5 unieke relatiegeschenken om indruk te maken op je klanten
01 juli 2023 
5 min. leestijd

5 unieke relatiegeschenken om indruk te maken op je klanten

1. Personaliseerde cadeaus

Voeg een persoonlijk tintje toe

Een persoonlijk tintje toevoegen aan je relatiegeschenken kan een groot verschil maken. Het laat zien dat je echt om je klanten geeft en dat je hun behoeften begrijpt. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals het toevoegen van een handgeschreven kaartje, het graveren van de naam van de klant op het geschenk of het kiezen van een geschenk dat past bij de interesses van de klant. Door een persoonlijk tintje toe te voegen, creëer je een blijvende indruk en versterk je de band met je klanten.

Vergroot de loyaliteit van klanten

Een effectieve manier om de loyaliteit van klanten te vergroten is door hen te verrassen met gepersonaliseerde relatiegeschenken. Door het geven van een uniek en persoonlijk cadeau voelen klanten zich gewaardeerd en speciaal. Dit kan bijvoorbeeld door het bedrukken van hun naam op een product of door het geven van een cadeau dat past bij hun interesses of hobby's. Door deze extra aandacht te geven aan klanten, zullen zij eerder geneigd zijn om terug te komen en hun positieve ervaringen met anderen te delen.

Voorbeelden: gepersonaliseerde mokken, notitieboekjes, pennen

Gepersonaliseerde mokken, notitieboekjes en pennen zijn populaire relatiegeschenken die vaak worden gebruikt om klanten te bedanken voor hun loyaliteit. Door deze geschenken te personaliseren met het logo of de naam van het bedrijf, creëer je niet alleen een blijvende herinnering, maar ook een gevoel van waardering bij de klant. Een gepersonaliseerde mok kan bijvoorbeeld dagelijks worden gebruikt en herinnert de klant aan het bedrijf bij elke slok koffie. Een notitieboekje en pen zijn handige tools voor op kantoor en kunnen ook worden gebruikt tijdens vergaderingen met andere potentiële klanten. Door deze geschenken te geven, laat je zien dat je om de klant geeft en dat je hun steun waardeert.

2. Duurzame geschenken

Laat zien dat je om het milieu geeft

Als bedrijf is het belangrijk om te laten zien dat je om het milieu geeft. Dit kan je doen door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken. Denk bijvoorbeeld aan een herbruikbare waterfles gemaakt van gerecycled materiaal of een tas van biologisch katoen. Door deze geschenken te geven aan je klanten laat je zien dat je niet alleen om hen geeft, maar ook om de wereld waarin we leven. Bovendien draag je op deze manier bij aan een duurzamere samenleving en dat is iets waar steeds meer mensen waarde aan hechten.

Versterk je imago als maatschappelijk verantwoord ondernemer

Als bedrijf is het belangrijk om niet alleen te denken aan winst maken, maar ook aan maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken laat je zien dat je als bedrijf bewust bezig bent met het milieu en de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan een gerecyclede notitieboekjes, een bamboe powerbank of een duurzame waterfles. Door deze geschenken te geven aan je klanten, laat je zien dat je als bedrijf een bijdrage wilt leveren aan een betere wereld. Dit kan een positieve invloed hebben op het imago van je bedrijf en kan bijdragen aan het behouden van klanten en het aantrekken van nieuwe klanten.

Voorbeelden: herbruikbare waterflessen, bamboe snijplanken, gerecyclede notitieboekjes

Herbruikbare waterflessen, bamboe snijplanken en gerecyclede notitieboekjes zijn slechts enkele voorbeelden van duurzame relatiegeschenken die indruk kunnen maken op je klanten. Door te kiezen voor deze milieuvriendelijke opties laat je zien dat je geeft om het milieu en dat je bewust bezig bent met duurzaamheid. Bovendien zijn deze geschenken praktisch en kunnen ze dagelijks gebruikt worden, waardoor je bedrijfsnaam en logo regelmatig onder de aandacht komen. Het is een slimme investering in zowel je klantenrelaties als in het milieu.

3. Technologische gadgets

Blijf bij de tijd en geef iets wat nuttig is

In deze moderne tijd is het belangrijk om bij de tijd te blijven en iets te geven wat nuttig is voor je klanten. Een voorbeeld van zo'n relatiegeschenk is een powerbank. Met de toenemende afhankelijkheid van smartphones en andere mobiele apparaten, is een powerbank een handig cadeau dat je klanten zeker zullen waarderen. Je kunt er ook voor kiezen om een draadloze oplader te geven, zodat je klanten hun apparaten gemakkelijk kunnen opladen zonder gedoe met kabels. Door iets te geven wat nuttig is en bij de tijd blijft, laat je zien dat je om je klanten geeft en dat je hun behoeften begrijpt.

Voorbeelden: draadloze opladers, USB-sticks, powerbanks

Als voorbeeld van populaire relatiegeschenken die altijd goed in de smaak vallen bij klanten, kunnen we draadloze opladers, USB-sticks en powerbanks noemen. Draadloze opladers zijn handig voor klanten die veel onderweg zijn en hun telefoon of tablet snel willen opladen zonder gedoe met kabels. USB-sticks zijn nog steeds een veelgebruikt en gewaardeerd relatiegeschenk, vooral voor klanten die veel met computers werken. Powerbanks zijn ook een slimme keuze, omdat ze klanten de mogelijkheid bieden om hun apparaten onderweg op te laden, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over een lege batterij. Door deze relatiegeschenken te personaliseren met het logo van je bedrijf, zorg je ervoor dat je klanten je bedrijf niet snel zullen vergeten.

4. Cadeaus voor ontspanning

Help je klanten ontspannen en verminder stress

Een van de beste manieren om indruk te maken op je klanten is door hen te helpen ontspannen en stress te verminderen. Dit kan worden bereikt door middel van een gepersonaliseerde wellness-kit, gevuld met items zoals aromatherapie-kaarsen, een ontspannende oogmasker en een zachte badjas. Een andere optie is om een yoga- of meditatieles aan te bieden als onderdeel van je relatiegeschenk. Dit zal niet alleen helpen om de stress van je klanten te verminderen, maar het zal ook een positieve indruk achterlaten en hen laten zien dat je om hun welzijn geeft.

Voorbeelden: massageballen, geurkaarsen, theesets

Massageballen, geurkaarsen en theesets zijn slechts enkele voorbeelden van relatiegeschenken die indruk kunnen maken op je klanten. Massageballen zijn perfect voor klanten die veel tijd doorbrengen achter hun bureau en last hebben van spanning in hun spieren. Geurkaarsen zijn een geweldige manier om een ontspannen sfeer te creëren in huis en kunnen helpen bij het verminderen van stress. Theesets zijn een klassiek relatiegeschenk en kunnen worden gepersonaliseerd met het logo van je bedrijf. Door deze geschenken te geven, laat je zien dat je om je klanten geeft en dat je hun welzijn belangrijk vindt.

5. Lokale specialiteiten

Laat zien dat je trots bent op je regio

Als bedrijf is het belangrijk om te laten zien dat je trots bent op je regio. Dit kan je doen door bijvoorbeeld lokale producten als relatiegeschenk te geven aan je klanten. Denk hierbij aan streekgebonden lekkernijen, zoals kaas, wijn of bier. Ook kan je denken aan producten die typisch zijn voor jouw regio, zoals Delfts blauw of Zeeuwse knop. Door deze geschenken te geven laat je zien dat je betrokken bent bij de lokale gemeenschap en dat je waarde hecht aan de cultuur en tradities van de regio. Dit kan een positieve indruk achterlaten bij je klanten en kan bijdragen aan een sterke band tussen jouw bedrijf en de regio.

Voorbeelden: streekproducten, lokale wijnen, ambachtelijke chocolade

Als je op zoek bent naar relatiegeschenken die echt indruk maken op je klanten, dan zijn streekproducten, lokale wijnen en ambachtelijke chocolade zeker het overwegen waard. Deze geschenken zijn niet alleen lekker en van hoge kwaliteit, maar ze laten ook zien dat je oog hebt voor lokale producten en ambachtelijke tradities. Bovendien zijn deze geschenken vaak mooi verpakt en kunnen ze gepersonaliseerd worden met je bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap. Of je nu een kleine attentie wilt geven of een groter cadeau, met streekproducten, lokale wijnen en ambachtelijke chocolade maak je zeker indruk op je klanten.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen