heeft.

Maak gebruik van de favoriete kleur of hobby van de ontvanger

Een van de beste manieren om een relatiegeschenk persoonlijk te maken, is door gebruik te maken van de favoriete kleur of hobby van de ontvanger. Als u weet wat de ontvanger leuk vindt, kunt u een geschenk kiezen dat perfect past bij zijn of haar persoonlijkheid. Bijvoorbeeld, als uw klant een fervent golfer is, kunt u een gepersonaliseerde golfbal of een golfhanddoek geven met zijn of haar naam erop. Of als uw collega dol is op de kleur blauw, kunt u een blauwe mok of notitieboekje geven. Door aandacht te besteden aan de voorkeuren van de ontvanger, kunt u een geschenk geven dat niet alleen nuttig is, maar ook een persoonlijke touch heeft.

Tip 3: Kies voor duurzaamheid

Kies voor een geschenk dat lang meegaat

Een relatiegeschenk dat lang meegaat is niet alleen duurzamer, maar het zorgt er ook voor dat de ontvanger langer aan jouw bedrijf denkt. Kies daarom voor een geschenk van goede kwaliteit dat niet snel kapot gaat of weggegooid wordt. Denk bijvoorbeeld aan een mooie pen, een luxe notitieboekje of een duurzame waterfles. Door te kiezen voor een geschenk dat lang meegaat, laat je zien dat je waarde hecht aan de relatie met de ontvanger en dat je graag investeert in een langdurige samenwerking.

Kies voor een geschenk dat gemaakt is van duurzame materialen

Het is belangrijk om bij het kiezen van een relatiegeschenk ook te denken aan duurzaamheid. Kies daarom voor een geschenk dat gemaakt is van duurzame materialen, zoals gerecycled papier, bamboe of biologisch katoen. Hiermee laat je niet alleen zien dat je geeft om het milieu, maar ook om de ontvanger van het geschenk. Bovendien zijn duurzame geschenken vaak van hoge kwaliteit en gaan ze langer mee, waardoor de ontvanger er langer plezier van heeft. Kortom, kies voor een duurzaam relatiegeschenk en maak een positieve impact op zowel het milieu als de ontvanger.

Kies voor een geschenk dat herbruikbaar is

Het kiezen van een herbruikbaar relatiegeschenk is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook een positieve indruk achterlaten bij de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan een duurzame waterfles, een herbruikbare koffiebeker of een boodschappentas van gerecycled materiaal. Door te kiezen voor een geschenk dat herbruikbaar is, laat je zien dat je geeft om duurzaamheid en dat je wilt bijdragen aan een betere wereld. Bovendien zal de ontvanger het geschenk vaker gebruiken, waardoor jouw bedrijfsnaam of logo ook vaker in beeld komt.

Tip 4: Wees creatief

Kies voor een geschenk dat origineel is

Een origineel relatiegeschenk kan een grote impact hebben op de ontvanger. Het laat zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden en dat je de relatie waardeert. Maar hoe vind je nu zo'n origineel geschenk? Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerd cadeau, zoals een mok met de naam van de ontvanger erop of een notitieboekje met het logo van het bedrijf erop. Of kies voor een geschenk dat past bij de interesses van de ontvanger, zoals een boek over een hobby of een culinair cadeau voor een foodie. Door creatief te denken en buiten de standaard geschenken te kijken, kun je een uniek en origineel relatiegeschenk vinden.

Maak gebruik van de nieuwste trends

Maak gebruik van de nieuwste trendsEen andere manier om de perfecte originele relatiegeschenken te vinden, is door gebruik te maken van de nieuwste trends. Tegenwoordig zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid bijvoorbeeld belangrijke thema's in de samenleving. Door relatiegeschenken te kiezen die hierop inspelen, laat je zien dat je als bedrijf ook bezig bent met deze thema's. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare waterflessen, gerecyclede notitieboekjes of biologisch afbreekbare pennen. Ook technologische gadgets zijn populair als relatiegeschenken, zoals draadloze opladers of smartwatches. Door op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, kun je inspelen op de interesses van je doelgroep en zo de perfecte relatiegeschenken vinden.

Kies voor een geschenk dat past bij de identiteit van je bedrijf

Het is belangrijk om bij het kiezen van een relatiegeschenk rekening te houden met de identiteit van je bedrijf. Het geschenk moet passen bij de waarden en de uitstraling van je bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor duurzame geschenken als je bedrijf zich richt op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Of je kunt kiezen voor een geschenk dat aansluit bij de branche waarin je bedrijf actief is. Door een relatiegeschenk te kiezen dat past bij de identiteit van je bedrijf, laat je zien dat je aandacht besteedt aan de details en dat je oog hebt voor de wensen en behoeften van je klanten.

Tip 5: Bestel op tijd

Houd rekening met de levertijd van het geschenk

Als je op zoek bent naar originele relatiegeschenken, is het belangrijk om rekening te houden met de levertijd van het geschenk. Het is verstandig om ruim op tijd te beginnen met het zoeken naar het perfecte cadeau, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Sommige geschenken hebben namelijk een langere levertijd dan andere. Houd er ook rekening mee dat het rond de feestdagen vaak drukker is bij de leveranciers, waardoor de levertijd langer kan zijn. Zorg er daarom voor dat je op tijd bestelt, zodat je het geschenk op tijd in huis hebt en het op het juiste moment aan de ontvanger kunt geven.

Bestel op tijd om teleurstellingen te voorkomen

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het bestellen van originele relatiegeschenken. Zo voorkom je dat je last-minute keuzes moet maken en misschien niet het gewenste cadeau kunt vinden. Bovendien kan het zijn dat de levering langer duurt dan verwacht, waardoor je het geschenk niet op tijd in huis hebt. Door op tijd te bestellen, heb je genoeg tijd om verschillende opties te overwegen en het perfecte cadeau te vinden voor jouw klanten of relaties. Zo maak je een goede indruk en laat je zien dat je aandacht besteedt aan de relatie met jouw klanten.

Plan het versturen van het geschenk ruim van tevoren in

Het is belangrijk om het versturen van het relatiegeschenk ruim van tevoren te plannen. Zo voorkom je dat je last-minute nog snel iets moet regelen en dat het geschenk te laat aankomt. Bovendien geeft het je de tijd om een persoonlijke boodschap toe te voegen en het geschenk mooi in te pakken. Houd ook rekening met eventuele verzendtijden en zorg dat je het geschenk op tijd verstuurt, zodat het op de gewenste datum aankomt. Door het versturen van het relatiegeschenk goed te plannen, laat je zien dat je zorgvuldig te werk gaat en dat je de ontvanger waardeert.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen